Ti_ hogy reagáltok ilyen helyzetben? (párotok elejt valamit)
A párommal vittünk fel néhány csomagot az emeletre, nála volt egy nagyobb szatyor üvegekkel, nálam valami más. Odaszóltam, hogy vigyázz, mert a felső üveg nem áll valami stabilan, add ide nekem, vigyem én. Azt válaszolta, hogy tudja vinni ő. Erre a következő lépcsőfordulónál leejtette és minden tiszta üvegszilánk és ital lett. Nagyon mérges lettem rá, mondtam neki, hogy bezzeg nem akartad ideadni, pedig mondtam hogy instabil, na akkor most takarítsd fel!
A helyes magatartás az lett volna, hogy semmi baj, drágám, megtörténik az ilyen, gyere hamar feltakarítjuk... Más esetekben én is ezt mondtam neki, hiszen nekem is ez esne jól, nem pedig az, hogy szapulnak a véletlenért...
De esetemben az húzott fel igazán, hogy én mondtam, hogy vigyázzon, de ő hősködött hogy nem kell segítség. Ti hogy reagáltok ilyen helyzetben (a "megmondtam, de ő mégis a maga feje szerint csinálja, és baj lesz" helyzetekben)? Őszinte válaszokat várok!
Mindennap történik ilyesmi, nem értem, miért kell rajta megakadni. Nekem a testvéreim és apukám is ilyen, hány de hány hasonló szitu volt! Én meg csak mosolyogtam magamban, hogy "nnna!". Max 2 perc kis pörölés van ilyenkor köztünk, hogy "mert olyan makacs vagy, nem hallgatsz rám", aztán mindenki megy dolgára.
Lépj túl rajta. A párod biztos meg akarta mutatni, hogy tud ő balanszírozni az üveggel, aztán nem jött össze, ennek nem ahhoz van köze, hogy nem hisz neked, vagy nem bízik az ítéletedben, hanem hogy "meg akarta mutatni". Ez olyan pasiszokás, de persze sok nőben is megvan bizonyos szitukban.
Legközelebb vedd ki az üveget a szatyorból, tehát cselekedj, és ne kérdezz előtte. Ezt tudom tanácsolni :)
A nemed sajnos nem derül ki a kérdésedből.
Ha férfi a párod mert te nő vagy, akkor ez szerintem belefér, hiszen a férfiak többnyire ilyenek. Segíts neki és mondd hogy legközelebb hallgasson inkább rád, meglásd hallgat a jó szóra.
Ha nő a párod és te férfi vagy, akkor inkább vigasztald, segíts neki, amúgy a nők maguktól is belátják hibájukat és legközelebb biztosan hallgatni fog rád.
Velem is előfordul, hogy rossz napom van, az mondjuk korrekt, hogy akkor takarítsa fel ő.
De azért "illik" ilyenkor a kiabálásért bocsánatot kérni, ha lehiggadtál.
Mi MINDKETTEN elnézést kérünk, ha kiakadunk, ha nem is rögtön, csak a vihar elmúltával, de akkor is.
Az is igaz, hogy elég ritkán akadunk ki úgy, hogy hangot emeljünk a másikra.
Mondom: abban igazad van, hogy akkor takarítsa fel ő.
De kiabálni, veszekedni nem kell, mert tényleg bárkivel előfordulhat.
Azt meg ő is biztos megérti, hogy eldurrant az agyad.
szia:)
szerintem próbáljátok ezt az egészet megbocsájtani egymásnak:)
nem olyan nagy dolog ez, hidd el...csak biztosan idegesebb voltál te is, és ő is...emiatt nem szabad mérgesnek lenni:)
pillanatnyilag te is mérges lettél, de mostmár ne legyél az...lehet, hogy ő is mérges lett saját magára, tudod a férfiak nem szeretik, ha vmi nem sikerül nekik és nem nekik van igazuk...ezért is lehet, hogy nem úgy reagált, ahogyan te azt szeretted volna:)
béküljetek ki:)
mennyivel jobb lenne ha nem lenne benned már harag, nem?:)
ha kell menj oda hozzá és mond neki, hogy ne haragudj, hogy úgy szóltam hozzád, csak kicsit ideges lettem, de az csak pár üveg, emiatt nem akarok veled rosszban lenni...:)
lehet, hogy nehéz ez első lépés, de ha belekezdesz sokkal jobb lesz...:)
olyan szép dolog a szeretet, nehogy egy ilyen kis apró veszekedés miatt tönkremenjen a kapcs-ok:)
na irány békülni és adni egy nagy puszit a párodnak:)
remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!