Korlátoz a férjem a munkába való visszamenésemben?
Mostanában próbálnék újra munkába állni, és egyfolytában beéget, kellemetlen helyzetbe hoz, nem lehet rá számítani. Igaz, hogy neki is új a munkahelye és mellette tanul is, de szükség lenne több pénzre, ezért (is) szeretnék visszamenni dolgozni. De amint van valami munka a kilátásban, azonnal az én nyakamba szakad mindenestül a 2 gyerekünk teljes ellátása. A héten kellene kezdenem, de az egyik gyerek beteg, és Ő nem kívánja felrúgni a saját menetrendjét, oldjam meg én. De nincs kire bíznunk a gyereket, és ha bemondom a munkaadómnak, hogy ja bocs beteg a gyerek egyedül vagyok rá, akkor nem alkalmaz.
Kicsit úgy érzem, mintha a férjem ezt így érezné okénak.
Normális ez? Más így van/volt így ezzel?
Nincs a közelben kisgyerekes anyuka? Néha hétvégente bevállalhatnád a gyerekét, hogy tudjon pihenni, cserébe ő is vigyázhatna a tiedre, ha beteg lesz.
Vagy esetleg megbízható ismerőssel, szomszéddal megoldani bartellbe, hogy mondjuk te néha főzöl neki/segítesz kapálni/bevásárolsz, stb, cserébe vállalja a gyereket, ha beteg?
Biztos van olyan dolog, ami amásik embernek segítség, így kaláka alapon meg lehetne oldani.
04-18 21:38
Ez mind szép és jó, de ilyen nem létezik.
PErsze h lehet nézni a férj szemszögéből is, de ő is nézhetné ennyi erővel a kérdezőét. Kell a pénz ez tiszta, de miért nem járul hozzá h legyen több? Amúgy is nagy mázli ha valaki talál manapság melót.
Egyébként szerintem is nagyon zavarja, de ezt csak ti tudjátok megoldani. higgadt beszélgetést javaslok.
1. a férjed nem akar/nem tud otthon maradni, félti az állásást, ő a férfi, családfenntartó, teljes mértékben érthető
2. neked új munkahelyed van, félted az állásod, amit végre megkaptál, érthető, hogy nem akarsz/nem tudsz otthon maradni
3. a gyerek (remélhetőleg) 1 hétnél tovább nem beteg, tehát egy alkalmi szituról van szó (Ok, a későbbiekben is lehetnek betegek, de addigra már te is könnyebben el tudod intézni a szabit).
4. marad az alkalmi segítség: ha nincs rokon, szomszéd, aki vigyázni tudna rá, akkor marad az idegen gyermekfelügyelet, így marad az, hogy ahhoz, hogy hosszútávon jobban éljetek, rövidtávon a zsebedbe kell nyúlnod. Ha nem tudod másképp megoldani, akkor ez van. Illetve, vannak közösségek, ahol ingyen is segítenek az emberek egymáson, nézz körül ezen az oldalon például:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!