Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztszülő probléma. Kit...

Keresztszülő probléma. Kit válasszak?

Figyelt kérdés

Szeptemberben születik a második babám és nem tudok neki keresztszülőt választani. Van 2 legjobb barátnőm,de közülük sem megy a döntés.

1 pár. A lány gyerekkorom óta barátnőm,itt lakik mellettünk. Az élettársa és a férjem nagyon jóba vannak sőt 4-en egy suliba is jártunk.

2.pár. 3 éve a barátnőm,együtt melóztunk,jóban rosszban velem van (mondjuk az első is),ő már az első gyerekem keresztanyja (de nem hivatalosan). A párját én ismerem,sőt a férjem is jóba vagyunk,mint egy nagyon közeli ismerős.

Valahogy próbáljatok már segíteni légyszíves,hogy kit választanátok. Mindkettő megfelelő keresztszülő lenne,de nem tudok dönteni,a párom meg teljesen rám bízza az egészet.

Köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 23. 06:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt mindenképpen.
2011. ápr. 23. 08:42
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Azt nem írtad, hogy mindegyikük azon a valláson van-e, amelyre keresztelitek a picit. Nekem ez lenne az első számú döntő szempont, meg hogy rábízhatnám-e a gyermekemet, valamint hogy mennyire elérhető az illető (nekem pl. van egy távolba szakadt keresztkislányom, alig találkozunk, amit nagyon sajnálok. :(( Neki is vannak kistesói, így a szülei nehezen mozdulnak ki, meg nálunk is picik a gyerekek.)
2011. ápr. 23. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:
39%

hát nagyon eretnek, durva gondolat ötlött fel:

de melyiknek erősebb a hite? melyik szeretne közelebb lenni Istenhez?

2011. ápr. 23. 09:05
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
de lehet 2 keresztszülő! legyen mindkettő
2011. ápr. 23. 09:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első legyen. Így mindkét barátnőre jut egy keresztgyerek.
2011. ápr. 23. 09:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is egyértelmű az első.nem is értem, hogy mit kell ezen filózni.
2011. ápr. 23. 09:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 23. 10:25
 18/19 anonim válasza:
47%

Tudom, ez nem igazán a kérdésre válasz, de azért leírom.

A csecsemőkori keresztséget az egyház találta ki. A Bibliában ilyen nincs benne, a keresztszülő pláne nincs. A kérdés, hogy miben hiszel. Csak azért megkeresztelni a gyereket, mert az úgy szokás, nincs értelme. Valójában ennek úgy kéne lennie, hogy majd mikor a gyerek felnő, maga dönthessen, milyen hitet vegyen fel, miben higgyen és annak a "szertartásainak" maga önként vesse alá magát. Ha keresztény vagy, nevelheted a gyermeket erre a hitre, ha meg ezt a hitet annyira nem gondolod komolyan, akkor a gyermekre sem kell "ráerőltetni".

A hit tudatosabb dolog annál, hogy csak úgy szokásból elvigyük a csecsemőket megkeresztelni, ráadásul az adott vallásról talán nem is sokat tudunk, azt se tudjuk, mibe kereszteltetjük bele.

Bocsánat, ha nagyon off voltam...

2011. ápr. 23. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Na, melyiket választottad?
2011. júl. 18. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!