Mit mondjak a nagymamának, hogy ne bántsam meg?
Nagymamám másfél hónapja szervezett nekem egy programot, amire nekem semmi kedvem sem volt elmenni, de megígértem. Közben elfelejtettem, és ma jutott eszembe, amikor hívott, de holnapra már szerveztem egy lemondhatatlan programot.
Szerintetek mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg?
Sosem bántanám meg a nagymamámat azzal, hogy megszegem az ígéretemet.. Ha kórházban lennél, szerintem csak az lenne megfelelő kifogás.
A másik programot majd nélküled "elkezdik" a többiek, vagy átteheted máskorra, vagy bármi.. Igazából ez tényleg a te hibád, úgyhogy mindenképpen rosszabbul fogsz járni. Nem tudom, milyen jellegű a nagymamád programja, de lehet előbb el tudsz jönni, vagy mittudomén..
A lényeg, hogy a nagymamád élvez elsőbbséget. Ha gond nélkül át tudod vele tenni azt a programot későbbre, akkor megpróbálhatod, de lemondani hatalmas bunkóság lenne!
Azért attól is függ mi a nagyi programja.
ha meghívott kávézni,akkor szerintem mondd elneki a szitut és elhalasztjátok egy héttel.
ha valami komoly (együtt mentek egy másik rokonhoz és te viszed őt kocsival) akkor mondd meg a haveroknak,hogy ők huszan nélküled buliznak,akkor is, ha te szervezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!