Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van élettársam akivel amúgy...

Van élettársam akivel amúgy nagyon jól mgevagyunk, de sajnos egy probléma van vele, hogy állandóan lemegy a kocsmába inni. De sajna lakásfelújításban vagyunk benne és minden pénz ki van számolva. ímit lehet ilyennel csinálni?

Figyelt kérdés
Normálisan mondom neki és nem érti meg ,utánna én vagyok a rossz ha nem adok neki pénzt.De miből!!!!
2011. márc. 20. 10:55
1 2
 11/20 hippolita ***** válasza:

Aki rendszeresen iszik, és ki van akadva ha nincs rá pénz, akkor az alkoholista, és jobban szereti a haverjait mint téged. Én apám is az sose részeg, de szint ivó, és tönkretette a család életét, mert az ilyet egy idő után tényleg csak a saját kikapcsolódása érdekli.

Még most hagyd ott, amíg nem vagy idegroncs, persze ha áldozattípus vagy, akkor maradj vele nyugodtan, de ne panaszkodj.

2011. márc. 20. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:
én ugyan ebben a "cipőben" voltam,csak nekem férjem volt!Ne gondolkodj a válaszon,és ne próbálj meg harcolni érte!HAGYD EL!Soha nem lesz jobb,és nem fog a kocsmázásból lejjebb adni csak annyi fogsz észre venni,hogy mondva csinált okokkal,de menni fog!hidd el semmit nem tudsz csinálni,nem változnak meg az enyém már ott tartott,hogy a család elől vitte el a pénzt,és nem hatotta meg,hogy a gyerekekkel egy fillér nélkül maradunk!Ezt ne várd meg,hogy te is így járj!!én elváltam és most olyan boldog vagyok a párommal mint még soha életemben!!Kívánom neked is a legjobbat!
2011. márc. 20. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Az én VOLT férjem mindig azt mondta: Mennyivel olcsóbb minden nap utána-tölteni, mint megvárni míg kijózanodik, és utána sokkal többe kerül, míg ismét részeg lesz. 8 évig könyörögtem neki, nem használt. Aztán azt mondtam, kap 3 hónapot, ha az alatt az idő alatt egyetlen egyszer is iszik, rögtön otthagyom. Kibírta! Egy nappal utána viszont a haver a vállán hozta haza, és megkérdezte, hova tegye. Hát erről ennyit!
2011. márc. 20. 11:31
 14/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem iszik egyfolytában, de ez a legjobb út az alkoholizmushoz (ha nem maga az alkoholizmus). A rangsorban a legfontosabb a pia és a haverokkal való ivászat, csak ezután jön a ház, meg te, meg a közös jövőtök. Bogaram, ez a pasi bizony beteg! Alkoholista, vagy afelé tart! És naiv vagy, ha úgy gondolod, hogy majd te leállítod! nem fogod, ha most hisztizik a pénzért, amit piára költ, akkor később megver érte! Sajnos ezek így kezdődnek! Most kellene lépned. Persze nem fogsz, mert minden nő megvárja, míg ezeket a saját bőrén tapasztalja, és nem hallgat időben a jó szóra. Sok mindentől megmentenéd magad! Legalább állítsd le a lakás-projektet, és várj ki! Vagy nem is tudom... Jó nagy sz@rban vagy. Én már elhagytam volna. Ugyanis ilyenko elkezdenek ígérgetni, hogy megváltoznak - na, azt nem szabad elhinni. Aki egyszer függő lett, az megint az lesz. Nézd meg: a pia fontosabb mindennél, ha arról van szó, hogy a haverokkal megy lazulni. Nem számítasz te, vagy a pénz, vagy hogy mire van eltéve az a pénz... Kapj az agyadhoz, ismerd fel a jeleket most időben és lépj ki a kapcsolatból.
2011. márc. 20. 11:35
 15/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk velem megy szinte mindenhova ,velem menne le inni.Le szoktam menni vele én egy üdítőre.Annyira nem is a haverok érdeklik hanem a pia
2011. márc. 20. 12:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Na ugye. Már a körítés (alibi) se kell hozzá (a haverokkal ünnepelünk, stb). Csak iszik.
2011. márc. 20. 12:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Jajj még most hagyd ott és nem kell mentegetni.Az én apám is így kezdte aztán meg ivott mint a gödény.Anyu el is vált tőle.Aki alkesz az az is marad.Gondolj arra, hogy majd később mi lesz ha már most ilyen.Szétválaszt családokat a rohadt alkohol.Én nagyon haragszom arra aki rendszeresen iszik.Majd ha nem lesz már pénz előszőr a TV-adja el aztán meg a házat.Szóval még most hagyd ott mikor még nincs gyerek.
2011. márc. 20. 13:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, hasonló a helyzetem. ő sem alkesz, tisztességgel dolgozik, mos, főz, takarít, nincs vele gond, de én nem rég elvesztettem a munkámat, és nem érti meg, hogy szükség van a pénzre. ő sem jár minden nap, 1-2 hetente, de pont tegnap este nem jött haza. elment reggel dolgozni, és másnap reggel jött haza, alig vette fel a telefont. ez a bajom nekem is, mint neked.
2011. márc. 20. 19:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Kutyából nem lesz szalonna, csak kínában. A kérdés az mennyit költ szórakozásra. Mert egy bizonyos mértékig még tolerálható. De szomorú, hogy őt nem érdekli a felújítás. Most a kérés az, ha ő is dolgozik, akkor nem tagadhatod meg tőle azt a kis kikapcsolódást. A párja vagy nem a rabszolgatartója. Ha viszont Te tartod el, akkor legyen benne annyi érzés, hogy ha másra kell a pénz, akkor kibírja ivás nélkül. Lehet a haverok is húzzák. Papucs stb. Én sose engedném át a családi kasszát! De nem is iszom el a pénzt! A barátnőm volt ilyen. Amikor munkanélküli lettem. Kértem kicsit fogja vissza a költekezést, mert most minden fillért be kell osztanunk. De ő továbbra is ugyanúgy költekezett. Szórakozás, buli, új ruha, pizza, éttermi kávé, strand, cigi, új mobil. Beláttam nincs értelme vele maradni, szakítottunk. Bajban ismered meg a társad. Hogy mekkora áldozatra hajlandó. Hát ő semmilyenre se! És még nem is dolgozott. Csak eltartatta magát.
2015. ápr. 28. 08:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Miert kell kocsmaba menni? Boltban sokkal olcsobb megvenni a piat, es otthon is megihatna.
2015. okt. 23. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!