Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, h ne legyek lusta?

Mit tegyek, h ne legyek lusta?

Figyelt kérdés
Legfőképp a tanuláshoz, tudom akaraterő, de olyan könnyen be tudok tunyulni. Másrészt pedig a kimozduláshoz, a szakkörökre, edzésekre stb-re legyen erőm és ne csak itthon üljek. Mivel tudnám magam aktívabbá tenni?
2011. ápr. 4. 13:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
"az irigykedős vagyok" én is ezt élem át és 18 vagyok és tudom, hogy magamban kéne megváltozni egy kicsit nem pedig ki írni és ilyen egyértelmű kérdésben segítséget kérni..
2011. ápr. 4. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:

kb. most én is hasonló helyzetben vagyok, nyelvvizsgára készülök, de néha én is belustulok.

kell, hogy sikerélményed legyen valamiben, az lendületbe tart, vagy hoz..., én most azt akarom kipróbálni, hogy kisebb intervallumokban gondolkodok, pl. átveszek egy anyagot, aztán 15 perc pihi, vagy 4 óra tanulás, aztán 1 óra kutyasétáltatás , közben mp3. hogy kikapcsoljak

2011. ápr. 4. 14:45
 13/20 anonim ***** válasza:

"irigyellek, hogy csak ennyi bajod van.."

Képzeld, lehet neked is csak ennyi bajod van. Nem a környezeted alakít téged, hanem te a környezetedet. Tehát ha folyton rossz dolgok történnek veled, az pont azért van, mert nem volt erőd másképp alakítani a sorsod!

"Tűzz ki elérendő célokat!"

Ez már eddig is megvolt. Most inkább arra figyelj, hogy mi az, amit szeretnél is elérni, és nem kitűzni kell, ahhoz lesz erőd! A többi meg könnyebben megy mellette, ha van miért csinálni.

2011. ápr. 4. 18:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerválj egy biciklit. Nem megeröltető, de mégis mozogsz, kikapcsolódsz. Kint vagy a levegőn, nézheted a csajokat stb. Így nyomom én is, zene be és tipli. A téli punnyadás után már le is csúszott 4 kiló.
2011. ápr. 6. 10:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Én is borzasztó lusta vagyok, hajlamos vagyok hónapokra a semmittevésbe burkolózni. Már munkahelyet is veszítettem el ezért, úgyhogy megértelek.

Sajnos tényleg az a nyitja, ami a legegyszerűbb aválasz a kérdésre. El kell kezdeni csinálni.

A mozgás, az egészséges kaja is sokat segít, de a legtöbbet az, ha nekiállsz megcsinálni.

Már pl. volt két nagyobb falat feladatok, amit napok óta halogatok. Azt hittem rá fog menni az egész napom. Aztán a reggeli edzés után megcsináltam, kb. másfél óra alatt mindkettőt. Ilyenkor mindig úgy röhögök, hogy amennyit már agyaltam, nyafogtam, kínlódtam miattuk miközben halogattam, már rég meg tudtam volna csináli.

Sulis koromban nekem az segített, hogy elképzeltem az ideális önmagam öt év múlva. Egy olyan kép élt előttem, hogy laza, sokat bulizós főiskolás leszek, akinek lesz saját autója és saját kutyája.

Aztán felírtam, hogy ahhoz, hogy ezt megvalósítsam mire van szükség. Nyilván pénzre, tehát dolgozni kell, és arra, hogy felvegyenek a főiskolára, amihez meg tanulni kell.

Aztán kitűztem sokkal kisebb célokat, és összeraktam egy álomnapirendet, amiben benne volt a szórakozás, a barátokkal találkozás, a tanulás, a mozgás, a takarítás, minden. Egészen aprólékosan, tehát pl. kedden délután felmosok.

