Dohányzás kérdés párkapcsolatban, hogy látjátok?
Anyukám tilt a barátomtól, mert néha cigizik, de nem rendszeresen. Ha vesz egy dobozzal, több hónapig is kitart, inkább csak buliban gyújt rá. A szüleim látták egy fényképen, ami buliban készült a kezében a cigarettát és azóta nem támogatják a kapcsolatunkat. Anyukám azt mondja, hogy szerinte, ha a barátom dohányzik, majd biztos én is rá fogok szokni! Pedig én nam akarok! Tavaly kipróbáltam a cigit, de csak egyszer és azért, hogy tudjam milyen, de is ízlett és nem akarok ezután se rágyújtani. Akkor még nem ismertem a barátomat.
Szülők, Anyukák, Apukák, mi a véleményetek? Olyanok válaszát is várom, akik esetleg cigiznek, de a párjuk nem, vagy fordítva, Te nem, de a párod igen.
Köszönöm!
17L
én nem dohányzom, és sose választanék dohányzó párt
zavar a füst, a szag, a ruhából áradó bűz - a legkevesebb is
Én is csak buliban gyújtok rá (most már, az utóbbi években) de a párom állandó erős dohányos, és ez engem is zavar. Emiatt nyilván nem fogom most ott hagyni, de összeköltözni, gyereket vállalni nem fogok egy öngyilkosjelölttel, addig - legkésőbb a gyerekig - le kell majd raknia (ezt meg is mondtam). Egyrészt, ha együtt fogunk lakni, nem fogom tűrni, hogy én magamnak ki kell centizzem a diétás kajámat (allergiás vagyok), ő ,meg majd tízezreket költ cigire?! Továbbá, nem akarok 40-50 évesen özvegy maradni, vagy egy önhibájából (!) beteg embert ápolni, és magyarázni a gyerekemnek, hogy "hát igen, kicsikém, apukádnak fontosabb volt a cigi, mint az egészsége, meg a családja" (Elismerte, hogy ebben igazam van.)
Ami a Te esetedet illeti, megértem a szüleid aggodalmát, de ez egyénfüggő. Van, aki tényleg kibírja,hogy csak buliban gyújt rá (pl. én) - de van olyan is, hogy a kocadohányosból lesz később a láncdohányos. Egy 17 éves srácot lehet, csak az tart vissza, hogy nincs pénze több cigire.
a párom 20 éves, dolgozik. nem keres túl sokat, átlagos állása van, de nem ezért nem szív többet. ő azt mondja nem kívánja mindig, de van, hogy rájön, hogy jólesne egy szál. tényleg van, hogy hetekig hozzá se nyúl a dobozhoz, amit megvett.
köszönöm a válaszokat (azért jöhet még :) ), beszélni fogok a szüleimmel, úgy igazán komolyan.
Nem járnék olyan pasival , aki ha ritkán is, de dohányzik.
27 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!