Aig beszélek a szüleimmel. Hogy változtassak ezen?
Mindig így volt? Mármint hogy nem beszélgettek?
Ettől függetlenül jó a kapcsolatod velük?
Hány éves vagy?
Még gyerek vagy és úgy érzed elhanyagolnak? vagy mi?
Amúgy tök jó dolog, hogy a részedről megvan az igény a beszélgetésre! Viszont hogy jó tanácsot adjunk, kellene tudni több infót rólatok!
Két elsőnek: ez nem olyan egyszerű.
Kérdező: igazából segíteni nem nagyon tudok, mert nálunk is ez van. Nekem az a bajom, hogy ami engem érdekel, ahhhoz anyum nem tud hozzá szagolni se csak pislog, amiről meg anyum beszélne az eg engem nem érdekel. Ezen kívűl van egy rossz szokása: mindig megpróbálja megmagyarázni, hogy miért neki van igaza, így kedvem sincs hozzá szólni :)
Esetleg valamelyik ismerős?
21:45-ös.
ugyan ez van nálunk is.
Való igaz, nehéz a szülőkkel beszélgetni, szinte más világban élünk. És kölcsönösen nem értjük egymás világát. A szülőknek ugyanakkor ügyelni kell, hogy tekintélyüket megtartsák.
Javaslat:1. Próbálj kiagyalni témákat, amikről lehetne beszélgetni velük. Ha összeírtál néhány témát, kezdj bele mindig valamelyikbe, és talán bejön egyik vagy másik.
2. Kérdezzél. Anya, nálatok az iskolában voltak jó tanárok? Ki volt a kedvenced? Levelezel valakivel a volt osztálytársaid közül? Szigorú volt hozzád a Nagyi? Engedték, hogy fiúkkal járjál? Milyen slágerek voltak divatosak? Te is szeretted a Beatlest?
Kérdezni nagyon jó, mert mindenki örül az érdeklődésnek, és szívesen beszél saját magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!