Lányom egy drogossal él együtt. Már az öngyilkosságon gondolkodom, el vagyok veszve teljesen. Kihez fordulhatnék?
Érdekes, hogy egyből az anyát bántjátok, aki törődik a gyerekével és fáj neki az életvitele. Persze a lány szent, megérdemli az anyja, hogy így bánik vele, biztos az anyja rontotta el, mi?
"Hmm... írásodból az derül ki, 17 éves koráig birtokoltad a lányodat... és most az a bajod, hogy más birtokolja. "
Rajtad kívül senkinek nem tűnik így az írásából. Fáj, hogy vannak normális szülők, igaz?:)
Aki meg azt írta, hogy ha valakit egyedül nevel a szülője, akkor nem adhat meg neki mindent, annak nincs gyereke. Engem is egyedül nevelt anyám és érzelmileg, anyagilag mindent megkaptam tőle, pedig 1 fizetésből éltünk.
Nem értem egyesek felfogását. Ha 18 elmúlt a gyerek, akkor ti kirakjátok otthonról és élitek a saját életeteket? Mert ha igen, akkor el kéne ásnotok magatokat.
Szia!
Nem egyszerű a helyzet, de elmondom, hogy én mit gondolok, illetve tanácsolok.
Egyrészt akármennyire is fáj, el kell fogadnod, hogy a lányod már nem tartozik a hatáskörödbe. Felnőtt, önálló ember lett, ha ő el akarja b@szni az életét, akkor ez ellen már semmit nem tudsz tenni, legfeljebb tanácsot adhatsz neki, de a tapasztalat azt mutatja, hogy felesleges. Akárhogy nevelted eddig a lányodat, az, hogy ő felnőttként mit csinál, az nem (csak) ettől függ. Még a mintaszerű családokban is van, hogy a gyerek drogos lesz, vagy bűnöző, stb. Ráadásul mint tudjuk, a csajok mindig a g*ci pasikhoz vonzódnak, szóval... csak abban bízhatsz, hogy pár éven belül, ameddig nem késő, megjön az esze, vagy hogy a pasi talál egy k*rvásabb csajt, és dobja a lányodat. Ráadásul ugye az egyetem sem olyan, mint 40 éve, most már - tisztelet a néhány százaléknyi kivételnek - arról szól, hogy minél többet "bulizz", vedelj, k*rj, alkalmanként drogozz, és harmadik nekifutásra egy kettessel csusszanj át a vizsgákon... Ilyen körülmények között hogy is térne észhez... :S
Szóval... Igen, el kell fogadnod, hogy ez van, nem tehetsz semmit.
A hívogatását hagyd abba, ünnepekkor egy képeslapot küldjél neki, és bízz a csodában...
És kezdj el magaddal is törődni! Nagy tragédia, ami történt, de nem érdemes emiatt neked is eldobnod az életet! Járj társaságba, élj egy kicsit te is! Ha kell, keress fel egy pszichológust, hiszen csak könnyebb, ha van egy képzett segítség is az ember mellett. Ha midnen jól megy, figyeld meg, nem mostanában lesz,d e egyszer még jön hozzád a lányod bocsánatot kérve. Majd amikor befejezi az egyetemet, amikor már nem kapja a diákhitelt (nem hiszem, hogy diákmunkából tart el 2 főt...), majd amikor megunja, hogy egy fillére sem marad, mert fizetnie kell a rezsit, a maradék pénzt meg az okos pasija eldrogozza meg elissza, majd akkor meglátod, rá fog ébredni, hogy mennyire elb@szta. Majd akkor talán beugrik neki, hogy hát mégis csak jobb lett volna anyura hallgatni...
Neked meg addig is kitartást, és mondom: élj egy kicsit!
Na figyelj! Szerintem itt a válaszadók háromnegyede jót akar neked. Van egy-két ökör, aki csak fikázni jár ide, de a többség segíteni akar. Ha ezt nem fogadod el, akkor minek írtál ide?
