Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnál "öreges" nevet a gyereke...

Adnál "öreges" nevet a gyerekednek? (nem az apja miatt, hanem csak úgy)

Figyelt kérdés

Pl:

János, Ferenc, István, József, Imre, Miklós, Sándor

Ilona, Erzsébet, Mária, Borbála, Magdolna

Ilyesmikre gondoltam. Nekem nemrég jutott eszembe, hogy ezek közül némelyik tök jó :)

(Légyszi most ne akadjatok azon fel, hogy öreges-nek tituláltam ezeket, és ne arról alakuljon ki vita, hogy lehet-e egy név öreges, meg stb :D)

2011. márc. 31. 10:47
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! :)

(Az első 11:16-ost leszámítva :S Na de kellett egy ilyen is, enélkül nem fórum a fórum!:D)

2011. márc. 31. 11:21
 22/36 anonim ***** válasza:
79%

igen, nekem pl. a Zsigmond a kedvenc férfinevem, és simán adnám a fiamnak.

ezek nem öreges inkább hagyományos nevek. na meg a gyerek se marad örökké gyerek.

2011. márc. 31. 11:22
 23/36 anonim ***** válasza:
21%
Jajj, te szegény... most egészen meg vagyok hatva, hogy nem köszönöd meg a tiéddel ellentétes véleményt... Enélkül nem is élet az élet :P
2011. márc. 31. 11:30
 24/36 anonim ***** válasza:
62%

Igazából ezek nekem is "öregesnek" tűnik.Nem tudom miért,de nem tudom elképzelni a gyerekemet ilyen nevekkel.Tudom persze,hogy lesz felnőtt is,de akkor sem.Apám József,nagybátyám Sándor,mamám Mária.Bözsi meg kifejezetten öreglányos.Persze nekem sem tetszenek a Dzsesszika féle nevek.A lányomat Rékának hívják.Például ez kislányosnak tűnik nekem,de felnőttként is remek lesz neki.Bár ha fiam lesz,amit még nem tudok csak 2-3 hónap múlva,akkor Lajos lesz,mert az apja így szeretné.Őt is így hívják.Luiginak fogom becézni.Lehet mire felnőtt lesz,addigra megint divat lesz. :)

De ha lányom lesz,akkor Nóra,Rita vagy hasonló lesz.Sajna ritka vezetéknévhez nehéz keresztnevet találni...

2011. márc. 31. 11:34
 25/36 anonim ***** válasza:
90%
valami nagyon utos ervet tudok csak elkepzelni, hogy ilyesmi nevet adjak a gyerekemnek. persze a masik vegletet sem tudom elkepzelni. se a rezsonek,gezanak,jolannak sem pedig, a dzsesszika,jeniferlopez,marlonbrandonak nem vagyok a hive
2011. márc. 31. 11:43
 26/36 anonim ***** válasza:
58%
Nem adnám egyiket sem.Az Annát kihagytad a felsorolásból,pedig az is beleillik rendesen.
2011. márc. 31. 12:03
 27/36 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Szerintem nem illik bele az Anna... Az inkább olyan univerzális :) Főleg, hogy az utóbbi években a leggyakrabban adott lánynév az Anna volt!

2011. márc. 31. 12:19
 28/36 anonim ***** válasza:
90%

Az én férjem Lajos, az apja is az volt, viszont az ő apja meg József.Úgy látszik 75 évvel ezelőtt se mindenki adta az ő nevét a fiának...

Nálunk a férjem választotta a fiunk nevét, így Tamás lett...

Őszintén szólva ,nekem nem tetszik nagyon a Lajos név,de olvastam, hogy fentebb ezt a nevet adják majd a babának.Annyifajta becézését se hallottunk,Lali,Lajcsi...

ha tud még valaki valami jót rá,írjon...

2011. márc. 31. 13:04
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszenek ezek az "öreges nevek".Mondjuk nem pont ezek jözül választottam.A lányom Anna (nem divatból,kislány korom óta tetszett ez a név).A következő gyerekem,akit őszre várunk Emma vagy András lesz.
2011. márc. 31. 13:55
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem abszolùt bejônnek ezek az régies nevek, bàr azért nem az ôsszes... Szerintem ez annyira szubjektìv, hogy nem is értem miért kell itt lepontozni egymàst... Véleményekre volt kivàncsi a kérdezô, nem a veszekedésre... Na de mindegy is.. én se tudom elfogadni az ilyen leonardò sebasztiàn lûszi meg a tàrasit de azért nem szabad név alapjàn ìtélkezni.. Névvàltoztatàsra mindenkinek joga van, ha annyira rossz egy gyereknek azzal felnôni, késôbb megteheti a megfelelô lépéseket ezûgyben...

Nekem tetszenek az egyszerû nevek, kifejezetten azok amikben a magànhangzòk ugyanazok, vagy esetleg csak mélység magassàg kûlônbségek vannak..

pl: Eszter, Ada, Lili... de akàr Luca, Zsòfi...

Az ilyen régiesek kôzûl pedig kifejezetten tetszik a Rozàlia és a Magdolna is..

Férfi nevek kôzûl bejôn a Richàrd a Vince, a Sàndor, a Miklòs... Bàr ennyibôl màr fogok tudni vàlasztani.. :)

Ne veszekedjetek légyszi, ez olyan kis semmiség.. :)

2011. márc. 31. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!