Nemsokára megszületik a kisfiam, már nagyon várjuk. De én máris azon gondolkodom hogy fogom neki beadagolni a dolgokat...Anyukám elvált és újraházasodott, még mindig együtt vannak, elfogadtam a férjét, de apukámmal is tartottam a kapcsolatot, sokszor találkoztunk stb. A párom 'normális' családban nőtt fel. Anyám azt akarja hogy a férje is "nagypapi" legyen, nincs ellene kifogásom, de apukám is és apósom is...
Hogy fogom ezt majd elmagyarázni neki hogy ki kicsoda, hogy is történt és neki miért van 3 nagypapija amikor a többieknek (jó esetben) 2 van?
Segítsetek!:(
2011. márc. 27. 19:37
1/10 anonim válasza:
Nekem is 3 "nagyapám" volt :D. A világon senki nem magyarázta el miért van ez. Idővel megértettem.
2011. márc. 27. 19:42
2/10 anonim válasza:
Ez manapság elég hétköznapi probléma.
Nevezd őket a nevükön, Zoli papa, István papa és Gábor papa.
Később bőven ráérsz ezt elmagyarázni, de így is fogja megszokni, nem lesz neki furcsa.
Ezen kár aggódni!
Minden jót nektek:)
2011. márc. 27. 19:43
3/10 anonim válasza:
Néha az ember a "műnagypapával" jobban kijön mint a sajátjával... Idővel úgy is eldől hogy kihez fog ragaszkodni. Ebből aztán nem kell nagy gondot csinálni.
2011. márc. 27. 19:43
4/10 anonim válasza:
Hát ezen még igazán ráérsz gondolkodni,egy jó pár évig.És akkor sem fog semmi kellemetlen dolog történni.Csak nem ebből csinálsz problémát?
2011. márc. 27. 19:44
5/10 anonim válasza:
Ne parázz ezen. Lesz a Lajos papa, meg a Kovács papa, meg a Laci papa, és tök jó lesz. Mivel (ahogy te is írtad) nem minden gyereknek van ugyanannyi nagypapája, nem fogja zavarni. Mikor már feltűnik neki, addigra már elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, miért van így.
2011. márc. 27. 19:44
6/10 anonim válasza:
Szerintem is feleslegesen aggódsz. Nálunk az én szüleim és a férjem szülei is elváltak, és újraházasodtak, tehát 4 anyánk és 4 apánk volt jó ideig. A gyerekeim ezen soha nem problémáztak, teljesen jól kezelték a nevükkel különböztetett mamákat-papákat. Hidd el a gyerekek okosabbak sokszor, mint mi felnőttek.
2011. márc. 27. 20:20
7/10 anonim válasza:
Szerintem is feleslegesen aggódsz. Neki három lesz, másoknak talán négy, kettő, egy vagy egy sem. Nem hiszem hogy felmerülne a kérdés a fejében amíg kicsi, utána meg magától meg fogja érteni.
2011. márc. 27. 21:21
8/10 anonim válasza:
Nekem meg 3 mamám van :D Anyukám első férje meghalt balesetben, de a jó viszony megmaradt a férfi édesanyjával, és mivel neki nincs vérszerinti unokája, minket tekint annak :) Nem nagyon kellett nekünk magyarázni hogy ki kicsoda, folyamatosan megértettük hogy nekünk miért van több mamánk.
2011. márc. 28. 00:29
9/10 anonim válasza:
Velem is ugyanez volt, 3 papám és mamám van (volt:( ). Nem volt belőle semmi probléma, mi aszerint hívtuk őket, hogy hol volt nyaralójuk/telkük :D Szóval volt Balatoni Papa, Fóti Papa stb. :D És nemhogy probléma nem volt, de én spec. azzal "dicsekedtem", hogy nekem 6 nagyszülőm van. :) Eleinte ugyan nem értettem, hogy ugyan miért, talán középső vagy nagycsoportos ovis lehettem, amikor rákérdeztem, hogy hogy is van ez, mert ugye azt hallottam/láttam, hogy akit anyukám anyunak meg apunak hív, az nem egy pár... de teljesen jól megértettem, hogy mi a helyzet, egyáltalán nem ütött mellbe a dolog. Attól még ugyanúgy maradt mindenki papa/mama.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!