Ha valaki csak 25-26 évesen végez az egyetemmel, az miről, , késik le" az életben? ://
Sziasztok.
Most írtuk ugye a felvételit 2 hónapja, és azóta az eredmények megvannak meg minden. Elég jó felvételit írtam, és nyelveket szeretnék tanulni főként. Konkrét szakma nem érdekel, meg elég esetlen vagyok pl. ahhoz, hogy egy építőipari szakiskolába járjak, és mondjuk kőművesnek/ácsnak tanuljak. Ezek a dolgok (meg a műszaki dolgok többsége) nem is nagyon érdekelnek, csak hát ezek ugye adnak szakmát...
Szóval mivel nyelveket szeretnék tanulni, inkább a gimik felé hajlok.
A gimibe ahova fix hogy felvennének ott 4 éves a képzés, és van olyan szinten a nyelvoktatás, hogy angolból és németből is felsőfokút szerezzek. Ergo mivel évvesztes vagyok 19 évesen végeznék a gimivel, és akkor ha egyetemre mennék azzal is végeznék mondjuk 23 éves koromra, ha minden jól menne.
A másik ami szóbajöhet: kéttannyelvvű idegenforgalmi szakközép. Ez 5 éves, és 10.től németül tanulnánk a törit meg még pár tantárgyat. Itt a német felsőfokú garantált, az angolt is lerakhatod mert azt is intenzíven tanulnánk, meg szakmai alapozást is vennénk idegenforgalomból, de szakmát nem adna.
Viszont mivel évvesztes vagyok, ezzel csak 20 évesen végeznék... :/
És akkor ha 20 évesen egyetemre megyek, akkor azzal 24-25 éves koromban végzek csak, és akkor még nincs szakmai gyakorlatom...
Anyukám az IFO-s szakközepet támogatja inkább, neki az jobban tetszik, sok dolog miatt.
De én nem tudom, nekem olyan furcsának tűnik az, hogy csak 25 évesen végzek az egyetemmel és akkor még nem dolgoztam semmit a szakmámban (ami fogalmam sincs mi lesz még). Szakiskolába meg nem szeretnék menni, mert az nem nekem való...
De a konkrét kérdés igazából az, amit kiírtam. Ti mit gondoltok erről az egészről...?:/
Köszi előre, 14/F.
Hű, de jó ilyet olvasni, ahol 14 éves fiú így foglalkozik a jövőjével.:) Amikor én felvételiztem, ezt figyelembe sem vettem. Mivel akkor olvastam az egyik Harry Potter kötetet angolul, ezért jobb lettem angolból, ezért ilyen szakon mentem tovább, de nem biztos, hogy jó döntés volt. Én is 5 éves szakon vagyok, 20 éves koromban végzek, aztán plusz 5-6 év, vagy még több, ha felvesznek egyáltalán.
Nem gondolom, hogy bármiről lemaradnál, esetleg csak azt, hogy nem dolgozol a szakmádban 25 éves korodnál előbb (de máshol megteheted). Akárhogy is lesz, mindenképpen sok élménnyel fogsz gazdagodni. Sok sikert! :)
Semmiről nem késel le.
Én külföldön éltem kisebb koromban, ezért újra kellett járnom Magyarországon a 2. osztályt, meg évvesztes is voltam, így (2 hónap híján) 20 évesen érettségiztem le.
23 évesen végeztem a főiskolán, de 1-2 év múlva megint szeretnék jelentkezni egy másik szakra, mivel most érett meg bennem igazán, milyen irányba szeretnék menni. A fősulin nem egy 25-29 év közötti csoporttársam volt, senki nem nézett rájuk furán. Az egyetem mellett hátha lesz időd részmunkaidős munkát elvállalni, hogy legyen egy kis tartalékod, de ha nem, az sem tragédia.
Sokkal többet érsz egy magabiztos nyelvtudással, mintha korábban végeznél, de nem beszélnél olyan jól nyelveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!