Hogy megy pontosan egy lakcím változás bejelentése?
Az van hogy szüleimmel élek, de át akarok költözni öreganyámhoz, mert családi ház, meg minden, itthon meg panel, és van még rajtamkívül 2 tesóm is...szal szűkös.
És mint legidősebbnek nekem kellett ezt a döntést meghozni, mert így mindnekinek jobb.
szóval, milyen papírok kellenek hozzá?
hova kell menjek először?
És kapok szociális támogatás, az akkor változni fog a a mamához költözök ,vagy ugyanannyi jár mint eddig?
Nem nagy ügy a lakcímváltoztatás bejelentése,de elöször is nyugodtan költözz oda a mamádhoz majd szépen elmész az önkormányzathoz(falu esetén,városban az okmányirodába)
Elmondod,hogy te a mamádhoz költözöl és a lakcímkártyádat szeretnéd megcsináltatni,elfogják venni tőled az elözőt,kérnek személyi igazolványt és adnak egy nyomtatványt,azt kitöltöd és a mamáddal is alá kell íratni,hogy engedélyezi,mert ugye az a ház az ő nevén van.
Pár nap avgy 1-2hét alatt el is készül.
Kitöltöd a bejelenkezési nyomtatványt, amit a nagymamád aláírt. Ügyfélszolgálatra bemész, beadod és lesz új lakcímkártyád.
Nyugodtan bejelentkezhetsz ideiglenesre is.
Az első válaszoló jól leírta, annyit változtatnék rajta, hogy először viszed haza a lakcímbejelentő lapot (van olyan okmányiroda ahol kérni sem kell ki van rakva látható helyre), és amint ki lett töltve (mamád is aláírta), visszaviszed. A személyit megnézik, a lakcímkártya pedig azonnal kész, csak kinyomtatják és laminálják.
a szociális támogatás alatt mit értesz pontosan? egyetemi?
köszi a álaszokat, én azthittem nagyobb dolog....
jah, főiskolai szoc tám...
értem.
sztem ezentul nagymama lesz az "eltartóm"
mert ott fogok kajálni meg minden....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!