Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A párom évek ota...

Mit tegyek? A párom évek ota iszik! Napi 3-4 üveg sört! Nem részeg, de megissza! Hiába mondom hogy nekem ez nem tetszik és el fog veszíteni!

Figyelt kérdés
Most 6 hetes terhes vagyok, azt hittem ha végre összejön a baba minden megváltozik! De nem! Mit tegyek hogy ne igyon minden nap? Ja és kb. már négy napja nem volt köztünk semmi?
2009. márc. 6. 11:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

Az utolsóval értek egyet. az esténkénti alkoholfogyasztásban nincs semmi rendkívüli, pláne ha csak sörözik, és ennyi és nem több. továbbá ha nem agresszív. nekem is van hozzátartozóm, aki mióta az eszemet tudom, megiszik ugyanígy esténként 2-3 sört, és soha nem részeg, egyszerűen csak jól esik neki a nap végén. ez azért igen messze van az alkoholizmustól. ez utóbbi ott keződik, ha vki elhanyagolja a kötelezettségeit, és az ivás körül forog nála minden. a párodnál ilyesmiről nincsen szó, minden bizonnyal megmarad ennél a mennyiségnél, mint a fentebb emílett rokonom.

úgyhogy hagyd békén, ne korhold, amíg nem növeli jelentősen a mennyiséget, nem megy a családi kassza meg a munkája rovására, hadd sörözzön!

2009. márc. 6. 11:38
 12/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Egyáltalán nem akarom elhagyni inkább valahogy hatnom kéne rá!De hogyan????Mit mondjak neki??
2009. márc. 6. 11:51
 13/31 anonim ***** válasza:
91%

Én pedig azt mondom, néhány előttem szólóval "vitatkozva", hogyha valaki a párja kérésének ennyiben nem tud eleget tenni (mármint miattad nem hajlandó szüneteltetni, abbahagyni a fogyasztást) akkor már kezdődő alkoholizmusról beszélünk. Az alkoholizmus kialakulása lehet pár hónap, pár év és így tovább. Próbálj beszélni a pároddal, hiszen ez így nem tartható állapot. Mi lesz, ha este kell majd bevinni téged szülni és már nem vezethet, mert ivott? Most már nem két, hanem három emberért vagytok felelősek és gondolni kell ám a jövőre, 5-10 évre is előre. Ha ez már most bosszant, akkor mi lesz később? Örökös viták, veszekedések. Az alkohol miatt. Próbáld a párod rábeszélni, hogy szükség esetén segítségért fordulhassatok. Neki is akarnia kell, különben csak egyre rosszabb lesz.

Remélem, sikerül megoldani a problémát!

2009. márc. 6. 11:57
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

1.Az évek óta tartó, akár csak napi 1 üveg sör megivása is már alkoholizmusnak számít.

2. Egy kisbaba nem változtatja meg a férfiakat, maximum rövid ideig.

Apósom 40 éve megissza a napi 7 dl borát, az anyósom és én rosszul vagyunk a szagától, szerencsére hozzánk ritkán jön. A gyomrából jön az a gusztustalan erjedő szag. A férjem is egy időben elkezdett iszogatni, napi 1 sör, vagy egy kis "pálesz"... egyszer csak azt vettem észre hogy gyomorszag van az egész lakásban, és kezdek elhidegülni tőle. Ekkor ültünk le beszélgetni, és a férjem vállalta, hogy befejezi ezt a fajta ivászatot. Ami nem sok, de pár év múlva már alkoholista lenne ő is, és valószínűleg a bensőséges kapcsolatunk megszűnik. Működik pár éve, és nincs gond az ő részéről sem.

Szerintem próbálj beszélgetni vele, talán el tudnád érni, hogy összejöveteleken, ünnepeken, baráti látogatásokon igyon csak. Vagy hetente egyszer, vagy csak hétvégén.. stb., ; ili

2009. márc. 6. 12:00
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Még egy korai válaszhoz: "gondold meg hogy vállalsz-e tőle gyereket..." VÁLASZOLÓ, TE NORMÁLIS VAGY??????????? Az a baba már LÉTEZIK!!!
2009. márc. 6. 12:04
 16/31 A kérdező kommentje:
Így van ő már létezik!És már régóta vágytam rá!Bármi történhet nem vetetném el soha!!!!!
2009. márc. 6. 12:09
 17/31 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos én is azt tapasztaltam, amit az előttem írók. A rendszeresen fogyasztók egyre büdösebbek lesznek, amit ők nem is éreznek, fogalmuk sincs, hogy ez a másiknak mennyire kellemetlen. Valahogy úgy vagyunk összerakva, hogy a rossz szagok távol tartanak minket a másik embertől, ez szexuális kapcsolatban különösen így van, hacsak nem kezd el mondjuk a másik fél is inni, hogy ne érezze ...

