Az anyám már megint azzal jön, hogy én miért nem járok templomba mint ő, nem értem miért ítél meg ez alapján. Mit tehetnék?
hát én sem mondanám magam olyan hűde vallűsosnak v nem is tudom hogy fogalmazhatnám.elég sok mindeben hiszek.
nekem az a véleményem hogy a hit nem azon múlik hogy el e megy e oda az ember.
Mint mondtam én sem vetem el nem vagyok ateista de vmiért már mégsem szeretek oda elmenni mert látom mennyire a képmutatásra épül az egész.A hit belül van nem kívül.
ha neked minden porcikád irtózik attól h elmenj oda akkor ne menj senki nem kényszerít.Bátyám sem járt már ott ezer év óta ha valaki ez alapján ítél akkor az a primitívség.
Egyébként én is csak a fontosabb üneppekkor megyek a családi béke végett.:)
Szerintem ez a sok rossz dolog ami a világban van,elnyomja a hitet az emberekben,hogy tényleg ezért kellett megszületnünk?meghogy az "élet az ajándék"
persze...ezt régen el is hittek,ma már tényleg más vilag van sajnos.na jó nem panaszkodom..:)
"hogy magyarázzam meg anyámnak, hogy ez már egy másik világ? " - hát ez az.
Értékvesztett, ateista, anyagias, hedonista, lövése sincs sokaknak mi az hogy transzcendens célok, ami nem csak horizontális, mi az, hogy szakrális szertartás.
Ezekkel meg kell ismerkedni, különben egy Bach művet, egy Ady verset, egy .. áá, semmit sem fogsz érteni.
(Nincs ateista művész - Bach,Händel minden műve végére odaírta, Soli Deo Gratia- Egyedűl Istené a dicsőség!
Szerinted miért????)
sekélyes, semmit sem értő zavaros leszel-
-(de hát, ha nem is akarsz érteni,akkor hallgasd/szívleld(!) azokat a 'kitűnő' tanácsokat, hogy sz@rj anyád/apád szavára/fejére.)
...................
A szakrális szertartás: Hálaadás. A Teremtőnek.
Azért, hogy vagyunk. Hogy élhetünk. Hogy szerethetünk, nevethetünk.
És egymásnak segíthetünk, ha bajban van.
Hálásnak lenni jó. Jó érzés.
Hálátlannak lenni rossz, kegyetlen érzés.
Te döntesz. Szabad vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!