Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy reagálnátok a helyemben?...

Hogy reagálnátok a helyemben? Egy szülőnek nem a gyereke kell, hogy a legfontosabb legyen?

Figyelt kérdés

Már eléggé kivagyok. Kb 1 éve megy ez. Az egyik falubeli öreg nőnek a férje beteg, kórházban van. A nőnek van saját gyereke, családja. Mégis mindig anyámékkal cipelteti magát fel, a megyeszékhelyen lévő kórházba. Hozzáteszem, jó egészségi állapotban van, nem lenne kötelező neki a kocsi. Az út után persze mindig nyomja anyámék zsebébe az 5 ezrest. De ezt már heti 2-3x eljátsszák mindig, szóval rendszeresek a lent kifejtett dolgok.

Nos, én oda járok iskolába, abba a városba, ahova viszik a nőt. Nem egyszer megesett már, hogy azért nem hoztak haza, ha kocsival ott jártak (amúgy is jártak fel, az öreglánytól függetlenül), csak mert ők épp az idegent cipelik. Ezért én, a saját gyerekük vonatoztam és gyalogoltam. A válasz a szemrehányásra csak annyi volt, hogy "mert ő ad pénzt, te meg nem". Szerintetek normális ez? Épp most veszekedtünk emiatt, holnap is vagy a barátom vagy a húgom nem fér el a kocsiban, a nő miatt. Vásárolni akarunk menni tesómmal és a barátommal, most vannak nagy akciók, sokat spórolnék a pénzemből (ami nem az övék). Erre anyám a képembe vágja, hogy ha az öreglányt nem kéne vinni, nem is mennének, ők azért nem fognak felvinni, hogy vásárolgassunk tesómmal. Szóval alkalmazkodjuk, ahogy tudunk ehhez a helyzethez. Nem egyszer azért esőben bicikliztem, mert elvitték a kocsit, mert őt cipelték megint. Viccesen megjegyeztem, kiteszek a TAXI feliratot a kocsi tetejére, de nem veszik a lapot. Ma megmondtam a véleményem anyáméknak, és hogyha így folytatják, majd öregkorukban én is azt fogom előbbre tartani, az lesz az anyám, aki a több pénzt adja. Erre csak hallgatott. De szerintem úgyse értik meg. Mit tennétek a helyemben? Nem a gyaloglás vagy a vonatozás zavar leginkább, hanem hogy a saját szüleimnek fontosabb egy idegen kénye-kedve, mint a saját gyerekük, és ezt még pofátlanul meg is mondják. Undorító dolog, nem? Ti mit tennétek a helyemben?

2011. ápr. 7. 18:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%
*tudod
2011. ápr. 7. 19:07
 12/25 anonim ***** válasza:
91%

De basszus, mi ebben a sz*rban hagyás? Fiatal vagy, semmi bajod nem lesz egy kis vonatozástól vagy gyaloglástól. Az esőtől sem.

Vagy hogy nem visznek vásárolGATni? Hogy oda ne rohanjak...

300 ezer pedig egyáltalán nem sok pénz. Minimum négyen vagytok, ha jól számolom. Ebből egy főre a kaja alaphangon 30, szumma 120. A rezsi gondolom, közelíti a 100at. Utazgatás, kocsi fenntartása, öltözködés, hitel fizetése, ha van...

Én is egyetemista vagyok, közel 400 ezerből élünk öten. Nem pazarlunk, mégis folyton mínuszba csúszunk. Gondolkozz már!

Ha egy ilyen lehetőség adódna az én családomnak, természetesnek tekinteném, hogy mennek a pénz miatt, mert kell.

Szomorú, hogy ezt te nem látod.

2011. ápr. 7. 19:09
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Innen is látszik, hogy mennyire a fellegekben élsz és nem vagy tisztában a valósággal. 300 egy négytagú családnak nem sok pénz, nem éltek jól. szerintem fogalmad sincs róla mi mennyibe kerül.
2011. ápr. 7. 19:12
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Jól írják előttem, 300 000 egy négy tagú családnak elég, de nem egy hatalmas összeg, biztos jól jön mellé egy kis kiegészítés. Te meg nem vagy már kisbaba, megoldhatnád a saját utazgatásaidat. Nem várhatsz mindig arra, hogy anyuci meg apuci hurcolásszon.
2011. ápr. 7. 19:28
 15/25 A kérdező kommentje:

"Meg amúgy is jó dolog másoknak segíteni. Te tudom az mit jelent?"

Tudom, hidd el. :) Ha egy hajléktalan pénzt kér, pont anyám az, aki nem ad neki, én szó nélkül, mert sajnálom őket. Sőt, egyszer elütötték a cicánkat, ha én nem érek haza akkor, már nem élne szegény, anyám még össze sem szedte a medence-törött cicánkat, én szedtem össze az árokból és én gondoztam, míg fel nem épült. Szóval a segítségről ennyit.

Most pl azért akadtam ki, mert be van gyulladva az egyik lábamon a köröm és menni is alig bírok. Így nem akarok km-eket gyalogolni, tegnap a suliból is úgy értem haza, hogy húztam magam után a lábam, alig bírtam menni. Így azért elég jól jönne a segítség. Máskor meg általában akkor akaszt ki a dolog, mikor hajnali 5kor kelek, hogy felérjek az egyetemre, délután 4kor végzek, és vonatozzak meg gyalogoljak km-eket, mert ők épp egy idegent cipelnek. 8 tanóra után, 11 óra fentlét után már a f*szom kivan velük.

2011. ápr. 7. 19:32
 16/25 A kérdező kommentje:
Jaaaa engem ne hurcolásszon anyuci-apuci, de az idegent hurcolássza? Hol éltek ti... -.-' Azért egyelőre még én vagyok a lányuk, nem egy vadidegen nő, akinek van saját családja, őt cipelhetnék a gyerekei. Egyébként van itt pár vicces ember ezen a fórumon... én oldjam meg maga, dögöljek bele, ha kell, de majd ha anyámék rászorulnak, én nyaljam ki a seggüket, mi? :D Hát nem... valamit valamiért. És én soha nem bocsátom meg, hogy egy idegen fontosabb, mint én. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten...
2011. ápr. 7. 19:35
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

mennyire nem tudod, hogy miről beszélsz....

ha 12éves lennél még megérteném, de elvileg egyetemista vagy

2011. ápr. 7. 19:38
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem akarsz vonatozni, meg gyalogolni, akkor tedd le a jogsit, azt mondtad van pénzed, utána meg vegyél egy ladát.. pár százezer csak, és máris mehetsz autóval..

ennyire egyszerű

2011. ápr. 7. 19:53
 19/25 A kérdező kommentje:
Van jogsim. :D Én is gondolkodtam már ezen, de 50km-re azért egy Ladát durva lenne tankolni. Ahhoz nem elég a diákmunka sajnos. :/
2011. ápr. 7. 20:11
 20/25 anonim ***** válasza:
5000 ft azért komoly pénz te is fizes enyit akkor majd téged fuvaroznak.
2011. ápr. 7. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!