Mit vegyek húsvétra a gyerekeknek? Kereszttesóim, és mindenük megvan de valami apróságra gondoltam az édességek mellé! 18hónapos kislánynak gondoltam buborék fújót!? 12 éves lány? 7 éves fiú?
"Nem kell minden ünnepből karácsonyt csinálni."
Miért mi a karácsony? Egy vallásos embernek a húsvét ugyan olyan nagy ünnep, mint a karácsony. Egy nem vallásos embernek, pedig miért nem mindegy? Én tíz éves korom óta nem szeretem a karácsonyt, nem szeretem a karácsonyfát, a hosszú ünnepélyes ruhákat, a karácsonyi dalokat, nem szeretem a pulykát, a forralt bort, a bejglit. Karácsonykor megajándékozom a szeretteimet, de én csak a legapróbb dolgokat kapom ilyenkor. Viszont a húsvét kicsi korom óta, a legkedvesebb ünnep számomra, mert imádok mindent, amiről szól, a sütés főzést előtte, magukat az ételeket, a hangulatot, a díszítést, a kertben eldugott ajándékokat. Nekem a húsvét az igazi ünnep, nem a karácsony, ne mondja meg senki, miből mit nem lehet csinálni.
Kérdező, valaki már írta, hogy minden gyerek ugyan azt kapja. Ez nálunk is így volt mikor kicsik voltunk, öten voltunk unokatestvérek, együtt ünnepeltünk, mindig ugyan azt kaptuk, csak más színben, ha kis csomagokat kaptunk, abban is mindig hasonló dolgok voltak elrejtve, olyanok amiknek egy kisfiú, és egy kislány is örül. Így nem volt soha veszekedés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!