Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megfér-e egy családban a...

Pántlika kérdése:

Megfér-e egy családban a keresztény hitet valló és Jehova Tanúja?

Figyelt kérdés
Én keresztény vagyok, a párom édesanyja Jehova Tanúja. Az ellentétek megvitatása kirobbanni készül! Legalábbis részemről. Én nem támadtam az ő hitüket, viszont a párom anyukája többször is illette az én nézeteimet negatív jelzőkkel. Tudja, hogy református vagyok. Úgy gondolom, hogy ez úgy lenne fer, ha nem támadnánk egymást nézeteit vagy nem próbálna meg csábítgatni, hogy csatlakozzak hozzájuk. Jelenleg a házasságkötés utáni élettől félek. Templomi esküvő nem lesz, ez fix. De a gyerekeim keresztények lesznek! Viszont az anyóssal sem szeretnék összekapni ezen. Mennyire lesz toleráns egy Jehova Tanúja?
2011. ápr. 4. 10:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A ferjem egy munkatarsa, akivel együtt utaznak, szinten Jehova. Mivel ha nem vinnek, nem tudna munkaba jarni, muszaj abbahagyni a megteritesi szöveget, amikor leallitjak, megis ujra es ujra probalkozott eddig... Erdekes, hogy ennek a Jehova nönek a (2.) ferje nem Jehova, ö csak röhög az egeszen, tehat együtt tud elni vele.

Talalo szo ra ez az "agymosott", de joszandeku.

Ez alapjan szerintem is varhato, hogy majd ujra es ujra probalkozik a Ti megteritesetekkel es a gyerekeitekevel is.

2011. ápr. 4. 11:34
 12/12 A kérdező kommentje:
A család megtérítésén már túl van. Senkit sem sikerült!!!!! És már fel sem hozza családi szinten ezt, mármint pl. családi ebédeken. Mivel én vagyok a "legújabb" tag a családban, ezért próbálkozik sztem még nálam. De már nem sokáig, mert úgy gondolom, ha nyugalmat akarok akkor teljesen le kell állítanom! De a párom már nagyon gyakorlott, szóval ennek sikerülnie is kell. Mármint annak, hogy megértse, soha nem fog sikerülni neki engem sem áttéríteni!
2011. ápr. 4. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!