És igen, a legegyszerűbb választás az, ha - szavaiddal élve - "megdöglesz". És azzal mit érsz el? Semmit. Visszakapod attól a lányodat? Nem. Adsz értelmet az életednek? Nem. Ezt vedd alapul.
Először döntsd el, hogy segíteni akarsz magadon, értelmet adni az életednek, vagy csak panaszkodni, hogy de rossz neked?
Hát pedig ez már tényleg a lányod élete, ha nem fogad el tanácsot, nem tehetsz semmit. Inkább foglalkozz magaddal, éld az életedet, hiszen te is egy önálló személy vagy (nem csak anya).
Amúgy nekem mindig sántít, amikor valakiről azt mondják, hogy drogos. Ahogy előttem is írták már, ma már mindenkit ledrogosoznak, meg persze lealkoholistáznak, aki eljár mondjuk hétvégenként bulizni. Szóval nem kell mindent elhinni, amit valakiről pletykálnak. Mellesleg ha a lányod drogos lenne, nem tudna normálisan dolgozni, és eltartani magát.
Lehet, hogy drogos már, csak még az elejét járja. Innentől viszont lefele csúszik. Még ha rá is jön egy idő után, ha a pasi otthagyja - hogy de elrontotta - az nem olyan egyszerű lesz, hogy visszamegyek anyuhoz. Addigra már annyira függő lehet, hogy nem tud máson gondolkozni, csak hogy honnan szerezhetne anyagot. Magától nem fog tudni kijönni ebből. Segítség kell a lánynak, hogy újra meglássa a normális jót. (Én is ettől aggódok különben, hogy normálisan nevelgetjük a gyerekeinket, és ha ez lesz, de azt mondta valaki, hogy ha így nőtt fel, nem fog más elveket akarni, nem tudom, nehéz ezt megérteni. Nálatok, hogy egyedül nevelted, lehet már eleve egy probléma neki, nem is olyan gondtalan az élete, mint gondolod emiatt. Csak elnyomta, és most tombol.
Ha te nem vagy erős, nem tudsz rajta segíteni. Először te kell felállj. Sokszor az úgy hívom kemény szülőség az amivel el lehet érni a várva várt javulást. Akár rendőrséget rájuk küldeni, akár csukják is le, és ki ne engedjék, míg le nem tölti az idejét. Ki ne fizesse senki, hogy kijöjjön. Ez hatásos szokott lenni ez már eléggé alja pont, és rádöbbennek, nahát erről nem volt szó, onnantól elfogadnak segítséget, amit keresnél neki pszihológust, vagy ami a leghelyesebb megoldás.
Értem, hogy ki vagy , magadat sajnálod, én is így éreznék, de az eszünkre kell hallgatni, és összekapni magunkat, és csinálni. És próbálj meg magadért élni. No megint belegondolok ha nekem mondaná ezt valalki ... Pedig igaza van. Az ember meg kell tanuljon élni akár maga is még jól is érezheti magát. Ez nem garancia, hogy gyerekeünk van, és majd ők örökké boldoggá tesznek minket sajnos. Időben kell az embernek ezen elfilóznia, és dolgozni rajta. Te erről már lecsúsztál sajnos, és perse megtapasztalni az ám a valami. MIndenesetre próbáld összekapni magad, szólj emberekhez, ismerősökhöz, barátokhoz, majd kezd el a lányod kihúzni a kátyuból. Igen eleinte útálni fog, de miest jobban lesz imádni fog újra, hogy visszahoztad.
Sok sikert !
Megvagyok lepődve hányan írjátok, fogadja el.
Nektek vajon van gyereketek ?
Ha a kisgyerek elesik és ömlik a vére, akkor azt az anyukája letisztítja, leápolja. Attól, hogy valaki felnőtt még a gyereke a szüleinek, és azoknak nem mindegy mi lesz vele. Igenis sajnos ez van, bántja , hatással van a szülőre, ha a felnőtt gyereke beteg, vagy bármi egyéb baja van. Mert drogossal lenni, és anyát elhanyagolni az baj.
Kérj segítséget anyuka magad és lányod részére is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!