Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Attól tartok, hogy anyám...

Attól tartok, hogy anyám lopja a pénzemet. Mit tehetnék? (többi lent)

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, anyukám egyedül nevelt, nála is lakok egyelőre.

Fél éve dolgozok, olyan 100 ezer forint fizetésem van. Ebből 20 ezret adok anyukámnak, 10-15 ezret félrerakok készpénzben, hátha szükség lesz rá, a többit berakom a bankba. Eddig még 1-2 ezer forintnál nem nagyon kellett többet költenem havonta.

Anyám nem dolgozik, rokkant nyugdíjon van.

Múltkor mikor bulizni mentem volna, láttam, hogy a készpénzből hiányzik hiányzik 40 ezer forint. Mikor kérdeztem, azt mondta nem tudja hova tűnhetett. Anyámon kívül senki nem férhetett hozzá, igazából még neki se mondtam el, hogy hol tartom, tehát sajnos nem tudok jobb következtetést levonni, mint, hogy mégiscsak ő vette el, pláne, hogy pont azon a héten vett magának új mobiltelefont és egy pár cipőt.

A dologban az zavar, hogy szívesen adtam volna neki kölcsön, sőt még akkor se sértődtem volna meg, ha utána szól róla.

Nem tudom igazából mit kezdjek a helyzettel. Összeveszni nem akarok vele, de azt sem akarom, hogy folytassa. Az, hogy meg nem őszinte velem különösen zavar.

2011. ápr. 25. 16:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%

OFF

Rettentően keveset adsz haza, főleg hogy rokkantnyugdíjas az anyukád.

2011. ápr. 25. 16:08
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
a megmaradt pénzedet is tedd a bankba. ennyi. ne tarts otthon sok készpénzt.
2011. ápr. 25. 16:09
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

Ezt nem tudod úgy felhozni, hogy ne legyen belőle sértődés meg összeveszés, még ha a gyanúd teljesen jogos, akkor is.

Vegyél egy zárható páncélszekrénykét, az OBI-ban is már kapni ilyen boríték méretűt, elég olcsó is. Bezárod, és nálad lesznek a kulcsok. Ha mész el, viszed magaddal, ha otthon vagy, látod ki fér hozzá.

2011. ápr. 25. 16:09
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Hát nézd..

Van tűzőgéped?

Tűzd össze a pénzt, és tűzz hozzá egy papírt is amire ráírod, hogy mennyi van.

Ha így eltünik belőle akkor tuti ő volt, egyébként meg miért nem tartod számlán a pénzedet?

2011. ápr. 25. 16:10
 5/19 anonim ***** válasza:
86%
sajnos az anyád. Ne tarts többet pénzt otthon. Tedd be a bankba,csak a tárcádban párezer forint. a kártyávalszinte mindenhol tudsz fizetni, ATM is van. ha kell kiveszel.
2011. ápr. 25. 16:10
 6/19 anonim ***** válasza:
92%
Sztem kevés neki a 20 ezer havonta..mennyi a nyugdíja??
2011. ápr. 25. 16:11
 7/19 anonim ***** válasza:
84%

Mondd meg neki, hogy ha kell valamire pénz szóljon, adsz neki, szívesen adsz neki, ha tudsz.

A már eltűnt pénzzel nem tudsz mit kezdeni, úgyis tagadni fogja.

Visszavágni csak ne vágj, mégiscsak az édesanyád, aki felnevelt - bár ez a húzás elég durva.

Vegyél valami olyan dobozt, amit le lehet zárni kulccsal, és abban tarts a készpénzedet. Lehet nem fog jól esni anyádnak, de ez van. De inkább rejtsd is el, ne tudjon róla, hogy miben tartod, akkor nem lesz belőle sértődés. Ha meg mégis rájön, akkor eléggé egyértelmű, hogy miért jött rá - mert megint a pénzed kereste.

2011. ápr. 25. 16:12
 8/19 A kérdező kommentje:

65 ezer körül van a nyugdíja. Azért adok ennyit, mert azt mondta ennyit adjak.

A lakás a mienk, nem albérlet, a kaját mindegyikünk magának rendezi, nekem napi 4 zsömle valami szalámival bőven elég, többre nagyon nincs is időm. Tehát a 20 ezer az csak a számlákra megy, meg arra, hogy ott alszok.

2011. ápr. 25. 16:14
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Szomorú ha valakinek otthon zárni kell a pénzét,mert nem csak a betörök lophatják el ha nem a saját családtagja is .Barátnőmnőm 45 ezret keres 20 at lead semmije marad szintelead,anyukája nem is kérte hogy adja de ő ad.nálunk se szokás meglopni egymást.Aki lop az előtte is lopott és utána is lopni fog,a körmére néznék helyedben...
2011. ápr. 25. 16:15
 10/19 anonim ***** válasza:
43%

de értitek??? ti leb*sszátok a kérdezőt

az anyjának nem a rezsire kellett a pénz, hanem új mobiltelefonra (uram bocsáss, rokkantnyugdíjasnak minek mobiltelefon??) és új cipőre

2011. ápr. 25. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!