Adnál "öreges" nevet a gyerekednek? (nem az apja miatt, hanem csak úgy)
Pl:
János, Ferenc, István, József, Imre, Miklós, Sándor
Ilona, Erzsébet, Mária, Borbála, Magdolna
Ilyesmikre gondoltam. Nekem nemrég jutott eszembe, hogy ezek közül némelyik tök jó :)
(Légyszi most ne akadjatok azon fel, hogy öreges-nek tituláltam ezeket, és ne arról alakuljon ki vita, hogy lehet-e egy név öreges, meg stb :D)
Köszi mindenkinek! :)
(Az első 11:16-ost leszámítva :S Na de kellett egy ilyen is, enélkül nem fórum a fórum!:D)
igen, nekem pl. a Zsigmond a kedvenc férfinevem, és simán adnám a fiamnak.
ezek nem öreges inkább hagyományos nevek. na meg a gyerek se marad örökké gyerek.
Igazából ezek nekem is "öregesnek" tűnik.Nem tudom miért,de nem tudom elképzelni a gyerekemet ilyen nevekkel.Tudom persze,hogy lesz felnőtt is,de akkor sem.Apám József,nagybátyám Sándor,mamám Mária.Bözsi meg kifejezetten öreglányos.Persze nekem sem tetszenek a Dzsesszika féle nevek.A lányomat Rékának hívják.Például ez kislányosnak tűnik nekem,de felnőttként is remek lesz neki.Bár ha fiam lesz,amit még nem tudok csak 2-3 hónap múlva,akkor Lajos lesz,mert az apja így szeretné.Őt is így hívják.Luiginak fogom becézni.Lehet mire felnőtt lesz,addigra megint divat lesz. :)
De ha lányom lesz,akkor Nóra,Rita vagy hasonló lesz.Sajna ritka vezetéknévhez nehéz keresztnevet találni...
Köszi :)
Szerintem nem illik bele az Anna... Az inkább olyan univerzális :) Főleg, hogy az utóbbi években a leggyakrabban adott lánynév az Anna volt!
Az én férjem Lajos, az apja is az volt, viszont az ő apja meg József.Úgy látszik 75 évvel ezelőtt se mindenki adta az ő nevét a fiának...
Nálunk a férjem választotta a fiunk nevét, így Tamás lett...
Őszintén szólva ,nekem nem tetszik nagyon a Lajos név,de olvastam, hogy fentebb ezt a nevet adják majd a babának.Annyifajta becézését se hallottunk,Lali,Lajcsi...
ha tud még valaki valami jót rá,írjon...
Nekem abszolùt bejônnek ezek az régies nevek, bàr azért nem az ôsszes... Szerintem ez annyira szubjektìv, hogy nem is értem miért kell itt lepontozni egymàst... Véleményekre volt kivàncsi a kérdezô, nem a veszekedésre... Na de mindegy is.. én se tudom elfogadni az ilyen leonardò sebasztiàn lûszi meg a tàrasit de azért nem szabad név alapjàn ìtélkezni.. Névvàltoztatàsra mindenkinek joga van, ha annyira rossz egy gyereknek azzal felnôni, késôbb megteheti a megfelelô lépéseket ezûgyben...
Nekem tetszenek az egyszerû nevek, kifejezetten azok amikben a magànhangzòk ugyanazok, vagy esetleg csak mélység magassàg kûlônbségek vannak..
pl: Eszter, Ada, Lili... de akàr Luca, Zsòfi...
Az ilyen régiesek kôzûl pedig kifejezetten tetszik a Rozàlia és a Magdolna is..
Férfi nevek kôzûl bejôn a Richàrd a Vince, a Sàndor, a Miklòs... Bàr ennyibôl màr fogok tudni vàlasztani.. :)
Ne veszekedjetek légyszi, ez olyan kis semmiség.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!