Erdelyiek! Megeri elinditani a papirokat a honositasert (magyar allampolgarsagert)?
Pénzben? Nem.
Tudod ez azért van, hogyha magyarnak érzed magad, akkor ténylegesen magyar lehess, nem azért, hogy anyagi előnyökhöz juss.
Szomorú, ha a "megérin-e"-n gondolkodtok.
Ha nem fontos neked,akkor ne csináld.
Nem az anyagiakra gondolunk, hanem arra, hogy itt Romaniaban milyen elonyokben fogunk reszesedni azzal, hogy ez megvan.
U.I.:az utobbi valaszadonak pedig uzenem, hogy csillapodjon, csak lassan az ilyen szavakkal.
Romániában szerintem semmiféle előnnyel nem jár.Remélem hátránya sem kerekedik!
Minden jót!
Én még nem indítottam el...volt már egy dátumom, de pont vizsgám volt, nem tudtam elmenni...most már 2012 januárjára adják a dátumokat (Kolozsváron érdeklődtem), talán Bukarestben lehet kérni kicsivel hamarabb, de az se éri meg odáig elcocózni és vissza. Ha Magyarországon kérvényezed, meglesz hamarabb.
Na de lényegre...én megcsináltatom, hadd legyen meg, egyszer kitudja mire lesz jó, végre nem (csak) román állampolgár leszek (volt már hátrányom belőle-pl. Olaszországban más teremben kellett várakozzak, mint a rokonaim, mivel én román állampolgár voltam. Ki volt írva minden hova, hogy "Va rugam, nu furati" (kérjük ne lopjanak!) A rokonaim legalább annyira "románok" mint én, csak nekik volt más papírjuk is) Talán egy nap Magyarországon is érek vele valamit. Itthon nagy előnyöd nem lehet belőle...
De valamikor beadom a kérést...most már mindegy ha jövő évre adják, akkor ráérek:D
20-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!