Egy anya miért kivételezik teljesen alaptalanul a kisebbik gyerekével?
Több helyen láttam már, nálunk is így van. A 16 éves húgomat sokkal jobban szereti, többmindent megvesz neki (én már 19 vagyok, de 16 évesen fele ennyi mindent sem kaptam meg, holott több volt a pénzünk akkoriban), őt befizetik drága kirándulásokra, mehet akárhova, segítenie pedig semmit sem kell szinte, a tanulásról nem is beszélve. Én emellett sosem voltam jó anyámnak, tiszta ötösre végeztem el a gimit, egyetemre mentem, de még így sem vagyok jó neki. Segítek itthon, amikor kell, cserébe ő még akkor sem szól, ha az egyetem előtt megy el kocsival, hogy "nah gyere, hazaviszünk", gondolja szívjak csak, vonatozzak 1 órát, annak örül, ha megnehezítheti a dolgom mindenben. Suli mellett is bármire szükségem van, a kaján kívül semmit sem fizet, mondván, dolgozzak meg érte. Persze a húgom tavasszal Angliába, illetve Franciaországba megy kirándulni. Tőlem anyám még azt a pénzt is sajnálta, mikor mentünk a volt osztályommal kirándulni, ami került neki 20-30 ezer Ft-jába, akkor is mondogatott, hogy maradjak csak itthon, legalább megmarad a pénze. Persze mindig a húgom a jókislány, ő simán lek*rvázza anyámat bármikor, én még a hangomat sem emelhetem fel, ha anyám szemét velem, mert egyszerre letámad. A húgom többször elég durva dolgokat csinált (detox pl), állandóan bajt csinál, a drága telefonját is simán elhagyja bárhol (ez rendszeres), és még neki áll feljebb, ha valaki leszidja, nagyon csúnyán beszél, mellette rossz jegyeket hoz, délutánonként csak csavarog (én ennyi idősen be voltam zárva itthonra, de ha el is mentem hétvégén buliba és mertem egy pohárral inni, voltam mindenféle semmirekellő neki, ha egy négyest hoztam a suliból, már elvették a gépem vagy nem mehettem sehova!). Anyám egyértelműen jobban szereti és nem értem, mire fel. Egy kicsinél még érteném, mert aranyos stb., de két nagy lány közt ekkora különbséget tenni? Mikor felhozom anyámnak, hogy milyen feltűnően kivételezik, akkor kuss a nevem, mivel kifizették a jogsimat meg a nyelvvizsgámat. Azt nem fogja fel, hogy én azt nem szórakozásból tettem, mint tesóm az utazgatást, a sítáborokat. Nagyon rosszul esik, amit csinál és a szemembe is mondja, hogy a húgom mennyivel különb nálam, azt mondja, gonosz és kegyetlen vagyok (ezt sem értem, ha pl egy hajléktalan pénzt kér, én gondolkodás nélkül adok, mert szeretek segíteni, anyám sosem ad, csak bunkón elküldi őket).
Mi lehet a kivételezés oka? Aki jobban szereti valamelyik gyerekét, mi okból teszi? És miért a szorgalmasabbat kell utálni, megkeseríteni az életét?
Az én anyám is hasonló. A mai napig a züllött sz.rházi bűnöző öcsém a kedvence, akit húsonévesen is támogat, anyagilag is, míg én fogjam be a számat, mit akarok hisz én vagyok a "talpraesett".
Ma már inkább elkerülöm őket ha csak lehet.
Persze, hogy tudja, miket csinál, pl ők hívták ki a mentőket, amikor detoxba került (egy ismerősöm nekem szólt és én azonnal odaküldtem őket, hogy nézzék meg mi van vele, így találták meg részegen).
Jah, és abszolút nem tart engem anyám talpraesettnek, sőt a húgomat sokkal inkább annak tartja, mert ő képes csavarogni egész nap bárki tudta nélkül, kicsi korunkban ő volt a barátkozósabb, az alkalmazkodóbb, ami ma már nem feltétlenül így van.
Én is durván visszavágok néha anyámnak, amire persze teljesen kiakad. :D Mondtam már neki, ha akkor tisztelni fog, ha úgy beszélek vele, mint a húgom, akkor megkaphatja, én is olyan leszek, mint ő, akkor talán normális lesz velem. Erre az volt a válasz, hogy próbáljam meg, akkor nem marad fogam.
Bizonyos szempontból többet foglalkozik velem, mivel mint mondtam, többféle ételallergiám van, durva diétát kell tartanom, emiatt ő főz rám minden nap, általában nekem süt sütit, mivel amúgy nem ehetnék...stb. Ilyen szempontból figyel rám, de másból meg mégsem. Ha az egyetemen kapok egy 4-est vagy 5-öst, arra az a válasz, hogy a másik miért csak kettes. Mikor mondtam múltkor, hogy lassan én az egyetemen jobban tanulok, mint a húgom gimiben, gúnyosan kinevetett, hogy nem látok a nagyképűségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!