Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy van az az idézetet ami...

Hogy van az az idézetet ami arról szól, hogy ha egyedül nem érezzük jól magunkat akkor mással sem fogjuk?

Figyelt kérdés
Kerestem neten, de nem találom, és reménykedek, itt hátha tudja valaki. Köszi!
2011. márc. 25. 19:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy már eleve azt idézted a kérdésedben, amit kerestél?

Vagy valakinek az idézetét kerested?

Rá kellene már jönni, hogy ezek a dedikált idézetek egy másik ember gondolatai, amelyek nem biztos, hogy igazak a saját életükre.

Valaki idézett a hírhedt ponyva-publicistától:

"Azt hiszem, a hiteles férfi vagy hiteles nő egyik alapfeltétele az, hogy amikor egyedül van, akkor is jól érezze magát a saját bőrében. Akkor is jól el tudja tölteni az időt önmagával."

Na azt el is tudom képzelni Csernusról, hogy "jól el tudja tölteni az időt önmagával", nemiéletestül, mindenestül :))))

2011. márc. 25. 22:35
 12/17 anonim ***** válasza:

22:35

Nem érted az idézet mondanivalóját, illetve, hogy a kérdező milyen idézetet keres.

2011. márc. 25. 22:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Levezetnéd kérlek, miből gondolod, hogy nem értem a mondanivalóját? Csak mert tévedsz. De nyitott vagyok, meggyőzhetsz, ha tudsz...
2011. márc. 25. 22:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy érted, a hozzászólásodból úgy értem, hogy nem úgy érted, ahogy én értem... :D

Én úgy értem, hogy ha egyedül nem vagy boldog, akkor egy párral, egy társsal sem leszel az, mert a másik ember csak egy pótléka lesz valaminek ami önmagadból hiányzik, de ez is csak ideig-óráig fog működni.

Komplett könyveket írnak róla, tőlem most csak ennyi telt :)

2011. márc. 25. 23:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos egyes emberek komplett könyveket írnak olyan dolgokról, amelyeket egy mondatban is meg lehet fogalmazni.

Hogy mennyire képben vagyok a kérdést értelmezését illetően: Mikor a kérdést olvastam, az egyik kapcsolatom jutott az eszembe. Az exem azt vágta a fejemhez, hogy nem volt boldog velem. Azt válaszoltam, hogy a boldogságot nem tőlem kellett volna várnia. Tőlem szeretetet, figyelmességet, stb. kaphat, de nem tehetek boldoggá valakit, aki megkeseredett, besavanyodott, nulla önértékeléssel.

Egyébként az a bizonyos idézet nem mindenkinek a szemszögéből helytálló (erre utaltam is). K.rvára egyszerű, lehet, hogy tudok boldog lenni egyedül is, tudom jól érezni magam, de ha magányos vagyok, ezek egyre nehezebben mennek. Jó megosztani a boldogságot valaki mással is.

2011. márc. 25. 23:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Oké, akkor érted :)
2011. márc. 25. 23:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Előző: Te nő vagy ugye?
2011. márc. 26. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!