Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Éreztétek már magatokat úgy,...

Éreztétek már magatokat úgy, mintha láthatatlanok lennétek?

Figyelt kérdés

Amikor valaki megkérdez tőlem egy fontos információt az iskolával kapcsolatban, én szívesen válaszolok.

Majd másnap azt látom, hogy ugyanaz a személy mástól is megkérdezi, és a reakciója az információra olyan, mintha most hallotta volna először! Tehát, arra már nem is emlékszik, amit előtte én mondtam neki.

Ez csak egy példa volt.

Miért van az, hogy amikor valakivel beszélgetek, érdeklődöm felőle, akkor sosem kapok viszonzást? Azért vagyok emiatt szomorú, mert ilyenkor az általam kedvelt embereket nem érdekli, hogy mi van velem, tehát a rokonszenv egyértelműen nem kölcsönös. Mi olyan visszataszító bennem, amiért a társaim emberszámba sem vesznek? (A kinézet nem számít - csúnya emberek is lehetnek közkedveltek)

Akkor leszek mérges igazán, amikor elmegyek, hangosan köszönök a társaimnak és senki sem fogadja.

Szóval? Ti mit gondoltok? Volt már veletek ilyen?

2011. ápr. 21. 14:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

21éves vagyok.Azok alapján írtam ezt,amiket tapasztaltam.Amióta kiállok magam és a véleményem mellett és ezt hangoztatom is az emberek észrevesznek és jobban keresik a társaságom.Nem figyelhetem mindíg azt,vajon mit gondolnak rólam vagy hogy másnak tetszik-e a stílusom.Persze itt azokra az emberekre gondolok akik nem a baráti körömbe tartoznak.

De ezek tények.Ha hangosan érthetően beszélsz nyilván jobban figyelnek rád mint amikor csak motyogsz.Nem tudom ebben mi olyan furcsa.

2011. ápr. 21. 14:51
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld tenyér.

Érdekeseket írtatok, és azon gondolkodtam el, hogy akkor én biztos nem vagyok a többiek számára elég érdekes és ezért nem vesznek észre. Azután hirtelen eszembe jutott, hogy ez mekkora baromság! :-D

Mert az egy dolog, hogy valakivel nem szimpatizálok és nem foglalkoztat a személye, de az nem jelenti azt, hogy nem köszönök neki, ha rám köszön. És azt sem, hogy átnézek rajta!

Szóval odajutottam, hogy meglehetősen illetlen, hmm...ez nem jó kifejezés...inkább: neveletlen? emberekkel hozott most össze a sors, mert ettől a nem köszönéstől, meg a másikra nem odafigyeléstől bennem nagyon felmegy a pumpa.

Nem kell mindenkit kedvelni, így van, én sem teszem. De ha valaki beszél hozzám, vagy segít, arra igenis odafigyelek és megjegyzem. Függetlenül attól, hogy milyen embernek tartom őt.

Azért még írhattok, ha van kedvetek beszélgetni.

2011. ápr. 21. 15:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Lin-

gondoltam, hogy fiatal vagy. Hidd el, ez a nézeted majd változni fog. Nem azt mondom, hogy téves!

Kérdező: én írtam neked hogy talán nem tartanak elég érdekesnek, de mikor ezt írtam, nem vettem figyelembe ezt a nem-köszönés dolgot. Ez természetesen nem fér bele! Tény, hogy nem kedveltetheted meg mindenkivel, de a bunkóság más tészta! és ami azt illeti, nem gondolom, hogy ebben a dologban te lennél a hibás! Azzal van gond, aki képes arra, hogy egy köszönést nem fogad, jöjjön az akárkitől! Úgyhogy emiatt a figyelmetlenség miatt elnézést kérek, bár látom, megtalálod te az utat! :D

2011. ápr. 21. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:
És még annyit, hogy vaélóban neveltetés kérdése az, hogy hogyan bánunk valakivel, aki annyira nem az "esetünk" (barátilag). Van, aki azért kedélyesen elbeszélget ilyenkor is az emberrel, segít, kérdezget, stb, és van a másik fajta, aki rád se néz és levegőnek néz társaságban is, mintha ott se lennél: semmiféle kommunikációra nem hajlandó (vagy képes?) az emberrel. Azért szerintem jólnevelt, kulturált ember hiába nem szimpatizál túlzottan valakivel, azért a társasági élet alavető etikettjét képes betartani. Márpedig van olyan szabály, hogy senkit sem szabad kiszorítani a társalgásból, stb. Van, aki erre képes figyelni, és van, aki nem. Nyilván erről én mint mellőzött is tehetek, de nem csak én.
2011. ápr. 21. 15:13
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen, megtalálom :-D

Most lenyugodtam egy kicsit és elhatároztam, hogy ezentúl nem fogok azokkal közösködni, akik ennyire érzéketlenek.

2011. ápr. 21. 15:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Jól teszed.
2011. ápr. 21. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!