Szakításközelbe kerültünk. Mit tegyek?
14 hónapja vagyunk együtt a barátommal. Elég különböző háttérből jövünk (pl. én vallásos vagyok, ő nem), alaptermészetünk is más, én lassabb vagyok, nehezebben döntök, ő gyorsabban, meggondolatlanabbul.
Néha úgy éreztem, figyelmetlen velem, és egy hete e-mailt írtam neki, amiben összegeztem a problémáimat. Kiderült, hogy november 4 hónapja gondolkodik a kapcsolatunkon! Nekem nem mondta,és mikor pár napja találkoztunk, azt mondta, szakítani jött, de nem tud.
Mit tehetek? AZt hittem eddig, ő fél a szakítástól. Én szeretem és nem akarok szakítani. Az is bánt, hogy miért nem szán(t) időt a megoldásra. Azt mondja, túl értékes vagyok, és szomorú, őrlődik. Nagyon őszinte, szinte nyers, szókimondó embernek ismertem meg.
Egyébként pánikbeteg, és a szülei (még náluk lakik) állandóan negatívumokkal tömik a fejét. Mostanában úgy tűnt, kezd lábraállni, beindult egy kis vállalkozása, nyelvet akar tanulni mégis, és még pszichológuson is gondolkodott, amit eddig elutasított. Nem értem, mi van most! Sok mindent én sem jól csináltam a kapcsolatban, de azt meg lehet beszélni.
Arra gondoltam, pár napra elmehetnénk valahova, beszélgetni. Mit gondoltok? (30 felett vagyunk mindketten.)
(Nem tudok mindig gép előtt ülni, nézzetek vissza, ha érdekel a téma. Köszönöm!)
Ha lehet, utazzatok el - próbálj olyan helyet keresni, ahol valami kedvetekre való elfoglaltság (pl. fürdő), lazulási lehetőség is van. Így pihenhettek is, és nem csak "kötelező" beszélgetés van, így juthattok közelebb leginkább a döntéshez -- szerintem.
Ha egymás mellett döntötök, akkor pedig jó lenne külön költözni a szülőktől, így a felőlük érkező negatív vélemények (ezek szerint mindkét oldalról) nélkül talpraállhattok.
Ha érzel magadban erőt, hogy helyrerakjátok a kapcsolatot, akkor keress olyan helyeket, ahova mehetnétek, és kérdezd meg, mit szólna hozzá.
Ne azon gondolkodj hogy attól jobb lesz-e, hanem azon, hogy vajon hajlandó vagy-e megpróbálni. Ne attól félj, ami lehet (lehet hogy holnap a fejedre esik egy zongora?!)mert azt nem lehet csak elméletben "modellezni", a tapasztalat rendszerint olyasmire mutat, ami nem kiszámítható, megjósolható. Súrlódások lesznek.Mindenkivel. De neked Ő van.Ha mindketten meg akarjátok próbálni,akkor egyikőtök sem tehet majd szemrehányást magának.Csakis akkor, ha elszalasztjátok ezt a lehetőséget.
"A szárnyaláshoz ellenállásra van szükség"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!