Adnál "öreges" nevet a gyerekednek? (nem az apja miatt, hanem csak úgy)
Pl:
János, Ferenc, István, József, Imre, Miklós, Sándor
Ilona, Erzsébet, Mária, Borbála, Magdolna
Ilyesmikre gondoltam. Nekem nemrég jutott eszembe, hogy ezek közül némelyik tök jó :)
(Légyszi most ne akadjatok azon fel, hogy öreges-nek tituláltam ezeket, és ne arról alakuljon ki vita, hogy lehet-e egy név öreges, meg stb :D)
Nekem sok van ami tetszik ezek közül, csak sok van belőlük, mint a divatnevekből is.
A lányom ezért olyan nevet kapott, amiből csak ő van egyedül az országban. De mondom ettől függetlenül sok név tetszik.
ha gyermekem lesz, akkor a második neve valamelyik nagyszülőm neve lesz. József v. Margit. az első neve pedig egy kicsit modernebb, de mindenképp magyar.
el fogom neki mondani, hogy büszkén viselje mindkét nevét, hiszen a nagyszüleim, az ő dédszülei nagyon jó emberek voltak.
A fiú nevek nem is öregesek,tényleg :D Főleg a becézett formájuk,23 vagyok,baráti körömből van Joci,Fecó,Imi :D Eszembe se jut,h ezek öregesek lennének.Mondjuk a Sándor nekem se tetszik.Az Ilona így jó,de akkor mindenki Icázná,vagy Icuzná,az meg nem tetszik.Erzsébet=Bözse :S
A Mária,Magdolna nem bejövősek,A Borbála elmegy.
Az Ilonát imádom :). Alapból nem igazán szeretem ezeket a nagyin régies-öreges-nemtudomhogyfogalmazzammeg típusú neveket... ebből a kategóriából még tetszik az Ilma, Terézia.
Férfinévből meg a Miklóst imádom a felsoroltak közül :), de az Imre sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!