Hogy van az az idézetet ami arról szól, hogy ha egyedül nem érezzük jól magunkat akkor mással sem fogjuk?
Nem lehet, hogy már eleve azt idézted a kérdésedben, amit kerestél?
Vagy valakinek az idézetét kerested?
Rá kellene már jönni, hogy ezek a dedikált idézetek egy másik ember gondolatai, amelyek nem biztos, hogy igazak a saját életükre.
Valaki idézett a hírhedt ponyva-publicistától:
"Azt hiszem, a hiteles férfi vagy hiteles nő egyik alapfeltétele az, hogy amikor egyedül van, akkor is jól érezze magát a saját bőrében. Akkor is jól el tudja tölteni az időt önmagával."
Na azt el is tudom képzelni Csernusról, hogy "jól el tudja tölteni az időt önmagával", nemiéletestül, mindenestül :))))
22:35
Nem érted az idézet mondanivalóját, illetve, hogy a kérdező milyen idézetet keres.
Lehet, hogy érted, a hozzászólásodból úgy értem, hogy nem úgy érted, ahogy én értem... :D
Én úgy értem, hogy ha egyedül nem vagy boldog, akkor egy párral, egy társsal sem leszel az, mert a másik ember csak egy pótléka lesz valaminek ami önmagadból hiányzik, de ez is csak ideig-óráig fog működni.
Komplett könyveket írnak róla, tőlem most csak ennyi telt :)
Igen, sajnos egyes emberek komplett könyveket írnak olyan dolgokról, amelyeket egy mondatban is meg lehet fogalmazni.
Hogy mennyire képben vagyok a kérdést értelmezését illetően: Mikor a kérdést olvastam, az egyik kapcsolatom jutott az eszembe. Az exem azt vágta a fejemhez, hogy nem volt boldog velem. Azt válaszoltam, hogy a boldogságot nem tőlem kellett volna várnia. Tőlem szeretetet, figyelmességet, stb. kaphat, de nem tehetek boldoggá valakit, aki megkeseredett, besavanyodott, nulla önértékeléssel.
Egyébként az a bizonyos idézet nem mindenkinek a szemszögéből helytálló (erre utaltam is). K.rvára egyszerű, lehet, hogy tudok boldog lenni egyedül is, tudom jól érezni magam, de ha magányos vagyok, ezek egyre nehezebben mennek. Jó megosztani a boldogságot valaki mással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!