Szerintetek az Enikő név "magyarkodó"?
Nem. Én is így neveztem el a kislányomat. Nem túl felkapott név, úgyhogy őt nem éri majd az a meglepetés, hogy 4-5 lányt is így hívnak majd az osztályban.
Amúgy meg úgy hangzik, mint egy drágakő neve. Pont olyan, mint ő maga :-)
Na, szerintem pl. ez a Hunor sem csúnya név. Nem azért, mert "magyarkodni" akarok, hanem mert szerintem jól hangzik. :D
Nem is nagyon szeretem az ilyen jelzőket a nevekre, az, hogy magyaros hangzású, amerikaias hangzású, az még rendben van.
magyarkodó: miért kell azért pejoratív jelzőkkel illetni valakit, mert meri hangsúlyozni azt, hogy ő magyar? az amerikaiak is büszkék lehetnek magukra, mi miért nem???
az anyós sztem ne szóljon bele ilyen dolgokba, pláne ne ilyen stílusban....
Én Enikő vagyok, és szeretem ezt a nevet.
sokan mondják, hogy nagyon szép név.
És tényleg nem rohangálunk olyan nagyon sokan Enikőként.. :)
Szerintem nagyon szép név..egyszerű és szép a csengése. Ráadásul nem is külföldies. Nekem van Enikő osztálytársam...és olyan elkőlelő név ez.
Nah mindegy, nekem tetszik :)
22/L
Nagyon szép név az, hogy Enikő. Ti nem vagytok magyarok? Vagy az anyósodék nem magyarok?
Az a lényeg, hogy a szülőknek mi tetszik, az anyós fogja be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!