Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki öngyilkos legyen?

Figyelt kérdés
Orvosi segítség nélkül, hogy tudom rávenni a haverom, hogy ne tegye meg? Szülei utálják, azon keresztül nem megy a dolog.
2011. ápr. 25. 01:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Direkt módon lebeszélni, a lelkére hatni (főleg mivel tinik vagytok, úgy gondolom) nem célravezető.

Szervezz a haverokkal programokat, hívd el mindenfelé, ahol jól érezheti magát - feledtetni a lányt és a kilátástalanságot. Éreztesd vele, hogy fontos, hogy szereted - avasd a bizalmadba, pl. kérd ki a véleményét egy olyan dologról, ami kapcsán érzi, hogy számítasz rá, hogy segítségedre lehet, hogy megbízol benne - szóval, hogy fontos legalább egy valakinek.

A tinik többsége csak szélsőségekben tud gondolkodni, s sokuk gondol a halálra, az öngyilkosságra (én is így voltam ezzel). Idővel elmúlik :D

Sajnos nála a "hóbortot" tetézi, s ezért veszélyes dolog, hogy a családi körülmények nem jók - nemrég olvastam, hogy az öngyilkosságot senki, még orvos sem tudja megakadályozni, mert ez egy rejtélyes tudatállapot, ami egyszer csak beüt, váratlanul. Vannak tényezők, amelyek fokozzák a kockázatot, de láttunk már gazdag, jólszituált, boldognak mondott kapcsolatban élő embert is öngyilkosnak lenni...

2011. ápr. 27. 12:53
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Addig, amíg mondja, addig nyugodtak lehettek. A komoly szándékú öngyilkos soha nem mondja, hogy megöli magát. Szépen csendben megteszi. És véglegesen, nem csak próbálkozik. Jelenleg ez nála egy kis figyelemkeltés, hogy érezze, törődnek vele, hogy kikényszerítse a környezetéből a törődés látszatát. Az kezdjen beszélni vele, de csakis az, aki mindig megbízható, jó barátja volt, mert az, aki csak most figyel rá, hogy kijelentette, öngyilkos akar lenni, azok közeledését alapból megérzi, hogy csak sajnálatból és aggodalomból vannak mellette, amúgy meg csak ritkán. Tehát az ő általa is jó barátnak elfogadott, jóban rosszban vele lévő emberrel beszélgessen, a többiek pedig legyenek elfogulatlanok. Bár ezt nem könnyű megtenni.

Tudom, hogy hülyén hangzik és részemről ismeretlenül csak feltételezgetés, mivel nem ismerem egyáltalán a körülményeket, de most ez egy kis színjáték a részéről, mert maga alatt van és azt hiszi, hogy senki nem szereti, ráadásul a szüleihez sem fordulhat, hogy esetleg ő tőlük szerezzen megértést.

Az ugyan csak felületi kezelés, egy ideig, hogy most mindenki törődik vele, és csak eltereli a figyelmét, és ez most meg is nyugtathatja, de amikor megbékél, kicsit feltölti magát, akkor azt kell elérnie, hogy felismerje, nem lehet a boldogsága tárgya senki és semmi. Tehát nem teheti felelőssé a lányt, a környezetét a saját boldogságáért, életéért, amit jelenleg tesz. Tudom, hogy így nőttünk fel, de ezt meg kell értenie.

2011. ápr. 27. 13:39
 13/17 anonim ***** válasza:
60%

Aki öngyilkos akar lenni az meg is teszi,de nem úgy hogy bejelenti előre.Aztán lehet dondolkozni az ittmaradottaknak miért tette!

egyet értek az előttem szólóval.

2011. ápr. 27. 13:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előző két hozzászólóval. Pszichológusok szerint az előzetes bejelentés nemcsak figyelem felhívás, de "burkolt segítségkérés is"!

Jó lenne, ha közületek valaki beszélne erről egy szakemberrel, hogyan, mivel lehetne annyira kimozdítani jelenlegi lelkiállapotából, hogy képes legyen egy szakképzett pszichológushoz elmenni és egy-két "kezelést" felvenni tőle.

2011. ápr. 27. 14:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Öngyilkosság a segitségkérés egyik durvább formája.Valaki igy kéri a környezetetét hogy vegyék már észre:szülők speciel,de van egy réteg aki nem emiatt lesz öngyilkos azok előre nem szokták mondogatni,csak kiugranak 10.ről.
2011. ápr. 27. 15:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy valaki már írta, beszélgetni kell vele....nem magára hagyni. Tudok valakit (nem személyesen ismerem, de igaz történet), aki egy drogosra vigyázott 3 napot ugy, hogy egyáltalán nem is aludt... a srác le akart szokni, ugy döntött nem veszi be az adagját.. 3. napra múlt el az iszonyatos krízis. A barátja 3 éjjel már nem tudott fenn maradni rovább, elszenderedett. Felriadt, a legrosszabbra számított. De e helyett a barátja az ablak mellett állva csodálta az eget.. "Tiszta" lett. Fontos kitartani a barátod mellett, ha nehéz esetnek tűnik is... lehet ez a történet nem pont ilyen, de valahogy ez jutott eszembe.
2011. ápr. 27. 16:14
 17/17 anonim válasza:
100%
tudasd vele, hogy rád számíthat, örökké a barátja leszel. ha az ember tudja, hogy vannak barátai, akkor sokkal könnyebb neki minden. ha csak izgulsz miatta azzal ő nem ér semmit, szóból ért az ember.
2011. máj. 10. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!