Elerhetoek az almaim? Hogyan? Hogyan valljak le a szuloi mintarol?
Tortenetem ott kezdodik, hogy anyukam van csak, apukam kiskoromban ongyilkos lett. Anyukammal eleg szegenyesen elunk, amolyan "egyik naprol a masikra" eletmod. En nagyon szeretnek majd csaladot, ferjet, gyerekeket, de az apai minta hianya miatt, ezt szo szerint lehetetlennek tartom. Van 2 noverem, nekik sincs allando kapcsolatuk, se lakas, se kocsi, se karrier. Tehat ok sem szolgalnak pozitiv mintakent. Egesz eletemben ezt hallom, hogy "aki szegenynek szuletett, szegeny is marad" valamint "minden ferfi taho". En nem szeretnem ugy "vegezni", mint ok, de attol tartok belesuppedek ebbe az allapotba es en se fogok kitorni, se maganeletben, se karrierben. A masik, hogy nem vagyok egy penzkozpontu ember, de szeretnem, ha annyi lenne, hogy a szeretteimnek ne kelljen nelkulozni. Szeretnem, ha annyi lenne, hogy ha pl. fogszabalyzora van szukseg gond nelkul megvehessem majd, vagy ha anyukam idos lesz, megfelelo tamogatast kapok. Elerheto ez magyarorszagon? Le lehet vetkozni a gyerekkor megprobaltatasait, remenytelenseget? Koszonom a valaszokat!
19/N
Persze ha teszel is érte akkor igen.
Én két olyan embert is ismerek aki még ennél is rosszabb helyzetben volt, és ma egyikük házas gyerekekkel a másiknak komoly kapcsolata, és olyan munkájuk amiből megélnek (ne rengeteg pénzre gondolj, de amiből kijön a lakás ruha kaja, néha egykicsit szórakozni.
Az egyiket elmesélem, hátha segít: Apukájával élt anyukája nem volt gyerekkorában és veled egyidős volt amikor az apukája meghallt, ezen kívül még cigány is ami szintén nem egy előny. Most boldogan él a barátnőjével écek óta, elvégezte a főiskolát és normális munkája van.
Elég konkrét terved van az egyetemmel, így szerintem menni fog csak kitartás.
Nem olyan nagy dolog, hogy 19 évesen még nem voltál szerelmes, majd biztos találkozol valakivel.
Csak dicséret jár a hozzáállásodért. Egy dologra figyelj: soha ne add fel az álmaid. Most jó irányba haladsz, de lesznek nehezebb szituk (pl. amikor megszűnik a munkahelyed, egészségügyi kihívások, esetleg valami családi probléma, amit meg kell oldanod stb.) Sose hagyd, hogy ilyesmik megállítsanak.
Melyik egyetemre jársz amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!