Hány Ft-bol lehet kijönni havonta? Rezsi és kajával együtt?
Ez attól függ, hogy hány személyes a háztartás. Minél több személyes, annál kevesebb pénz kell egy főnek.
A legrosszabb az egyedül élőknek, szerintem nekik minimum havi 100e Ft kell ahhoz, hogy valahogy ellavírozzanak.
Mi 5 fős háztartás vagyunk, és fejenként 45e Ft-ból élünk, és ez szerintem nem rossz.
Szia!
Igaza van az előttem szólónak, függ attól, hogy hányan laknak együtt és milyen méretű a lakás.
A mi példánk: 3 fő (én+párom+anyukám)lakik együtt egy 110 nm-es házban. Havi 45000-et ad mindenki a közösbe, ebből fizetem a csekkeket, a kaját és a kocsit, illetve minden olyat, ami közös.
így mindenkinek marad pénze, amiből azt vesz amit akar(ruha, műszaki cikk, édesség, stb.).
Attól is függ, hogy milyen lakásban laktok, panel, társasház, családi ház, stb. Milyen fűtés van, egyedi, központi, távfűtés stb.
Két éve költöztem panelból vidéki kertesbe, most kisebb a rezsim, 12 hó átlaga 50 e Ft/hó. ebben minden benne van a telefonon és a kábeltévén kívül.
Amúgy hárman vagyunk, 200-ból ki lehet jönni (nyaralásra azért ne gondolj!)
De gondolom abban a 6e Ft-ban gázban nincs benne a fűtés? Mi is 70 m2-en lakunk, kertes házban, és fával fűtünk, és az úgy 30e Ft havonta. Bocs, de valahogy nehezen hiszem el, hogy gázzal 6e Ft...
Meg hát az, hogy ti 80-ból kijöttök, az azért csak félig-meddig igaz. Amit felsorolták kiadások, az oké, de azért csak venni kell ruhákat, vannak rendkívüli kiadások is, meg vágyik az ember néha erre-arra, nem?
Ehhez kell mondanom, mivel az én anyagi helyzetem volt már sokkal jobb is, de nagyban függ attól, hogy ad1. miket veszel bele, ad2. mennyire van költséges életed. Bocsánat, most sokan utálni fognak, de pl amikor a Porschét tankoltam, mert naponta jártam vele, akkor havi 80-85ezerrel is megdobta a költségvetést. Akkor még egy nagy házban laktam (>200m2), ahol a fűtés költsége magasabb volt. Sokszor ettem garnélát és homárt, ez megint csak másfajta árfekvés, mint a paprikás krumpli. Most nehezebb időket élek. Kisebb házban lakom, szerényebben étkezem, de a legnagyobb megtakarítást azzal érem el, hogy a sportkocsit ritkábban használom, ruhára és mozira kevesebbet költünk. Illetve kevésbé vagyok válogatós és próbálom a piszlicsárébb melókat is elvállalni. Ez az egész nem fake, hanem színtiszta igaz.
Amúgy egy 2 személyes háztartás elvileg 140-160ezerből kijön egy hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!