Hogyan spóroljak, ha egyedülálló anyaként a 2 éves fiammal együtt 72000Ft-ból kell kijönnöm, és a havi rezsi meg az élelmiszert muszáj kifizetnem?
Mi a húst nem húsboltban vesszük többszörös áron, hanem évente 1-szer 2-szer disznót vágunk. Faluról hozzunk kocsival, mert ott már 350-400Ft-ból kijön élősúlyban kilója.Csinálunk kolbászt, hurkát, s a többi megy a fagyóba.Így a száraz kolbász szála füstöléssel, fűszrekkel, benzinnel, gázpalackkal, a böllér kifizetésével együtt kb.500Ft/kg-ra jön ki, s legalább tudod mit eszel, s nem drága. Volt olyan, hogy nem tudtam szerezni egész diznót, akkor egy másik helyről átvágva félben vettem meg. Ez kicsit drágább volt 500-600ft/kg, mert már készre volt pucolva, s a helyembe is hozták. Én otthon egy jó éles nagykéssel és egy nagybárddal felszerelkezve 2 óra alatt szétkaptam, bezacskóztam.A szalonnáját ki lehet sütni töpörtőnek, zsír is van, lehet tepertőkrémet is csinálni.Pogácsába is jó, amihez nem kell sok alapanyag.Én mindig így spórolok, mert mi gluténmentesek vagyunk, s sok húst kell enni, mert nem lehet sok kenyeret, tésztát, sütit, palacsintát, ami olcsó volna. A spec. kenyeret is úgy sütöm, és a port is nagykerből hordatjuk Pestről, mert így jónéhány ezrest lehet spórolni. Én most vagyok kismama, de van egy nagy perselyünk és 200Ft-t szoktunk beledobni, ha azt adnak visszajárónak. A babának szeretnénk gyűjteni, kiságyra szekrényre, vagy majd amire szükséges. Én munkanélküli vagyok és a 20.hétben járok, s csak a férjem keres. Ő nem keres rosszul, de hitelünk is van.
Próbálj vidékről, háztól beszerezni minden élelmiszert, mert jobb és akitől megveszed annak is jó.Superinfókban lehet nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!