Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Attól tartok, hogy anyám...

Attól tartok, hogy anyám lopja a pénzemet. Mit tehetnék? (többi lent)

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, anyukám egyedül nevelt, nála is lakok egyelőre.

Fél éve dolgozok, olyan 100 ezer forint fizetésem van. Ebből 20 ezret adok anyukámnak, 10-15 ezret félrerakok készpénzben, hátha szükség lesz rá, a többit berakom a bankba. Eddig még 1-2 ezer forintnál nem nagyon kellett többet költenem havonta.

Anyám nem dolgozik, rokkant nyugdíjon van.

Múltkor mikor bulizni mentem volna, láttam, hogy a készpénzből hiányzik hiányzik 40 ezer forint. Mikor kérdeztem, azt mondta nem tudja hova tűnhetett. Anyámon kívül senki nem férhetett hozzá, igazából még neki se mondtam el, hogy hol tartom, tehát sajnos nem tudok jobb következtetést levonni, mint, hogy mégiscsak ő vette el, pláne, hogy pont azon a héten vett magának új mobiltelefont és egy pár cipőt.

A dologban az zavar, hogy szívesen adtam volna neki kölcsön, sőt még akkor se sértődtem volna meg, ha utána szól róla.

Nem tudom igazából mit kezdjek a helyzettel. Összeveszni nem akarok vele, de azt sem akarom, hogy folytassa. Az, hogy meg nem őszinte velem különösen zavar.

2011. ápr. 25. 16:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem ba*sztam le!!! Csak megkérdeztem menny a nyugdíja, azt hittem ilyen 30 körül, azért nyúlja le a pénzét.. De ez se magyarázat persze.. Nem tudom nekünk ez magától értetődő, hogy nem vesszük el egymás pénzét, cuccait. 10 Forintot se, valami nagyon nem jól működik köztetek.

Mást nem nagyon tudsz..széf vagy bankszámla.

2011. ápr. 25. 16:19
 12/19 anonim ***** válasza:
63%

Még nem voltam ilyen helyzetben.. de 100ezerből 20ezret adsz haza, 15 ezret raksz félre magadnak.Miért nem úgy csinálod hogy vagy beszéled meg anyuddal, hogy adsz haza is és bevásárolsz amiket esztek vagy amire épp szükség van.Bár az új mobilt nem tartom valami fontosnak, lehet hogy nem volt neki, de akkor legalább kikérdezett volna téged.azt sem értem hogy ha ketten éltek, akkor nem csináltok valami kiadási és bevételi listát?? vagy számítást? hogy ha már van felesleges pluszotok, ne legyenek ezek a nézeteltérések.

Vagy pedig kevesebbet tarts otthon.Vagy ne is tarts otthon pénzt.

Anyukád rokkantnyugdíja mennyi!??Na nem mintha bunkóságból kérdezném.

2011. ápr. 25. 16:20
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

és ha egy kamu pénztárcát taartanál? pl. beleraksz 1-2 ezer forintot, meg némi aprót. ezt kiteszed egy jól látható helyre.

vagy, de ez már végképp durva, kinnhagyod pl. egy napig "véletlenűl" a félretevős pénzedet, és ha van kamerád, akkor bekapcsolod, és eldugod, hogy mindent vegyen.

2011. ápr. 25. 16:21
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Azért kicsit durva, hogy a rokkantnyugdíjasnak minek a telefon... Szánalmas feltételezés, hogy nekik nem kell. Ugyanúgy eljárhat egy rokkantnyugdíjas otthonról, felhívhatja a lányát, a barátait, bárkit, nem csak akkor, ha baj van, de akkor is. Attól még élhet mindannapi normális életet, csak mert rokkantnyugdíjas.

Bocs az offért, ezen kicsit feldühítettem magam.

Egyébként sajnos tényleg az lehet a megoldás, hogy nem tartasz otthon pénzt, vagy nagyon jól eldugod. A felírás is jó, de attól még a pénz eltűnik, és az újabb vitákra ad okot.

2011. ápr. 25. 16:21
 15/19 A kérdező kommentje:

Kicsit félreértettétek. Nem az a bajom, hogy elvette, mert nem hiányzik, magamra nem nagyon költeném úgyse.

Igazából azt szeretném, hogy szóljon róla ha elvesz, vagy mondja, hogy adjak havonta többet. Sokat adott már nekem életemben, szó nélkül fizetem neki vissza.

2011. ápr. 25. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem meg mond meg neki face to face:

Anya eltűnt 40 ezer forintom! Biztos nem te voltál? Ha igen akkor megkönnyebbültem, neked szívesen adok, de légy szíves, ha máskor veszel el belőle, akkor szóljál nekem, mert megijedtem. Nem te voltál? Akkor viszont feljelentést kell tennem a rendőrségen ,mert idegenek jártak a lakásunkban! Ezt nem hagyhatom, hogy még egyszer megtörténjen!

Egy hasonló esetből tanultam. Bevált.

2011. ápr. 25. 16:32
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Kérdezz rá barátságosan, elvégre a te pénzed, te kerested meg, jogod van hozzá. Ha beismeri, akkor kibékültök, ha nem, akkor pedig el mondom a feltételeket, hogy más bizony nem lehetett. Mert ez nagy össze, nyilván, hogy nem te költhetted el. Tehát beszéld meg vele, és ha tudja, adja vissza, mert attól hogy a lánya vagy, nem azt jelenti hogy tőled elveheti.
2011. ápr. 25. 17:01
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Anyák napján tetted közzé, hogy az anyád lop. Nem semmi egy alak vagy.
2011. máj. 1. 19:53
 19/19 anonim ***** válasza:

"A kérdés kiírásának időpontja: 04-25 16:04"

Körültekintés nélkül vádaskodsz. Nem semmi egy alak vagy.

2011. máj. 1. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!