A szerelemnek tényleg múlnia kell?
A szerelem idővel múlik. Általában ez az embereknél úgy van, hogy ha hosszú kapcsolata van akkor van aki 2-3 hónapig szerelmes és aztán átalakul az érzés szeretetté, van akinek 2-3 év múlva múlik el a szerelem és aztán alakul át szeretetté, de van olyan is mikor szerelmes az ember jó darabig majd mikor elmúlt a szerelem nem lesz belőle szeretet. Magyarul 3 fajta "szerelem" létezik. A jó hosszú és tartós kapcsolat alapja az első két lehetőség. Én az első kategóriába tartozok :)
Amúgy sok házasság azért megy tönkre, mert a felek ugyan szerelmesek de amint kihűl a szerelem lángja nem alakul át semmivé, hanem közömbös lesz számára a másik.
Szerintem is egy idő után átalakul, de nem mindig szeretetté. Az a jobbik eset. Az emberek azt hiszik, hogy a rózsaszínköd, a pillangók a gyomorban, stb. örökké tart. Összeházasodnak, persze amíg ez az érzés többé kevésbé meg van. Aztán elmúlik és akkor rögtön válnak. Pedig ezzel a házasságkötéskor is tisztában kellene lenni mind a két félnek. Az emberek túl sokat várnak egymástól szerintem ezen a téren.Én nem vagyok házasság ellenes, sőt...:) minden álmom hogy egyszer a páromhoz megyek hófehér ruhában az oltár elé. Kell a házasság, szerintem az több mint egy papír, de ésszel kell. Meg kell gondolni kihez megy az ember hozzá. Olyat kell választani, akit akkor is képesek leszünk szeretni, amikor már a szeretet nem szerelem. Hogy tudjuk tisztelni. És ez szerintem akkor valósul meg, ha jó embernek tartjuk, és akkor is annak tartanánk, ha nem a szerelmünk lenne. Akkor jön a jobbik eset és a szerelem szeretetté alakul át, nem pedig gyűlöletté.
Detti 22/L
attól függ, ki mit ért szerelmen? ha azt hogy nem tudsz enni, aludni, egyvégtében csak rá gondolsz és a pozitiv tulajdonságait látod csak, na ha ezt értjük, akkor elmúlik. Egyszerüen biológiai okok miatt el kell múljon, különben éhenhalnánk pl:)
De én 7 éve vagyok a férjemmel, és mai napig szerelmes vagyok belé, imádom, akárhogy is néz ki, számomra ő a tökéletes férfi, sose gondolok másra és nem is érdekel senki rajta kívül.
Vannak vitáink, de ezek az elején is voltak, és a hibáival is pontosan tisztába lettem már az elején...
De egyszerüen az egész lényemmel az övé vagyok:) És ez így lesz még jódarabig, amíg csak nem éri el vhogy hoyg kiszeressek belőle.
Volt őelőtte más is, na ott tényleg elmúlt a szerelem, de nem akartam beletörődni (hiába mondta mindenki, hogy mit akarok jobbat, a szerelem elmúlik) nem hittem nekik:) És még szerencse:)
Nem véletlen, hogy a férjemnek szültem gyereket:)
Én egy idősebb férfi vagyok, és az a válaszom a kérdésedre, hogy nem múlik el egy igaz szerelem.
A mai napig szerelmes vagyok előző feleségembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!