Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen a családi életed, ha a...

Milyen a családi életed, ha a férjed, és a családod nem jön ki egymással?

Figyelt kérdés

Nálunk katasztrófa...

Főleg nevelőapám, és férjem közt van szakadék, két külön világ, a faterom egy bunkó, a férjem meg okoskodós különc...persze mindkettőnek vannak jó tulajdonságai, csak ez az alap...

Már fél éve nem is tartjuk a kapcsolatot, de nekem nagyon hiányoznak, de ha összejövünk, akkor meg csak a feszültség van, én meg két tűz közt vergődök...de ilyenkor ünnepek táján nagyon rossz...:-(

2011. ápr. 20. 07:17
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

9.23nak, sajnálom, hogy már ilyen fiatalon ezzel kell foglalkoznod...:-((

Utolsónak, köszönöm. Azt hiszem nekem kell összekapnom magam, és mindenkinek beolvasni, hogy viselkedjenek intelligensebben, a gyerek érdekében. De nekem akkor is gyomorgörcsös lesz, mert apám ösztönlény, nem igazán tudja magát visszafogni, párom meg a másik fele. Amíg őt nem bántják nem szól, de ha faterom egy rosszat néz, már Ő is aktivizálódik...beindul a tesztoszteron...:-DD

Na, már ezért megérte kiírni a kérdést, kicsit jobban érzem magam...köszi lányok...

2011. ápr. 20. 09:46
 12/22 anonim ***** válasza:
Szia,nálunk az eltérő családi szokásokból adódnak a problémák.A mi családunk az igazi összetartó,hagyományokat és egymást maximálisan tisztelő család,hétvégeken,ünnepekkor összejártunk,a szüleink soha nem problémáztak előttünk családi dolgok miatt.Mentünk együtt mindkét nagyszűlőhöz,hatalmas karácsony stb.A páromék ridegebb család,ha ez elárul nektek valamit,párom és testvére csak karácsonykor találkoznak.Szóval ők teljesen más értékrend szerint nevelkedtek.Évekig kínlódtam és kínlódott a saját családom is,őrlődtem,nem aludtam,rettegtem a családi ünnepektől.Most már ott tartok,hogy édesanyám elém állt és azt mondta,hogy tudja,hogy őrlődök,de nyugodjak meg,ő elfogadta,hogy a páromék ilyenek,menjek én a gyerekekkel,mert annak semmi értelme,hogy a párom jöjjön és húsz perc múlva idegbajosan ugráljon,hogy haza akar menni.Mindenki elfogadta ezt a helyzetet.Azért a családi ünnepek közösek,a szent estét pl. mindig nálunk tartjuk,ilyenkor mindkét család összejön.De pl. most húsvétkor nem leszünk itthon,lemegyünk a telkünkre és négyesben töltjük az ünnepet.Anyuék is lemennek a telkükre,hétfőn jövünk haza,akkor a párom meglocsolja a családot és hozzánk is jönnek.Természetesen pont itt egy előző kérdésben lehurrogtak ezért,hogy milyen dolog már ez,de azt gondolom,hogy mindenki a saját háza táján söprögessen.Jobb,ha ülünk és nézünk ki a fejünkből és végig idegeskedjük az egész ünnepet?El kell fogadni,hogy már egy új kis család vagyunk!
2011. ápr. 20. 11:40
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nekem anyukám szavakkal nyugtat, de a mondat végén ott a de,..., meg kiérzem a viselkedéséből is. Mikor elmegyünk tőlük, egymást húzzák felfelé...ellenünk, hihetetlen, hogy még anyámat is így be lehet hülyíteni..:-((

A férjem sose szól 1 szót se nekem, szóval korrekt, max. ha én nyúzom, mert érzem, hogy feszült, akkor odadob 1-2 mondatot, nem szereti az ilyet...

Ti jól megoldottátok, remélem nálunk is lesz vmi...

2011. ápr. 21. 06:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Szia,megint előző vagyok.Ne gondold,hogy ez nálunk azonnal ment.Kb.négy évig ment a felháborodás és anyu utána látta,hogy felőrlődök.Kb. addig bírtam falazni a páromnak és boldognak mutatni magamat,meg megfelelni a szüleimnek az ő képében is.Utána készültem ki és szépen megbeszéltük anyuval,aki döbbenten nézett,hogy miért nem tálaltam ki előbb,hiszen ő elfogadja,ha a párom más szokások között nőtt fel.Egyébként a párom tiszteli őt,ha találkoznak udvarias,tehát nem ezzel van a baj.Pusztán iszonyat eltérő családi szokások.És én marha,ezt próbáltam a szüleim előtt titkolni.Nem lehet,hogy nálatok is ez a baj?
2011. ápr. 21. 06:52
 15/22 A kérdező kommentje:

hát lehet, sőt biztos ez is... Nálunk is ez van, hogy párom nem bírja, hogy anyuék sokszor, és sokat akar(ná)nak együtt lenni velünk, és anyuék meg nem értik, hogy Ő miért ilyen kihúzós a családból, meg mondom a 2 pasi két külön világ...

