Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy "nevelni érvekkel kell"?

Figyelt kérdés

a csak mert én azt mondtam elvvel szemben,amit sok szülő "teljhatalmával" visszaélve kihasznál.

17L

2011. ápr. 3. 18:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ranschburg Jenő: "Legjobb nevelés a nem nevelés". Tényleg? Mi az, hogy nevelés? Otthon, szülőkkel élni, példájuk mutatja az utat, aztán vagy koppan az ember, vagy nem. Beszélgetni, szeretettel együtt lenni, ezt tartom jónak.
2011. ápr. 3. 20:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Ennel joval bonyolultabb a kerdes, nyilvan te az eletkorod miatt latod kisse egyoldaluan.

Ahogy masok mondtak ez eletkor fuggo is. Nagyon kicsi korban nem lehet mindent megertetni a gyerekkel, hiaba ervelsz. Kamaszkorban meg bizonyos temaknal hiaba ervel a szulo, a gyerek dacbol nem akarja, es nem is fogja megerteni. Ettol meg igazad van alapvetoen, mert sok esetben alkalmazhato, de nem mindig.

2011. ápr. 3. 23:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy ahol aLÉGKÖR szerető, békességes, őszinte, ott a gyerekeknek is ez a természetes. Érdemes ilyeneket mondani: Ezt nem viszem el innen, mert hátha apukád keresi, és nem találja... szóval, hogy tudatosítani, hogy mit miért csinálunk, vagy nem csinálunk.

Ahol viszálykodás, titkok rejtegetése, haragok lenyelése, mások át meg átverése, kapzsiság, hajsz van, ott a gyerek ezt tartja természetesnek, belenő. Viszont felnövekedvén, ha tudatosítja a dolgot meg az okokat magában, nagy akaraterővel átalakíthatja magát.

Van itt néhány példa arról, amit érdemes elkerülni: Hibakereső gyermekneveléshez

[link]

2011. ápr. 4. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!