Mit tennétek ilyen esetben? (házasság, gyerek kérdés)
22 évesek vagyunk a barátommal és már lassan 4 éve vagyunk együtt 1 éve együtt élünk.Nekem már kiskorom óta az az álmom hogy fiatalon férjhez menjek,fiatal anyuka lehessek.És amikor nemrég ez szóba került,a barátom kijelentette hogy ő bizony 30-35 éves kora előtt nem akar sem házasságot sem gyereket.Én nagyon szeretem őt,vele el tudom képzelni a jövőmet,de hogy még 10évet várjak a családalapítással nehezen képzelem el.
De most csak ezért hagyjam el,hogy az én álmom teljesülhessen.Azt hiszem ez önzőség.Változhat még a véleménye?
Mivel te ismered magad a legjobban a világon, ezért te tudod a legjobban azt is, mire van szükséged. A többiek tippelhetnek, vonhatnak párhuzamot, példákat mutathatnak, ám a konkrét döntést neked kell meghozni.
Ha ezt figyelembe veszed, akkor felismerheted, hogy az önzőség is (mint annyi minden más) mérték kérdése. VALAMENNYIRE muszáj önzőnek lenned. Hacsak nem vagy végletesen altruista alkat (aki az önfeláldozástól lesz boldog, attól, hogy a saját érdekeit mindig a másoké mögé helyezheti), úgy lehetsz boldog, ha a mások szempontjait és a saját érdekeidet, vágyaidat egyeztetni tudod.
Tehát ez ugyan valóban önzőség, ám mivel a TE életedről van szó, egy szükséges és bevállalható önzőség lenne a szakítás. Ez mind attól függ, mennyire fontos ez a kérdés számodra, és mekkora mértékben vagy képes a boldogságra, ha ez nem teljesül, vagy csak később teljesül. Ez fontos döntés, mert visszacsinálni nem lehet majd. Az is egy szörnyű lehetőség, hogy Ő lenne életed valódi párja, de később már nem lehettek együtt, és az is, ha ott állsz majd 40 évesen baba nélkül, mert "úgy alakult".
Néha a nehéz döntéseket be kell vállalni. Ez most ilyennek néz ki.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem azt mondtam hogy adjuramderögtön most akarok gyereket és házasságot,de 30 éves korom előtt akartam és a párom teljesen elkeserített,hogy ő bizony nem.Valóban nem érzem elég érettnek még őt(magamat se feltétlen,ő örök gyerek azt hiszem) de mint mondtam nem most akarom egyiket sem.
Részben amiatt is 30 alatt szeretnék gyereket,mert a családban(mindkét szülő részéről) azok a nők akik 35 után szültek nem egészséges gyermeket hoztak világra és nem szeretném ha velem is ez megtörténne.
De igazatok van, 30évesen sem vagyok öreg,de sok dologhoz,amihez most még nem akkor már az leszek :D
Na pont ezért tök fölösleges elhatározni tizenévesen hogy mikor akarsz gyerekeket, mikor és hogyan akarod megtartani az esküvődet és miben, mert csak magadnak okozol csalódást!
Ez olyan mint a társasjáték...azt sem egyedül játszod, nemde?
Másrészt az elkövetkező években még sok mindent meg fogtok élni, folyamatosan változnak a vágyak és igények.
Ki pontozott le mindannyiónkat? Felelőtlen hozzáállás az biztos. Igazából azok tudják, hogy mennyire igazunk van, amikor azt írjuk, hogy várjatok még néhány évet, akik már elmúltunk annyi idősek.
27 éves leszek és nagyon érzem már a különbséget. Még mindig fiatal vagyok, a külsőmön nem is látszik, mégis a gondolkodás sokat változik néhány év alatt. Szóval én tapasztalatból tudom írni, hogy bizony 22 évesen még nagyon fiatalok vagyunk. Felesleges olyan korán lekötni magunkat, addig jó élvezni a gondtalan fiatalságot, míg megtehetjük. És az én esetemben mindössze csak 5 évről van szó. Igaz én még akkor nem éreztem magam érettnek a házasságra és a gyerekre. Éppen most ideális nekünk az idő.
Szóval egy jó tanács! Várj még egy kicsit, nem kell a barátodat sem otthagynod azonnal. Azért mert azt mondta, hogy még kb. 10-15 évet akar várni, az még nem jelenti azt, hogy ő határozottan ragaszkodni fog hozzá és ennyi ideig kitart az e4lhatározása mellett. Lehet, hogy már 5 év múlva fogja neked mondani, hogy itt az idő.
Az ilyen élettárstól szabadulj meg, amilyen gyorsan csak lehet! Ugyanezt fogja mondani 5 sőt 10 év múlva is.
Ráadásul a férfiaknak is van biológiai órája, és balesetek, betegségek is befolyásolhatják a nemzőképességüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!