Mi történhetett, hogy ellenőrzés alá került az özvegyi ellátás? :S
Itt van a kutya elásva, hogy magukhoz vették.
Valószínű meghallgatják a szomszédokat, hogy tartották-e a kapcsolatot egymással, gondoskodtak-e egymásról stb.
Esetleg egy bejelentés is lehet a dologban.
Mert ha 1 éven túl különéltek és a túlélő férj nem kapott házastársi tartásdíjat, nem jár özvegyi nyugdíj.
Ezért kell általában vizsgálat, kideríteni, hogy megszakadt-e az életközösségük, vagy fennállt valahogy. Az, hogy nem váltak el, nem elég.
ma 15:20
De bizony van megelőlegezett özvegyi nyugdíj. Én, sajnos részesültem belőle. Kaptam pár hónapig bizonyos összeget, aztán jött a hivatalos összegről a határozat. A különbözetet pedig kifizették.
Csak úgy tudom elképzelni, ha az elhunyt nem volt nyugdíjas amikor meghalt, te jogosult voltál, és amíg az ő nyugdíját kiszámolták addig kaptál te "előleget", vagy házastársi tartásdíj összegben megállapítottat, ami utána magasabb lett, mert élettársi jogon elismerték és így már %-ban jár.
Bocsi, én mindig nyugdíjas után megállapított özvegyivel találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!