Szerintem is, az alkoholizmus lényege, maga a függőség, hogy anélkül már nem is érzi jól magát. Hozzászokott, és, bár nem agresszív, lehet, hogy akkor már az lenne, ha nem kapná meg a napi betevőt. A leírásból úgy tűnik, épp azon a ponton vagytok, ahol MÉG LEHET változtatni, de MÁR KELL is.

A baba dolog is elég általános tévhit. Sok nő gondolja úgy, hogy a kapcsolatot, házasságot meg lehet menteni egy babával, de ez csak az esetek nagyon kicsi százalékában van így. Többnyire csak azoknál, akik évek óta várják a gyermekáldást és a várakozás miatt válik feszültté a kapcsolat.

2009. márc. 6. 12:17
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
ne haragudj, de ha annyira hülye vagy, hogy évek óta elviseled, akkor meg is érdemled hogy vele maradj, és évekig kiszolgáltatott legyél a gyerek miatt! egyedül a gyerek nem érdemli meg.
2009. márc. 6. 12:35
 19/31 anonim válasza:
100%

Igen, a tapasztalat mond legtöbbet.

A férjem is ivott, eleinte én is azt gondoltam, MAJD megváltozik minden. Hiába tartottam tisztán a lakást, hiába dolgoztam hajnaltól estig, hiába főztem jól, és jártam a kedvében mindig, hiába szültem gyereket, rengeteget szenvedtem (de sokan vannak így!)

Tanultam a saját káromból. A férjem tizenéve meghalt, mert az ivászata nagy méreteket öltött. Nem szokásom a fogadkozás, de akkor megtettem: soha nem fogok olyan férfival kapcsolatot létesíteni, aki iszik vagy dohányzik. Nos, sikerült! van ilyen 

Ha szeret annyira a férjed, hogy a kedvedért, a baba kedvéért, s nem utolsó sorban a saját egészsége, illetve a családja kedvéért lemond, megtehetné, talán még nem késő.

Sajnos ez az italozás sok családot tesz tönkre, szinte drognak számít már. Nagy akarattal, de le lehet szokni róla.

Sajnos a férfiak életében vannak olyan munkahelyek és munkatársak, akiknél ivás nélkül nem működik az „élet”, mert akkor férfiasabbak, erősebbek lesznek.

Bár, ha valóban nem iszik többet 3-4 sörnél, egyelőre oké, de később ez csak emelkedni fog. Valójában beszélni kellene vele, hogy miért is van szüksége arra a 3-4 üvegnyire is? Azt fogja válaszolni, mert szeretem, mert ellazít, megnyugtat (mármint az alkohol), ennyit had engedhessek már meg magamnak….. Ebbe menekül? Mi elől? Milyen megoldatlan problémája van, amit „csak az esti 2 l sör tud megoldani”? Pótcselekvés ez nála? Unatkozik? Mellesleg az egészsége rovására megy, min. elhízik tőle. (Nem biztos, hogy a sörpocak férfiasít.) Ennyi alkohol hatására megváltozik a közérzete, a gondolatvilága, felszabadul benne a napi stressz, ami életünkben sajnos csak fokozódik, majd egyre több és több sörre lesz szüksége.

Mi van abban az erjesztett löttyben, hogy ennyien kívánják….?

Tehát egy házasság akkor működik jól, ha mindent megbeszélnek egymással, hallgatás, titkolózás helyett. Kell a beszélgetés feltétlenül, ahol őszintén elmondjátok egymásnak a problémákat, hogy Téged ez mennyire bánt, hogy kellemetlenül érzed magad. Őt is türelemmel meg kell hallgatni (az első sör elfogyasztása előtt).

Sőt, a terhesség idején még az is előfordulhat Veled, hogy rosszul leszel a sör szagától, stb. Pl. én azóta nem bírom elviselni, még a dohányfüstöt sem.

Igazi tanácsot ennyi információ ismeretében nem igazán lehet adni, hiszen a valóságos környezetet csak Te ismered.

A veszekedést pedig mindenképp került a baba érdekében, ilyenkor nagyon érzékenyek!

Szorítok Neked, hogy sikerüljön!

2009. márc. 6. 13:33
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Tudja, hogy nem fogod ot otthagyni, ezt irtad is, hogy nem akarod elvesziteni. O ezzel tisztaban van.

Probald, hogy csak 2 uveggel igyon meg mindennap. Ha rendesen eszik, hova fel el minden este 4 uveg sor? Azert az nem keves.

Megszokta, ez az igazsag.

A baba miatt pedig pozitiv iranyba nem fog megvaltozni, max. negativan, megrosszabb lesz a helyzet.

2009. márc. 6. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!