Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történhetett, hogy ellenőrz...

Mi történhetett, hogy ellenőrzés alá került az özvegyi ellátás? :S

Figyelt kérdés
A történet a következő.. Édesapám meghalt februárban, és a nővérére hagyta a házunk felét... irtak öröklési szerződést, de a földhivatalba nem adták le a papírt.. (gondolom így érvénytelen).apám nővére megtesz mindent, hogy elvegye tőlünk a ház felét. Tegnap anyu kapott 1 levet a nyugdíjfolyósítótól.. hogy ellenőrzés alá került az özvegyi ellátás folyamata.. Lehet köze apám nővérének ehhez az egészhez? :S és ha igen akkor mi lenne..Teljes tanácstalanságban vagyunk :-/
2011. ápr. 16. 13:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Itt van a kutya elásva, hogy magukhoz vették.

Valószínű meghallgatják a szomszédokat, hogy tartották-e a kapcsolatot egymással, gondoskodtak-e egymásról stb.

Esetleg egy bejelentés is lehet a dologban.

2011. ápr. 16. 15:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Mert ha 1 éven túl különéltek és a túlélő férj nem kapott házastársi tartásdíjat, nem jár özvegyi nyugdíj.

Ezért kell általában vizsgálat, kideríteni, hogy megszakadt-e az életközösségük, vagy fennállt valahogy. Az, hogy nem váltak el, nem elég.

2011. ápr. 16. 15:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Csak adalék: én, mint adott esetben örökhagyó, a köteles rész kivételével arra hagyom javaimat akire akarom, ebbe semmilyen jognak beleszólása nincs és néhány kivételtől eltekintve nem is támadható meg (beszámíthatóság, ági vagyon, ha azt jogilag rosszul ítéltem meg, stb.)
 14/17 anonim ***** válasza:
fél, nem férj bocsi
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha az ügyvéd azt mondja ez meg ez jár Neked, ügyvédi honoráriumként ígérd neki ha nyer, akár a felét is (de csak azt, amit megnyer, semmi egyebet!), azonnal nem fogja ezzel a feltétellel vállalni....
2011. ápr. 16. 15:48
 16/17 anonim ***** válasza:

ma 15:20

De bizony van megelőlegezett özvegyi nyugdíj. Én, sajnos részesültem belőle. Kaptam pár hónapig bizonyos összeget, aztán jött a hivatalos összegről a határozat. A különbözetet pedig kifizették.

2011. ápr. 16. 19:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Csak úgy tudom elképzelni, ha az elhunyt nem volt nyugdíjas amikor meghalt, te jogosult voltál, és amíg az ő nyugdíját kiszámolták addig kaptál te "előleget", vagy házastársi tartásdíj összegben megállapítottat, ami utána magasabb lett, mert élettársi jogon elismerték és így már %-ban jár.

Bocsi, én mindig nyugdíjas után megállapított özvegyivel találkoztam.

2011. ápr. 16. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!