Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezekkel a nevekkel mi a baj?

Ezekkel a nevekkel mi a baj?

Figyelt kérdés
Van két fiunk a nagyobbik Zalán a kisebb Hunor. Állítólag olyan "rasszista" nevek. Jó hogy nem fogok nekik olyan nevet adni h Ronáldó, Rajmund és társai. Ezzel mi a baj?
2011. ápr. 6. 13:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Semmi baj nincs ezekkel a nevekkel. A mi neveink Hunor, Koppány és Botond, a kislány Ajsa. Szerintem azzal van a baj, hogy ha ma Magyarországon magyar szülők magyar nevet adnak a gyerekeiknek hazaszeretetből és az őseink iránti tiszteletből, azokat a szülőket rasszistának, nácinak titulálják. Ha valakit érdekel a múltja és követi a hagyományokat az már rasszista? Kikérem magamnak. Lassan már a magyarok nem élhetnek nyugodtan Magyarországon, mert bűn, ha hazafias érzelmeket táplálunk. Ez már tényleg felháborító! Szerintem szép nevek!
2011. ápr. 6. 13:56
 12/25 anonim ***** válasza:

Röhej, hogy már lassan az is rasszista megnyilvánulás, ha valaki magyar nevet ad a gyerekének. Ez Magyarország, az csak jó, ha egyre többen gondolják úgy, hogy a gyönyörű, de elfeledett neveinket újra fel kell elevenítenünk. Nem tudom ,mit kell ebben rossz szándékot keresni...

Akinek nem tetszik, nevezze a gyerekét Roszálindának meg Dzsesszikának, az ő dolga. Nekem meg ne mondja meg senki, hogy hogy nevezzem a gyerekem! Mit képzelnek azok a kisebbségiek, talán csak azért adok magyar nevet a fiamnak, hogy őt bosszantsam/provokáljam? Ugyan már, ennyire ne képzeljék magukat fontosnak...

22L

2011. ápr. 6. 13:58
 13/25 anonim ***** válasza:

13:56 Koppány?:) Azt hittem már Koponya.:) Ne vedd sértésnek, csak hirtelen ez jutott eszembe.

Egy név kb annyira lehet rasszista, mint egy sonkás szendvics vagy egy radírgumi.

Majd`behaltam rajtad.:))

2011. ápr. 6. 13:59
 14/25 anonim ***** válasza:
A Zalán török-magyar-szláv eredetű, de azt is jelent/heti/i: Zala vármegyéből való. A Hunor ősi magyar név /török-magyar eredet/. Mindkettő nagyonn szép név. Ne foglalkozz a buta megjegyzésekkel.
2011. ápr. 6. 14:01
 15/25 anonim ***** válasza:
Röhögd ki azokat akik lerasszistáznak:D
2011. ápr. 6. 14:08
 16/25 anonim ***** válasza:
Mi is magyar neveket adtunk a gyerekeinknek, mert hisz magyarok vagyunk. Szeretem ezeket a neveket és szépek. NE foglalkozz senkivel, szép nevek. A mi egy gyerekünk is Hunor!
2011. ápr. 6. 14:09
 17/25 anonim ***** válasza:

Háhá :D Akkor én is rasszista vagyok :D

A lányom--> Zsejke (igen, J, mert eredetileg így írták, és ezt választottam.)

Attila fiának volt a felesége, és egy székely hercegnőt is így hívtak. Szóval régi magyar név :D Igazi rasszista vagyok nemde?! :D

2011. ápr. 6. 14:11
 18/25 anonim ***** válasza:
Hogy lenne a Hunor török eredetű? Hunor a hunok őse, hol voltak még akkor a török idők?
2011. ápr. 6. 14:15
 19/25 anonim ***** válasza:
ismerek ilyen fiúkat és szerintem ezek szép nevek, bár a Hunor jobban tetszik mint a Zalán.
2011. ápr. 6. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
a Zalán tetszik, a Hunor viszont nekem nem. alapból semmi bajom, ezekkel a nevekkel, pl. az említett Zejke is nagyon szép. tény viszont, hogy a régi nevek között sok manapság "furcsán" hangzik és néhány nagyon komoly egy pici babának/kisgyereknek. nálam ilyen pl. a Koppány is, főleg, ha Kopinak becézik, nem tehetek róla, de a Kopiról a koporsó jut eszembe, akaratlanul.
2011. ápr. 6. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!