Komolyan ilyen rossz a helyzet? Ennyien élnek napról-napra?
Olvasgatom itt a kérdéseket, és nem egy olyat láttam már, hogy két- és háromgyerekes anyukák az miatt kértek segítséget, hogy hogyan osszanak be hónap végéig 2000-10000 FT-ot, mert mire minden mást kifizettek, ennyi maradt. :S
Valóban ilyen durva a helyzet?:S
Most még persze egyáltalán nem érint, de 14-15 év múlva (28-29 éves koromra) én azért szeretnék 2-3 gyereket, és őket nélkülözés nélkül felnevelni. De ha akkor is ilyen lesz a helyzet, hát...:S
Komolyan nyugatra kell költöznie annak, aki normális életet szeretne úgy, hogy ne a kaján kelljen spórolnia...? Eléggé elszomorító...:S
13:08-nak
Kedves államtitkár úr!
Majd ha akkora fizetésből kellene megélnie, mint a magyarok többségének, akkor nem így nyilatkozna!
Éppen ez a baj, hogy olyan emberek döntenek a sorsunkról, akiknek a VALÓSÁGRÓL fogalmuk sincs.
(30 évi munka után, diploma, szakvizsga és netto: 130 e ft- CSERÉLJÜNK)
Köszi a válaszokat!
Hát, anyuka nem leszek, mivel fiú vagyok. :D De eléggé lelkiismeretes, szociális alkat.
A nyugat alatt pedig a nyugati országokat értem. Azt nem tudom az országban mekkora különbségek vannak nyugat és kelet között, én Győrben élek, szóval Ausztria csak pár km.
Hát, elég durva ami itt megy. Most az egy dolog, hogy valaki képtelen spórolni, lehet, hogy már nem tud min, mert elfogyott az összes pénze, mire mindent kifizetett (hitel, rezsi, stb.)
Aki külföldön él esetleg még mesélne arról, a nyugati országokban ez hogyan megy? Jobban élnek az emberek?
Kedves Államtitkár Úr/Asszony!
Az átlagbéreket úgy számolják, hogy a segédmunkás és a felsővezető bérét is beleszámítják. A valódi átlagember nem keres nettó 130 körüli összeget, még a minimálbérnek is örül... Ezt tudnia kellene....
nagyon remélem, hogy a 13:08-as nem államtitkár, csak egy nagy kamu.
bár akár lehetne is államtitkár, mert Magyarországon:
1) ma már nem szégyen, ha a köztársasági elnök analfabéta
2) a politikusok és hozzájuk közel álló státuszokban dolgozók egy teljesen más Magyarországon élnek, mint a nép. Nekik a dolgok nem annyiba kerülnek, mint nekünk, ők úgy tudják, hogy a fizetésünk 3x annyi és 5x annyit ér. Szerintük az átlag magyarnak két lakása, 2 autója, 2 nyaralója, vastag pénztárcája és befektetései vannak. Így persze számomra is érthetetlen lenne, hogy 1) mi a manóért sír a nép 2) miért nincs világmegváltó népszaporulat.
Tehát még egyszer, remélem a 13:08-as érdekében, hogy kamuzik.
Nem rossz annyira a helyzet, ha normálisan tudsz gondolkozni.
Ilyenkor jön az "aki hülye, haljon meg".
Anyósomék most, öreg napjaikra vígan élhetnének... de mivel nekik anno nem volt jó az átlag színvonal, hitelt hitel hátára vettek fel, és most is ezt nyögik, és egyik napról a másikra élnek.
Ezzel szemben anyám 3 gyerekkel többet nevelt, fele annyi fizetésből. Most hitel nélkül, tele hűtővel, full extrásan élik az életüket (pedig még mindig van két kiskorú a családban)
Mindenki szidja a diákhitelt. Én 105000ret vettem fel. 10 hónap alatt visszafizetem, kamat nélkül (mivel az évente adódik hozzá).
Aki azt várja, hogy majd a havi 1500 amit levonnak majd a béréből (kb. 2-3 év múlva) fedezi a kamatos kamattal emelt hitelt, hát...
Két dolgot nem tanulnak meg az emberek. A hitelre felvett összeg nem ajándék, és hogy minél tovább húzzák, annál többet kell fizetni. Ja, és persze itt van az, aki átvágja a bankot. Mert a bank nem azért nem ad hitelt, mert tudja hogy nem fogják tudni fizetni, áááh...
A bankban sem hülyék teljesen. Ha valakinek nem adnak hitelt, az azért van, mert kiszámolják, hogy nem fogja tudni visszafizetni. Ezzel szemben sokan vagy kijátsszák őket, vagy másik bankhoz mennek, ahol nem ennyire előrelátók.
Aki képes józan ésszel felmérni ezt az nem is esik adósságcsapdába, és habár nem ferrarival fog furikázni, nem lesznek anyagi gondjai.
És az egész környezetemben csak azt látom, hogy mindenkinek milliós nagyságrendű tartozásai vannak... Borzalmas!
Természetesen vannak, akik nem a saját butaságuk miatt szegények, és havi pár ezerből etetik a gyerekeket. Őket tényleg nagyon sajnálom.
Szóval bocsi a kisregényért, a kérdésre válaszolva: ha előbb gondolkozol és utána cselekszel, jó eséllyel nem lesznek nagyobb rendű anyagi gondjaid. Csak ne akarj többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak.
(és mielőtt még azt hiszi valaki, nem vagyok bankár :))
13:08
Írja mindezt az, akinek nyilván jóval az átlag felett van a fizetése…
Én, mint pályakezdő diplomás, megpróbáltam elhelyezkedni… Találtam is állást, állami szférában… Havi 90 ezer forint nettóért… :) Na most akkor tisztázzuk, hogy ez mennyiben elég a luxus életszínvonalra?
És nekem nem azzal van bajom, hogy dolgozni kell… Én kijöttem külföldre, dolgozok havi 240-260 órát, felszolgáló vagyok… De itt valóban meg is fizetnek, a négyszeresét keresem ezzel a munkával… Otthon is elvállaltam volna bármilyen, akár fizikai munkát is, ha megfizettek volna… De fél évi álláskereséssel diplomával, két nyelvvizsgával a legjobb ajánlatom ez a 90 ezer forint volt… Szép… A munkanélküliség pedig biztos csak viccből magas…
13:28 vagyok
kihagytam, hogy az "államtitkár"-nak annyi köze van a köztársasági elnök analfabétizmusához, hogy úgy tűnik, hogy az "államtitkár" is hadilábon áll a nyelvtannal és a mondatszerkesztéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!