Mit csináljak? Legszívesebben elmennék itthonról!
ajánlj föl neki minél több segítséget, és ne veszekedj vele, akármilyen nehéz is, de próbálj meg vele sokkal kedvesebb lenni, segítőkész, és engedelmes. Vállalj át tőle feladatokat, amik miatt megintcsak ideges szokott lenni, és biztosítsd a szeretetedről!
Fogjatok össze, és keressetek együtt munkát!
Nem tudok mit tanácsolni...
Nagyszüleid élnek még? Velük milyen a viszonyotok?
Szióka!
Tapasztalatból mondom neked, hogy ne menj el otthonról. Kb. 4 éve nekem is hasonló problémáim voltak (most 18vagyok).
Állandó veszekedés, nem szólok hozzád, hagyjál békén ,mi bajod van már megint..nekem is elegem volt, de tudtam hogy kedvesebbnek kell lennem és megértőbbnek, jobb ha rá hagyod sztem.
Hidd el minde megoldódik, csak ne menj le otthonról, inkább tégy azért hogy ne veszekedjen veled, ilyenkor az a legjobb ha mindenben mellette vagy és ezt tudasd is vele.
Kitartást Manóka!!
Én is nagyon együttérzek veled.
A helyzet az, hogy ez az állapot nem veszélytelen rád nézve, még akár gyógyíthatatlan betegség is kialakulhat belőle ha sokáig tart, sajnos épp abban a korban vagy. Azt javaslom, hogy beszélj a nagyszüleidnek erről, legalább azért, hogy elmondd valakinek, akire számíthatsz (mi itt csak néhány betű vagyunk egy monitoron).
Sokmindent kellene mondanom, de nem Neked 13 évesen, hanem egy felnőttnek, kizárásos alapon a nagyszüleidnek, amelyiknek beszélsz a dologról. Fontos lenne tudniuk bizonyos következményekről, hogy hatékonyabban segíthessenek rajtatok. Sajnos nem engedélyezted a privát üzenetküldést, így csak azt tudom mondani, hogy ha szükséges, fel tudja velem venni itt a kapcsolatot valamelyik nagyszülőd.
Szorítok neked, és persze csatlakozom az előttem szólókhoz, akik türelemre és segítőkészségre intettek. :)
12:29-es vagyok. Örülök, hogy javult a helyzet, csak így tovább! :)
Talán ad még egy kis lelkierőt, ha tudod, hogy 12 éves korodtól kezdve szabadon meghatározhatod, hogy melyik szülődnél vagy nagyszülődnél szeretnél lakni. Ahogy a gyerekek felnőnek, néha kapnak ilyen plusz jogokat, az első ilyen lépcső ez, a második 16 éves korban a szabad lakhely- és iskolaválasztási jog, végül 18 éves korban a felnőtté nyilvánítás.
Tehát (persze nem tartasz ott, és ne is tarts ott, kívánom, hogy sikerüljön megoldani a helyzetet, de elméletileg) ha megbeszéled valamelyik nagyszülőddel és ő rábólint, már jogod van odaköltözni.
Azért írtam le, mert ha tudsz róla, hogy van egy menedéked, akkor az erőt ad ahhoz, hogy végül ne kelljen élned ezzel a jogoddal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!