Szerintetek milyen módon hat egy lány személyiségére, ha pár évvel idősebb, fiú testvére van?
Erre nem lehet általános választ adni.Normálisan egy idősebb fiútestvér , szereti és félti a húgocskáját és beszól neki ha szerinte helytelen dolgokat csinál, vagy olyanokkal barátkozik akikkel nem szeretné.
De az , h ki mint viszonyul helyzetekhez annak nagyon sok összetevője lehet. A saját egyénisége , értékrendje , a környezet és a szülei elvárásai , napi hangulata, a vélt és valós sérelmei , az általa követendőnek tartott viselkedésmintái,kulturális alapjai és kreativitása , neadjisten intelligenciája és stb stb.
2 bátyám van, az egyik 3, a másik 7 évvel idősebb. Az, amelyik 3 évvel idősebb, hidegen hagy, sosem ad semmilyen tanácsot, én se tudok neki, semmit nem oszt meg velem, nem vagyunk rosszban, de nem is alakult ki az a jótestvér kapcsolat, innentől kezdve nem érdekel az ő véleménye.
A másik bátyám viszont egy igazi testvér. Őrá hallgatok cipő, ruha ügyben, mindig tőle kérek tanácsot. Miatta van olyan keverék-stílusom. Amikor én is kisebb voltam, meg neki se volt sok lány ismerőse, úgymond fiússágra "nevelt", ez a stílusom meg is maradt, ám amint gimibe került a bátyám, sokkal több lánnyal tudott ismerkedni (ahova ő járt, illetve én járok általánosba, ott évfolyamonként 1 osztály van), ergo a lányok is finomították az ízlését, így nekem is valamivel lányosabb ruhákat javasolt.
A bátyáim hatására kezdtem el egy küzdősportot, ami szintén sokat formálta a személyiségemet, emellett hidegen hagy, mit gondolnak arról a táncról, amire járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!