Mit csináljak, hogy ne legyek lusta?
Alapjáraton nem mondanám magam egy lusta embernek.Amíg suli volt,reggel felkeltem tök simán fél 6-kor,elmentem suliba,"tanultam" is hébe-hóba,de inkább hébe:D,este volt erőm még sportolni,futni,be tudtam tartani a diétámat,itthon takarítottam,olvastam...stb.
Most meg mióta nyár van,vagy inkább 3-4 hete annyira lusta vagyok,hogy az vmi hihetetlen.Felkelek 9 körül,kajázom,aztán gép egész nap,max.elmosogatok,felsöprök,és ennyi.Leülök a tv elé,közben eszem,mostanában elég sokat eszem,mellé nulla sport.Ha elhatározom magam,hogy most kitakarítom a fürdőt,mindig elmegy a kedvem tőle,inkább leülök.Mostanában rászoktam arra is,hogy nappal is lefekszem,és alszom.Egyik helyről a másikra fekszem/ülök le.Nincs kedvem tanulni/olvasni/sportolni,de még szőrteleníteni sem(!).Kéne tornázom a gerincem miatt,de azt se csinálom már hetek óta.Úgy érzem hogy híztam is.
Már kikészít ez a lustaság.Mit tegyek??
17/L
Szerintem csakis úgy mászhatsz ki ebből, hogy előző nap elhatározod, mit fogsz megtenni másnap. Felkelsz korán, és nem kapcsolod be a TV-t, sem a számytógépet, hanem nekilátsz a kitűzött feladatoknak.
Másképp nem fog menni. Gyerekkoromban gyakran mondogatták nekem, hogy előbb a munka, aztán a szórakozás. Mindössze ehhez kell tartanod magad.
Este összegezd, hogy az eltervezett feladatokból mit tudtál megcsinálni.
Egyszerű a válasz arra, hogy a tanévben miért nem voltál lusta, és most miért vagy az. Mert iskolába kötelező menni! Ahhoz felkelsz reggel ,megcsinálod a reggeli rutin dolgokat, például mosdás, fogmosás, reggelizés, torna, satöbbi. Aztán mész iskolába, ahol nem te osztod be az idődet, hanem egy előre meghatározott rend szerint teszed a dolgod, illetve amit elvárnak tőled.
Magyarul megvan a napi rutin! Abból nem esel ki, így aztán estére is marad erőd edzésre, meg minden másra.
Valahogy ezt a rutint kellene bevezetned a magánéletedbe is. Ne akard magad rávenni semmi olyasmire, amit a hátad közepére sem kívánsz, de például indulhatna a napod egy laza sétával. Az beindítja az embert, hasznosnak érzi magát, érzi, hogy elindult a nap. Ezután sokkal jobban fognak menni az olyan dolgok is, amik eddig nem.
De megteheted azt is, hogy összeállítod, hogy holnap miket szeretnél csinálni, és apró ajándékokat helyezel kilátásba magadnak arra az esetre, ha sikerül.
Mondjuk: Ha az edzés megvolt, megajándékozod magad egy jégkrémmel. Ha a fürdőszoba takarítás sikerült, rögtön ki is próbálod egy kellemes gyertyás illóolajos fürdőzéssel.
A lényeg, hogy ne érezz bűntudatot amiatt, hogy lustább vagy, mint szoktál, éppen ellenkezőleg, ünnepeld meg, ha sikerült valamit véghezvinned. Hidd el, hogy nem vagy egyedül, velem együtt még elég sokan szeretnek lustálkodni, és néha kicsit lazítani. ;-)
teljesen egycipőbe járunk...amire nemvagyok büszke, de engem is elkapott a lustaság.szinte ugyan azt csinálom mint te egész nap és ugyanúgy voltam énis, amíg suliba jártam valahogy több energiám volt.még suli után is szivesen sétálgattam a városba. Most jelenleg azt érzem hogy egyre jobban hízok, egyre gyengébb vagyok.ezen sürgősen változtatnunk kell :) szerintem hívd fel a barátnőidet és találjatok ki valami közös programot..ők nagy erőt adhatnak neked ebbe biztos vagyok.én most jeleleg külföldön vagyok ugyhogy nemtudok kire támaszkodni, talán ez a legnagyobb problémám.csak akaraterő kell. ha az megvan akkor bármit eltervezel véghez is tudod majd vinni...:)
20/L
a 17.17-es válasszal egyetértek, jó lenne ha megfogadnád.
szóval este döntsd el, hogy reggel mit fogsz csinálni.
a gépet be se kapcsold, mert akkor ottragadsz, ez közös tapasztalatunk :)
én is itt válaszolgatok, holott 3 óra múlva jön a kedvesem és addig takarítani akarok meg vasalni, rámolni...
csak ez a számítógép meg szocializáció elveszi az eszem :))
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)
Igen,tudom,hogy itt sürgősen cselekedni kell.Ma össze is írom,mi az amit holnap meg akarok csinálni.Remélem sikerül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!