Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék leszokni arról,...

Hogyan tudnék leszokni arról, hogy állandóan nevelni akarjam a férjem?

Figyelt kérdés

Nagyon szerencsésnek kell éreznem magam, mert így 9 év után (ebből fél éve vagyunk házasok) is tudom, hogy jól választottam. És azt is, hogy egy értékes ember mellett lehet. De egyszerűen annyira nehéz lekűzdenem, hogy ne tegyek szóvá neki dolgokat és ne akarjam nevelni.

Mivel elég akaratos vagyok és (hát nem tudom hogy jó szót használok e) törekvő és ő meg nem ez a típus, így mindig meg akarom mondani neki, hogy mit hogyan csináljon. És ez lassan az én agyamra is megy.

Van olyan, aki már ezt meg tudta oldani vagy valami jó ötlete van? Ráadásul kisbabát várok, így halmozottam izgat a jövő kérdése. És nem nagyon szeretném, ha abba a hibába esnék, hogy kettőjüket nevelem...

2009. márc. 4. 14:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Okés, a füllentés és a pénzügyi dolgok, az tényleg zavar, abból nem engedek, ezeknél maradok "hárpia".

Köszi nektek!

2009. márc. 4. 20:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

:)énis ilyen vagyok!!!!

De probálom magam türtöztetni!Általában azért ez nem megy!Nagyobb a dühöm mikor szana szétvan minden!Első válaszolonak igaza van!férjem megszokta és baj vagy nem?Passz!ő csendes én a nagyszáju de igy összeillünk 7 év van a hátunk mögött egyre jobb a kapcsolatunk!!!!Én ugylátom jo igy de persze probálom magam majd torelálni!De az biztos hogy ő mikor magyogok szoknik miatt nemszol eltüri mindig mondja oké! általában nem lesz oké belőle. D

2009. márc. 5. 00:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Néha nálam is elszakad a cérna hasonló dolgok miatt. (szétdobált ruhák, meggondolatlan vásárlás stb) Én ilyenkor összeszedem a szétdobált cuccait, és egy kupacba odakészítem az íróasztalára. Ha megkérdezi miért, kedvesen mondom neki, hogy nem tudom hol a helye. Ha kissé meggondolatlanul vesz valamit, én is átcsapok meggondolatlanba. Vagy a hol a kedvenc ingem? drágám, ha már kimostad és kivasaltad, akkor gondolom a szekrényben van vállfára akasztva. Nálunk bevált, és ilyenkor mindig jön a jól van na, tudom, tudom kezdetű duma. Én már elég sokat lazultam a mellette töltött évek során.
2009. márc. 5. 07:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 15:40-es vagyok:

Én a helyedben az íróasztalához nem nyúlnék, ha kupi van, azok az ő cuccai, tegyen ő rendet. Ha nem zavarja, egyszer csak megunja. :)

A pénzügyi dolgok fontosak, és ebben mindenképpen őszintének kell lennie veled. Hiszen közös ágy, közös asztal, közös kassza. Neked is jogod van az anyagi helyzetetek átlátásához. Ezt mindenképpen át kell beszélni.

Egyébként lehet, hogy a párod néha azért füllent, mert már (bocsánat a csúnya kifejezését), de lehet, hogy unja. Szerintem, mondd meg neki, hogy mondja el az igazat, mert akkor fog fejmosást kapni, ha lódít! :)

2009. márc. 5. 18:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nagyon szimpatikus, hogy bevallod ezt a gyengeségedet. Ez a "hiba" nagyon fontos, sarkalatos része egy kapcsolatnak. Szerintem az önismereti csoportok mindenkinek jó tennének, kivétel nélkül. Ha egy ilyen keretén belül átélnéd, amit a párod érezhet ilyenkor vagy gyakorolni tudnád ezeknek az elenhedését, az nagyon sokat segítene. Bár tudom, gyerekkel nehéz ezt megoldani... A felismerés nagyon fotnos lépés, és kevés ilyen őszinte embert ismerek. Sok sikert!

2009. márc. 5. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!