Mit tegyek, hogy jobb legyen a kapcsolatom az anyámmal?
Úgy érzem nem szeret egyáltalán. 16 éves vagyok. Félévkor 4,36-os átlagom volt, a megye harmadik legjobb sulijában. Nem járok bulizni soha. Nem iszom, nem dohányzok. Nem nyerőgépezek és nem ülök kocsmákban. A bátyám 20 éves egyetemista, úgy érzem mindig is ő volt a favorit a családban.. pedig ugyanoda járt ahova én is..
Nem szeretek sokat beszélni, napi pár mondat amit társalgunk, de akármiben amiben tud csak megbánt, és az első adandó alkalommal a fejemhez vágja hogy hülye vagyok.. egyébként tanár.. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja de nagyon rossz érzés egy ilyen valakivel együtt élni.
Ha valaki hasonló helyzetben van, vagy volt az legyen szíves irja le a személyes véleményét!
Köszönöm!
Szerintem le kell(ene) ülni vele megbeszélni ezt a dolgot. Esetleg testvéreddel előtte konzultálni, hogy Te így érzed, és mi az ő véleménye, ha egyezik a Tieddel , és ha partner akkor hármasban leülni megbeszélni.
Édesapád? Veletek él?
Ha igen , akkor hasonlóan bevonni, őt és nem a testvéredet.
Ha egyik sem megy, van más tippem is , írj, 1nlőre ny ít :-)
hát csak annyit tehetsz hogy, állj a sarkadra... úgy érzem szavaidból hogy visszahúzódó vagy! Persze nem elég bátor. Velünk is ez volt 17 éves vagyok 4.8 átlaggal. Nálunk az volt hogy tűrtem a hülyeséget meg a habnagyolását. 1x fogtam magam és megmondtam neki kerek-perc, hogy hol a helye.
-Nem beszélhet velem így amíg én tisztelet tudó vagyok vele.
-Nem mondathatja, hogy hülye vagyok mert, olyat mondani hogy köpni nyelni nem tudna...
-Hiába ordít visít.. semmivel nem lesz jobb és ezzel saját magát alacsonyítja le és te is elszégyelled magad az ő hibái miatt.
Azóta kedves édesanyám nem szólogat be úgy érzem családtagnak tekint és nem egy takony kölöknek
Ha ilyeneket mond, hogy hülye vagy, akkor kérd ki magadnak, mond vissza, hogy ő a hülye, ha tanár létére ilyet mond, akkor különösen, majd világits rá, hogy apáddal sokkal szivesebben lógsz, ő pedig teljesen magára fog maradni, ha igy folytatja.
Hátha észhez tér, hidd el néha jobbak a drasztikus megoldások. Nem hiszem, hogy pont neked kéne benyalnod neki.
Az a baj, hogy szerintem ésszerű magyarázatot sose fog adni anyukád, hogy mért is szereti jobban a testvéredet. Szerintem az ilyen szülő sokszor saját magának sem ismeri be, hogy az egyik gyereke közelebb áll hozzá.
Nálunk is ez volt a helyzet. Ha valami bajom volt persze ott volt anyu és segített, de a hétköznapokban éreztem, hogy az öcsém a kedvenc. Én bármit csináltam rossz volt, az öcsém persze a körülmények áldozata volt, sose tehetett semmiről, szerinte. Szerencsére ez nem hatott ki az öcsémmel lévő kapcsolatomra, nagyon jóban vagyunk. Viszont részben hálás is lehetek ezért, jóval talpraesettebb lettem mint a tesóm. Még én már évek óta a saját lábamon megállok (én 25 évesen már elmondhattam, hogy vettem egy 2+fél szobás lakást, amire nincs semmi hitelem és fent is bírom tartani) addig öcsém most 26 évesen még mindig szülőkkel lakik és képtelen magáról gondoskodni. Persze még így is ő a szuper gyerek, én meg mindenben a rossz. Olyan dolgokba is beleköt még mindig amihez semmi köze elvégre külön életet élek. Sajnos ezen nem nagyon lehet változtatni, ebbe bele kell törődni.
28/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!