Nemrég szültem, és azóta még erősebb rajtam a nyomás, és úgy érzem nincs erőm ehhez, de ahhoz se, hogy megbeszéljem, meg semmihez se, csak a babával akarok foglakozni, nincs energiám másra...de tudom, hogy muszáj vmit csinálni, mert többször elkap a sírás csak úgy ez miatt...tehát tennem kell vmit...azért is írtam ide, hogy erőre kapjak ezügyben, és visszajöjjön a bátorságom, de még nem jött...aranyos vagy, hogy írsz, nagyon jólesik...:'-)

2011. ápr. 21. 10:28
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem is értem, hogy ilyen sokan választanak maguknak ilyen szempontból másmilyen társat, és ekkora feszkó tud ebből lenni.....erre figyelmeztetni fogom a lányom majd...:-) bár úgysem ez alapján választ az ember, de hátha...
2011. ápr. 21. 10:30
 17/22 anonim ***** válasza:
Szia,megint én.Igen a szerelem nagy úr!Én is sokat gondolkozok azon,hogy miként tudtam ilyen társat választani.De az előző társamat a szerint választottam,hogy a családba is oké legyen,csak őt nem szerettem annyira.Szóval szerintem inkább legyen egy kapcsolatban nézeteltérés,de a szerelem erős kötelék és kitartóbbá teszi az embert.Ne hidd,hogy máshol nincsenek problémák!azt is értem,hogy nincs erőd még erre is koncentrálni,én is így vagyok már ezzel.Tudod,ha olyan vagy,mint én,akkor talán még nem nőttél fel.Ne haragudj érte,nem bántásból mondom,de én annyira meg akartam felelni a szüleimnek és csak őket néztem elsőként, a párom pedig egész egyszerűen féltékeny lett.És jogosan,mert az első az új kis családunk.És ezt kell feldolgozni,hogy most már nem a szüleink az elsők.Természetesen szeretjük és tiszteljük őket és találkozzunk is,de fogadjuk el,hogy nem lehetnek minden nap nálunk,nem szólhatnak bele mindenbe.Mert ez már a saját életünk.Valószínűleg nálatok is hasonló szitu lehet,a párod családja nem volt összejárós,ti pedig igen.Ne szomorkodj!!!Egyébként miért nem tartjátok a kapcsolatot?Ha annyira nem bírják a pároddal egymást,akkor menj te a gyerekkel!Ill. szüleid is jöhetnek hozzátok.Vagy a férjed morog érte?Mert nálunk az alap szabály,hogy oké,ő nem jön csak ritkán anyuékhoz,de ők akkor jönnek,amikor csak akarnak,ezért sose szólt!
2011. ápr. 21. 11:45
 18/22 A kérdező kommentje:

Neem, nem szól érte egy szót se, de azért ne legyenek itt egész nap. :-DD

Még ezt vhogy megoldanám, hanem az hogy a 2 pasi nem bírja egymást...és ezt most már nyíltan...szóval cikis a szitu...

Ráadásul ez már a terhességem alatt kezdődött, és a szülésemkor apám be se jött hozzá, mert ott volt a férjem...mit keresett volna Ő ott?-ezt mondta, mikor kérdeztem, hogy ezt hogy tudta megtenni velem, mert akkor ott "csak" másodlagos volt ugye...na, ezért meg én rágtam be nagyon, de a férjemnél meg még 1 lapát volt, hogy ezt meg tudta tenni, totál elmérgesedett a helyzet..., mivel a férjem érezte rajtam is, hogy haragszom, így ezzel lovat adtam alá, érted? :-/ Egyszerűen hülye voltam, mert nem tudtam palástolni, hogy mennyire fáj ez nekem, meg sírtam, és Ő meg most duplán utálja fateromat, hogy engem így megbántott...ááá, tök béna az egész..:-((

Amúgy tényleg nem nőtt még be a fejem lágya, pedig már 30 elmúltam..:-)

2011. ápr. 21. 13:47
 19/22 anonim ***** válasza:
Értem persze.Azért a faterod is felnőhetne ám.Elfogadhatná,hogy saját életetek van.Azért nem tudsz felnőni,mert nagyon szereted a szüleidet,megértem,sokáig így voltam ezzel!Nálunk már két gyerek van és mikor a második megszületett,na akkor döntöttem úgy,hogy elegem van.Csatázzanak egymással.Még egy gyermek mellett volt energiám rágódni,kettőnél már nincs.Addig nagyon szar volt,elmentünk valahová ünnepek alatt a párommal és a gyerekkel és nem tudtam jól érezni magamat,mert azon rágódtam,hogy régen mindig együtt volt a család és anyuék most hogy szomorkodhatnak.ugye te is így érzel?Önmardosás ezerrel.
2011. ápr. 21. 15:04
 20/22 A kérdező kommentje:

AHA!!! BELETRAFÁLTÁL!!! :-DDD

Hát akkor tényleg megfogadom a tanácsod, és megpróbálok a férjem nélkül menni...de még nem vagyok kész rá, én is nagyon pipa vagyok...de a vége ez lesz.

Köszi a törődést:-)

2011. ápr. 21. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!