Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Átlagos fizetéssel rendelkező...

Átlagos fizetéssel rendelkező 20-as évei elején elköltözők: Hogy tudtál elköltözni otthonról, hogy jutottál saját házhoz?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 02:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes kérdés, mert pont azon gondolkoztam, volt itt egy másik kérdés, hogy ki mikor szeretne/vagy már alapított családot (gyerekszülés...) És szinte mindenki nagy bőszen írta, ő már bizony 20-25 között, és mekkora gáz, aki csak 30 évesen. Viszont számomra elég megoldhatatlan rejtély, honnan van valakinek pénze 20 évesen saját lakásba/házba költözni (nyilván a gyereket nem otthonra szülik) és még egy gyereket is eltartani. Én most fejezem be a sulit 24 évesen és kezdek majd dolgozni, a fizetésem, hmm hát örülhetek, ha minimálbért kapok, szép ország vagyunk, azért tanulok 5 évet, hogy aztán kiszúrják a szemem ugyanannyival, mint amennyit egy eladó vagy pénztáros kap. Na mindegy nem ez a téma, de ebből mikor fogok elköltözni? Soha, max albérletbe, vagy ha a szüleim besegítenek, vagy ha megismerkedek valakivel és közösen beruházunk egy lakásba. Egyébként mai keretek között, itthon becsületesen dolgozó embernek nem lesz pénze se lakásra se házra, ez az igazság.
2011. ápr. 6. 09:50
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Albérlet,suli mellett a szülők segítettek benne(kolidíjat odaadták,különbözetet mi fizettük)Aztán végeztünk,most is albérletben lakunk,és perpillanat eszünk ágában sincs saját házat/lakást venni.Egy lakáshitel felvételével a többszörösét kéne fizetnünk havonta,mint amit most fizetünk,ha esetleg más városban kapnánk jobb melot,csak lesnénk,hogy mi legyen a házzal,kb 10-20 év múlva lenne hitelmentes a vásárolt ház.Szerintem a saját ház nem létkérdés,mindenünk meglehet egy albérletben,és élhetünk mélyszegénységben egy családi házban,ami a Miénk...azért,h ezt elmondhassam,köszönöm,nincs rá szükségem..
2011. ápr. 6. 09:54
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Segítség nélkül tényleg lehetetlen. És ez olyan szomorú. Baromi nehéz annak, akit nem tudnak támogani.
2011. ápr. 6. 10:56
 24/29 anonim ***** válasza:
67%
Szerencsések vagyunk, szüleim nagyon jó anyagi helyzetben vannak, kaptunk egy házat. Amit természetesen mi tartunk fent!
2011. ápr. 6. 11:01
 25/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem, nem lehetetlen segítség nélkül sem.

Mi 19 évesen albérletben kezdtük, közben béreltünk egy újságos standot fillérekért.Ne ilyen in medio-ra gondolj, hanem egy vas asztalra.Hol a férjem, hol én árultunk rajta, reggeltől-estig, közben már megvolt a fiunk.1 év múlva a bérleti jogot eladtuk, és vettünk belőle egy 2nm-es trafikot.Minden fillért megfogtunk, semmire nem költöttünk, ami nem volt fontos, a pénzt mindig visszaforgattuk, és 2 év múlva már volt egy kis élelmiszer boltunk.A fiunk még nem volt 5 éves, de mi már a saját házunkba költöztünk, igaz, építettük évekig, de ma már gyönyörű, 7 szobás, 260nm-es, kertvárosi csoda.A bolt is kinőtte magát, már 16 embernek utalunk fizetést havonta.És minket tényleg nem segített senki.Én most leszek 35 éves, a férjem 37, a fiunk is már 16.Sok munkával, de nekünk sikerült.

2011. ápr. 6. 11:09
 26/29 anonim ***** válasza:
88%
Hitelből. Férjemmel mindketten diplomásak vagyunk, ő most 29, én 24. Pont egy éve vettünk Budapesten egy 54nm-es lakást. Mindketten végig dolgoztunk az egyetem alatt, viszonylag jól kerestünk (ketten jobb hónapokban 150-200 ezer körül). Összegyűjtöttük a lagzira valót (megmondtuk, hogy csak akkor csapunk nagy "bulit", ha képesek vagyunk mi magunk kifizetni mindent. A nászajándékba kapott pénzeket félretettük (kb. a lagzi ára jött vissza), ez adta az önerő egy részét. A másik részhez szabad felhasználású hitelt vettem fel. Ezek után kaptuk meg nagyon-nagyon nehezen a lakáshitelt (senkinek nem kívánom azt az időszakot). Szóval mondhatni, hogy mi güriztük össze a lakást. Egy évig nagyon nyögtük a hiteleket, rezsit, stb., mert férjem hónapokig munkanélküli volt a neves diplomájával. Én már 2 éve dolgozom a mostani munkahelyemen, ő 2 hónapja kapott végre állást. Remélem most már lassan könnyebb lesz. Azért nem egyszerű így az élet, napi 12-14 órákat dolgozunk, spórolunk, de legalább a "saját" (vagyis banki) lakásba megyünk haza.
2011. ápr. 6. 13:54
 27/29 anonim ***** válasza:
69%
Látom a ház linkelős válaszaimat jól lehúzták, mondjuk elég értelmetlen is, mert valaki jól belekötött az első hozzászólásomba, hogy mit képzelek, milyen paraszt vagyok, hogy szerintem szabolcsban annyiért is lehet házat venni, csak azt törölték, a neki szánt válaszokat meg meghagyták. Érdekes ez a moderálás.
2011. ápr. 6. 15:40
 28/29 DarkChii ***** válasza:
Elköltözni úgy tudok itthonról, hogy a barátom szobájába költözöm be, amit egy 3 szobás lakásban bérel. A 2 másik szobában 2 vadidegen él. Nagyon nehezen, nyögve fizeti ki ezt az 1 szobát is, reméljük, ha együtt fizetjük a költségeket, akkor könnyebb lesz és talán később tudunk vállalni egy pici garzonlakást, ahol csak mi ketten leszünk. Persze előbb munkát kell kapnom, mivel 30.-án lejár a szerződésem. Nem mintha eddig agyonkerestem volna magam a 70 ezer forinttal... de tettem belőle félre annyit, hogy a kaució és az esetleg szükséges berendezési tárgyak megszerzése ne okozzon gondot (nem bútorra gondolok, hanem pl. konyhai eszközökre). Saját lakás? Hahaha...
2012. jún. 6. 13:27
 29/29 anonim ***** válasza:
Hasonló kérdést tervezek kiírni... Teljesen meg vagyok már zuhanva,hogy évek óta gürizünk,de nem azt a világot éljük,ahol ezt becsülik. Jó sok embernek össze kéne gyűlnie,az ilyen kérdésekre adott keserves válaszokat meg beküldeni az országházába,de egy nagy stóccal,hogy csináljanak már valamit,mert ez nem állapot. 20éve miért lehetett simán építkezni hitel nélkül? Én nem tudom feldolgozni hol tart a világ. Majd megveszek egy saját házért,Párommal kézenfogva. Egyszerűen nem tudom már mitévő legyek. 24/N :(
2013. jan. 5. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!