Mit lehet tenni egy notórius hazudozóval?
A párom fia 21 éves, de amit kérdez az sem igaz!
Folyton mindenkinek hazudik, betegesen mellébeszél, nem tudunk hinni neki.
Mit lehet ilyenkor tenni ?
Nekem az egyik barátnőm ilyen, míg fiatalabb volt, azt hittük kinövi, de már 20 körül jár, és egyre rosszabb. Eleinte legyintettem, meg megmosolyogtam, de mikor elkezdett rólam is hazudozni és kellemetlen helyzetbe tett a barátom előtt, akkor azt mondtam, oké, nekem ilyen barátnő nem kell. Sajnos te nem tudod ilyen könnyen kizárni az életedből, próbálj meg nem foglakozni vele. A párod tudja, hogy ilyen? Bár gondolom csak észrevette már, de ha nem akkor mutass rá a dologora, nehogy rólad kezdjen hazudozni és rámenjen a kapcsolatok. Engem ez a hazudós lány egyszer rendesen összeugrasztott egy másik barátnőnkkel( azt akarta, hogy megharagudjunk egymásra, így ő legyen mindkettőknek a legjobb barátnője- szánalmasan gyerekes a gondolkodása)
Minden jót!
24/N
Óh hát nekem is volt egy ilyen "barátnőm" :D
Egy ágyban lakott a tesójával, kútvíz, romos ház, ami kell. Gondolom ő ezt cikinek érezte, és a szemem láttára vált középsuliban hazudozóvá - meg a baráti köröm nevetségének tárgyává :)
Volt pár japánimádó barátnőm, és ő szemet vetett rájuk. Elkezdett ilyeneket kitalálni, hogy neki egy gazdag, 20éves, hosszú fehér hajú pasija van, aki ilyen meg olyan jóképű, és dobol. Ja, meg van egy hasonló ikertestvére, aki gitározik :D És persze mindkettő az ő kegyeiért esedez :D
Majd amikor a barátnőim megszerették a vadászgörényeket, érdekes módon neki kettő is lett - mikor tudtommal otthon a tacskón se jutottak túl :D
Aztán valahogy ciki lett neki a társaság, és a "felsőbb" körökbe is behazudozta magát. Abba már bele se merek gondolni, ott miket mondhatott.
Nem, én lesz@rtam, de barátnőim mikor otthagyta őket mert cikik, egyszer a suli közepén szembesítették a hazugságaival. Elég érdekes volt látni, ahogy előbb vörösödött, aztán lilult :P
De a kérdésre válaszolva, amíg bajt nem csinál, nem kell foglalkozni vele. Ha már baj van akkor doki, mert ez nem teljesen egészséges.
Nehéz dolog.
Ha tényleg notórius hazudozó - mármint orvosi értelemben, akkor valószínűleg nincsen tisztában vele, hogy beteg és ez nem természetes amit csinál.
Ha szembesíted a hazugságaival akkor sem valószínű, hogy javul a helyzet.
Szerintem valahogy el kéne érni, hogy orvoshoz kerüljön.
Nem mindegy, hogy
1. hazudozik, hogy neki jobb legyen vagy ilyesmi
2. notórius hazudozó
3. kényszeres hazudozó.
Ezek különböző dolgok, míg a pofátlan hazudozás jellemhiba, addig a kényszeres és notórius hazudozás betegség.
Az se mindegy, hogy tisztában van vele, hogy hazudik, de egyszerűen képtelen megállni, vagy nem is igazán van vele tisztában... ilyen is van, ezek azok akik simán átvágják a hazugságvizsgálót is.
De utóbbi kettő egyértelműen orvosi eset, hisz az egyik kényszerekben szenved, a másiknak meg teljes képzavara van a világról.
Köszönöm a válaszaitokat. :)
Na igen nehéz eset, sajnos komoly dolgokban is hazudozik, pl. dolgozik, közben nem...adnak neki kölcsönt, nem adja vissza, igérgeti, majd ekkor, majd akkor stb.
Azt javasoltam én is vigyék, ill. menjünk vele dokihoz, mert ez már betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!