Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik alacsonyabb végzettségű...

Akik alacsonyabb végzettségű személlyel házasodtak, nem bánták meg a választásukat?

Figyelt kérdés

Nálunk az a helyzet áll fenn, hogy én egyetemet végeztem, a párom szakmunkás kőműves. Nem támadni akarom, mert belátom, hogy sokkal intelligensebb és fogékonyabb nálam, másodsorban pedig én a lényébe szerettem bele, szóval eszemben sincs elhagyni.

DE!! A környezetemben jönnek s sugdolózások, hogy mit keresek egy szakmunkás mellett... :(

Azoktól kérdem, akik a helyzetemben vannak. TISZTA ŐSZINTÉN: megbántátok valaha egy kicsit is a választást ez ok miatt?

2011. márc. 25. 09:14
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az egyik ismerős házaspár is ilyen helyzetben volt, a srác nem akart egy "tudatlant" elveni, de megszerette a lányt. A lány nagyon rossz családi körülmények között élt így az iskola befejezése előtt ahogy elérte a 18. életévét, elment dolgozni, hogy segítsen a családján, így csak 8 általános iskolája volt amikor megismerte a pasit. A srácnak 2 diplom, munkahely és nagyon sikeres is volt a munkájába, bevállalta a kockázatot ennek 10 éve azóta a lánynak is diplomája van. Sokan azt hiszik, hogy akik alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeznek azok buták, pedig nem nekem is vannak olyan ismerőseim akiknek csak szakmunkás bizonyitványuk van, mégis nagyon művelt emberek, senki nem mondaná meg rólunk. Ha szeretitek egymást akkor ez miért lenne probléma , én egy percig nem gondolkoznék rajta!

2011. márc. 26. 09:58
 22/22 anonim ***** válasza:
49%

A baj csak az, hogy Magyarországon vagyunk, miből gondoljátok, ha valakinek diplomája van, annak jó munkahelye és sokat keres??

Manapság egy JÓ szakember többet keres, mint egy diplomás! Arra gondolj, hogy kőműves mindig kell, hiszen házak mindig lesznek!!

Mostanság minden hülyét felvesznek egyetemre, de még a józan paraszti eszük sincs meg, elvégeznek valamilyen büfészakot, játszák az agyukat, h diplomájuk van, aztán utána meg nem tudnak sehol elhelyezkedni, szóval nyugodtan ki lehet törölni vele...

(ha van munkád akkor ok, csak a mostani diplomás fiataloknak nem valami rózsás a helyzete)

Talán a mérnökök, akik jól keresnek a diplomájukkal.

Nem egy, nem kettő olyan pár van, ahol a diplomás otthon ül, mert nem tud elhelyezkedni, a szakmunkás meg dolgozik, hogy eltartsa a "nagyon okos, intelligens, művelt" párját!

(ismerek is ilyeneket!)

2011. márc. 26. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!