Az anyám már megint azzal jön, hogy én miért nem járok templomba mint ő, nem értem miért ítél meg ez alapján. Mit tehetnék?
16:50 :)ez nagyon jó volt
figyelj nem halsz bele ha elmész egyszer kétszer a temploba, még az is lehet, hogy ott megváltozik a véleményed...erre nem gondoltál?
de ha nem vagy vallásos azt is el kell(ene) fogadnia a szüleidnek, jogod van dönteni
én azt mondom hogy nem feltétlenül Krisztusban, de valamiben hinnünk kell, ez a lényeg
esetleg amikor lehord hogy nem mész templomba akkor kérdezz rá hogy mi a vélemény e a pedofil papokról? elég sok felháborító eset volt mostanában
"Értékvesztett, ateista, anyagias, hedonista, lövése sincs sokaknak mi az hogy transzcendens célok, ami nem csak horizontális, mi az, hogy szakrális szertartás."
Tehát szerinted ha valaki ateista, akkor rögtön anyagias, hedonista és értékvesztett is? Biztos vagy te ebben? Mert ezzel egyidejűleg feltételezed, hogy a vallásosok nem azok, pedig rengeteg példát láttunk már az ellenkezőjére. Vallásos gyilkosok, pedofil papok, stb. Mellesleg ezek a dolgok nem hit kérdései: az erkölcs nem a hit velejárója, a kereszténység előtt is létezett, utána is létezni fog. Ha a kérdező boldognak érzi magát úgy, hogy nem egy kitalált erőben hisz, nem hiszem, hogy el kellene tűrnie, hogy mások minősítik ez alapján, és ráerőltetik a fanatizmusukat.
Lehet hinni, de nem kötelező miatta megítélni másokat, zaklatni vele az embereket. ezzel csak hülyét csinálnak magukból a hívők.
"sekélyes, semmit sem értő zavaros leszel-"
Azt hiszem, itt te nem értesz semmit. Éppen a hit/egyház az, ami a legtöbb esetben, pl. a történelem folyamán is elzárta a tudás útját, a megértését! Ezek után ironikus azt mondani, hogy csak a hívők értenek bármit is.
"Azért, hogy vagyunk. Hogy élhetünk. Hogy szerethetünk, nevethetünk.
És egymásnak segíthetünk, ha bajban van.
Hálásnak lenni jó. Jó érzés.
Hálátlannak lenni rossz, kegyetlen érzés."
Hálásnak a jó édes anyja iránt kell lennie, hogy világrahozta. Azt már meg sem említem, hogy a szeretet, barátság, segítség, stb. nem hit függvénye, sőt. Mi nem rendeljük alá egy felsőbb hatalomnak az érzelmeinket, hanem őszintén, egymásért élünk. Nem rettegésben attól, hogy egy felsőbb hatalom megbüntet, ha nem így teszünk! Képmutatás.
Kérdező: sajnos sok jótanáccsal nem tudok szolgálni édesanyáddal kapcsolatban, csak hogy ne hallgass rá. esetleg közölheted vele, hogy milyen jól esik, hogy lesenkiz a kitalált istene kedvéért. Annyira szomorú, hogy vannak szülők, akik képzeletbeli képek miatt képesek megbántani a gyereküket.
"figyelj nem halsz bele ha elmész egyszer kétszer a temploba, még az is lehet, hogy ott megváltozik a véleményed...erre nem gondoltál? "
ezek szerint te sem halnál bele, ha elmennél 1-2 másik vallás templomába, és imádkoznál egy számodra hamis istenhez, hátha megváltozik a véleményed. ugye? vagy esetleg ha nem járnál templomba, és kipróbálnád milyen nem hinni. Hiszen ártani nem árthat, ha kinyitod a szemed.
17:07 én nem vagyok hivő de ha nagyon muszáj elmegyek a templomba
nem muszáj imádkozni, végig is lehet hallgatni a Szentmisét figyelemmel! eer értettem, hogy lehet megváltozik a véleménye
Nos, a kérdező számára nem szent az a mise! Akkor miért hallgassa végig? Az édesanyját attól még tisztelheti és szeretheti!
Kérdező, ha édesanyád valóban vallásos, és nem divat-hívő, akkor elfogadja, hogy te másként érzel (ezek a valóban vallásos nagymamám szavai)
Kérdező, a családi neveltetésen alapuló hit üres. Vagy van személyes isten-tapasztalatod, vagy nincs.
Anyud ezt nem érti. Légy türelmesebb vele, jót akar neked, csak nem jól csinálja.
(amúgy katolikus, és templombajáró vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!