Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dohányzás kérdés párkapcsolatb...

Dohányzás kérdés párkapcsolatban, hogy látjátok?

Figyelt kérdés

Anyukám tilt a barátomtól, mert néha cigizik, de nem rendszeresen. Ha vesz egy dobozzal, több hónapig is kitart, inkább csak buliban gyújt rá. A szüleim látták egy fényképen, ami buliban készült a kezében a cigarettát és azóta nem támogatják a kapcsolatunkat. Anyukám azt mondja, hogy szerinte, ha a barátom dohányzik, majd biztos én is rá fogok szokni! Pedig én nam akarok! Tavaly kipróbáltam a cigit, de csak egyszer és azért, hogy tudjam milyen, de is ízlett és nem akarok ezután se rágyújtani. Akkor még nem ismertem a barátomat.

Szülők, Anyukák, Apukák, mi a véleményetek? Olyanok válaszát is várom, akik esetleg cigiznek, de a párjuk nem, vagy fordítva, Te nem, de a párod igen.

Köszönöm!

17L

2011. ápr. 6. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%
Én rendszeresen dohányzom, a párom is. Soha nem volt ebből konfliktus. Volt olyan kapcsolatom, ahol a másik nem dohányzott, és közölte velem, hogy én se tegyem. Szakítottam. Édesanyám sem dohányzik, de nagyon régóta tudja, hogy én igen. Már nem szól bele, mert tudja, hogy fölösleges. De nem értem miért kell így felfújni ezt a dohányzás témát. Az nem zavarja a szüleidet, hogy a barátod amikor bulizik akkor alkoholt iszik, esetleg füvezik?
2011. ápr. 6. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

én nem dohányzom, és sose választanék dohányzó párt

zavar a füst, a szag, a ruhából áradó bűz - a legkevesebb is

2011. ápr. 6. 14:05
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Én is csak buliban gyújtok rá (most már, az utóbbi években) de a párom állandó erős dohányos, és ez engem is zavar. Emiatt nyilván nem fogom most ott hagyni, de összeköltözni, gyereket vállalni nem fogok egy öngyilkosjelölttel, addig - legkésőbb a gyerekig - le kell majd raknia (ezt meg is mondtam). Egyrészt, ha együtt fogunk lakni, nem fogom tűrni, hogy én magamnak ki kell centizzem a diétás kajámat (allergiás vagyok), ő ,meg majd tízezreket költ cigire?! Továbbá, nem akarok 40-50 évesen özvegy maradni, vagy egy önhibájából (!) beteg embert ápolni, és magyarázni a gyerekemnek, hogy "hát igen, kicsikém, apukádnak fontosabb volt a cigi, mint az egészsége, meg a családja" (Elismerte, hogy ebben igazam van.)

Ami a Te esetedet illeti, megértem a szüleid aggodalmát, de ez egyénfüggő. Van, aki tényleg kibírja,hogy csak buliban gyújt rá (pl. én) - de van olyan is, hogy a kocadohányosból lesz később a láncdohányos. Egy 17 éves srácot lehet, csak az tart vissza, hogy nincs pénze több cigire.

2011. ápr. 6. 14:23
 14/15 A kérdező kommentje:

a párom 20 éves, dolgozik. nem keres túl sokat, átlagos állása van, de nem ezért nem szív többet. ő azt mondja nem kívánja mindig, de van, hogy rájön, hogy jólesne egy szál. tényleg van, hogy hetekig hozzá se nyúl a dobozhoz, amit megvett.

köszönöm a válaszokat (azért jöhet még :) ), beszélni fogok a szüleimmel, úgy igazán komolyan.

2011. ápr. 6. 14:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem járnék olyan pasival , aki ha ritkán is, de dohányzik.

27 N

2011. ápr. 6. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!