Próbáltam magam tartani hozzá, persze nem mindig ment, de jó volt, hogy van egy irány. Ha beosztod az idődet, és lefoglalod magad sok olyasmivel, ami örömöt okoz, akkor látni fogod, hogy mikor vannak lukak a napirendedben, és belátod, hogy akkor muszáj megcsinálni azt is, amihez nincs kedved. Például ha tudod hogy a suliban végzel 2-kor, és 7-től a barátnőddel akarsz moziba menni, akkor ebből az is kiderül, hogy a német házi muszáj megírni 2 és 7 között, különben nem lesz meg. Minél több porgramod van, annál kevésbé van lehetőséged halogatni.

Most én is épp lustasági válságban vagyok, csak még nem álltam neki táblázatot gyártani, meg célokat összeszedni, mert mostmár nem olyan egyszerű, mert a következő 5 évben már valahol ott kéne legyen a gyerek is. De edzeni már elkezdtem, és ettől is sokkal aktívabb vagyok!

2011. ápr. 6. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Figyeljetek, sok minden múlik az evésen. Ezt sokan nem is gondolják, hogy az ÉDES ÍZ mennyire ellustít. Ezen kívül a fehér liszt. És persze a kettő együtt: fehér liszt alapó édessütemények. Azonkívül a sok fehér liszttel készült habart főzelékek, sok fehér kenyér,péksütemények.

Mindezek hízlalnak is, és ha el vagy hízva, nehéz a testedet mozgatni, így még lustább vagy.

És még, és gyakori: A VASHIÁNY. Ha a vérünkből hiányzik a vas,akkor kevés oxigénhez jutnak a sejtjeink, és nem bírnak, és persze nem is akarnak semmit.

Ellenszernek valaki nagyon jól mondta a vitaminok szedését, de meg kell nézni: legyen benne vas, és folsav. A folsav az, ami a vasnak a felszívódását előidézi. És C vitaminból is kell rengeteg.

Nekem bevált a napi 1000 azaz mig. C vitamint szedek, meg a Dr. Lenkey féle komplexumot. Ezenkívül az éterendben legyen sok ZÖLDSÉG, ALMA, EGYÉB GYÜMÖLCSÖK.

Ja, és még! Ha nem eszel húst (csak az első hónap nehéz),akkor egy hónap múlva úgy fogod érezni, hogy szárnyakat kaptál, könnyebb lettél, lelkes vagy, és majd elrepülsz. Én ezt kipróbáltam, azóta sem eszem egy darabka parízert sem.

2011. ápr. 6. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nem lusták, csupán nincs mi motiválja őket.
2011. ápr. 6. 20:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, nehezedre esik változtatni, de ezen csak te tudsz. Ha alapból nem vagy egy szorgalmas típus, ezen dolgoznod kell ! Próbálj, ne csak gondolkodni ezen, hanem elhatározni magad, és elindulni valami cél fele.

Ez nem betegség, hanem választás. Te ezt választod, mert könyebb ezt csinálni, azaz semmi különöset, mint valamit. De ha elkezdessz csinálni valami olyat, amit szeretsz, vagy ha nem is szereted annyira, de megcsinálod, és látod eredményét, és este érzed, hogy hasznos voltál, ez általában erőt, és kitartást kellene adjon.

Próbálj ne morfondírozni, hanem hajrá mozdulj meg. Mondd ki hangosan, hogy most és indulás.

Gyakorolhatsz is efféle aprósággal. Mikor épp punnyadsz, kitalálod, hogy most felállok, odamegyek az ablakhoz, és megérintem 5x. Valahogy elkezdd megtanulni, hogy eldöntünk valamit, majd elkezdjük megvalósítani.

2011. ápr. 6. 21:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Úgy látom, a második oldalon bejövő válaszokat már lusta voltál elolvasni. Nagy kár, mert így nem lesz megoldás. Habár az is nagy teljesítmény, hogy egyáltalán föltetted a kérdést.
2011. ápr. 8. 08:54
 20/20 A kérdező kommentje:
De elolvastam őket :D
2011. ápr. 8. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!