Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beilleszkedés majd az új...

Beilleszkedés majd az új suliban? Nem lesz nehéz?

Figyelt kérdés

Nem vált be a mostani sulim(9.es vagyok),a tanítás is elég gyenge. Most egy nehezebb suliba fogok menni. Ahogy elnéztem eléggé összekovácsolódtak,az osztályfőnökük is rendes,jófej. Egy lányról hallottam csak rossz véleményeket.

A mostani sulimban is sokan ismernek,sok barátom van, viszont ott félek hogy nehezebb lesz beilleszkedni,mivel már ismerik egymást régóta.

Szerintetek nehéz? Van itt olyan akinek sikerült beilleszkedni,barátokat szerezni?

2011. márc. 17. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én már végeztem egy pár éve.De nem felejtem el hogy a barátnőmmel 3 évig egy osztályba jártunk, ez az osztály nem volt valami jó, de elvoltunk. Ő 3 .év végén megbukott, és évet kellett ismételnie, tehát az új osztállyal járt 2 évet. De annyira jól érezte velük magát, hogy annyira nem bánta a bukást. Most is őket tekinti az igazi osztályának és tartják is a kapcsolatot. Szóval előre kár aggódnod, lehet hogy jobb lesz. Szerintem egy jól tanuló embernek sokkal könnyebb 1 jobb, tanulósabb osztályba beilleszkednie, mint egy hanyag, nem tanulós bandába.
2011. márc. 17. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 10ik év elején váltottam sulit. Ráadásul lánysuliból fiúsuliba mentem. Az első 2-3 hét elég kellemetlen volt, de sikerült beilleszkednem és nagyon megszerettem azt az osztályt. A mai napig nagyon szívesen emlékszem vissza azokra az évekre. A lényeg, hogy ne játszd meg magad senki előtt, légy önmagad. :)
2011. márc. 17. 12:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt tanácsolhatom, hogy legyél mindenkivel kedves, barátságos, ez mindig beválik. Vigyázz arra, hogy ha már befogadtak, akkor se legyen nagy az arcod, mert te egy kicsit mindig az "új" leszel és ha valami negatívat tapasztalnak a részedről, összeomlik a jól felépített rendszer, gyorsan egyedül maradsz. Még valami és ez a legeslegfontosabb: soha ne pletykálj senkiről és ne is vegyél részt az ilyesmiben. Ha utálnak valakit az osztályban és kikérik a véleményedet róla, legyél diplomatikus, ne kezdd el te is szidni meg úgy általában soha ne beszél ki/szidj senkit! Magadról se adj ki rögtön mindenféle bizalmas infót, természetesen mesélj magadról, mert azt elvárják, de ne add ki soha a magánügyeidet.
2011. márc. 17. 12:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Akik utólag kerültek hozzánk az osztályba 4. végére úgy beolvadtak mintha 4 évig jártunk volna együtt. Szerintem nem lesz neked sem gondod, az a lényeg, hogy legyél nyitott, mosolygós, próbálj eleinte kicsit alkalmazkodni. Biztos lesz olyan aki már első ránézésre nagyon szimpatikusnak fog tűnni, bátran ismerkedj!:)
2011. márc. 17. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!