Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megteheti ezt egy nagypapa,...

Megteheti ezt egy nagypapa, fordult már elő valakivel ilyesmi?

Figyelt kérdés

Két kiskorú lányom van, egyikük 10 hónapos, másikuk 27 hónapos. az apukájukkal nem vagyunk összeházasodva, de a kapcsolatunk olyan, mint egy házasság. Együtt élünk nagy szeretetben, és tiszteletben. Hivatalosan egy lakcímen még nem laktunk soha. Én a gyerekekkel a szüleim lakásába (aminek 60%-a az én tulajdonom) vagyunk bejelentve állandó lakcímre. Ezt csak amiatt írom le, hogy ha hivatalosan belenéznének az életünkbe, akkor olybá tűnik, mintha én egy egyedülálló kétgyerekes anyuka lennék, és a párom "csak" a hivatalos apasági nyilatkozattal lenne jelen az életünkben.

A párom édesapjával megromlott a viszonyunk különböző okok miatt. Egyéb üzleti ügy kapcsán megzsarolta a páromat (fiát), hogy csak akkor ír alá valamit (ez most nem lényeg mi az), ha ő meg aláírja a következőt: Az ügyvédjével íratott egy papírt, amely az unokái láthatásáról szól, nevezetesen, hogy 3 hetente látni akarja őket, előre megbeszélt módon. A párom írta csak alá, én nem.

Azt szeretném tudni, hogy ér-e valamit ez a papír jogilag, ha én nem írtam alá? Mit tehet a párom apukája, amennyiben nem tartjuk magunkat ehhez a megállapodáshoz? Jogilag nem csak bírósági eljárás keretein belül születhet gyermek láthatásról rendelkezés? Tudom, hogy a nagyszülőket is megilleti jogilag a láthatás, na de önhatalmúlag eldöntve a kérdést?

2011. márc. 13. 20:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Megteheti.Az a kérdés, hogy ki a gyerekek hivatalos gyámja, te, vagy a párod?
2011. márc. 16. 00:46
 12/14 A kérdező kommentje:

Ha ismernétek ezt az embert, aki a 17. kerület egyik legbefolyásosabb, és a hatalomtól a legjobban megrészegült embere, akkor nem csodálkoznátok a hozzáállásomon. Nincs ember a földön, akinek nála nagyobb istenkomplexusa van. Gondolhatjátok ennek mi hozománya van....

Köszönöm a válaszokat, és szívesen veszek további véleményeket is.

2011. márc. 16. 08:24
 13/14 kisnita ***** válasza:

Az a helyzet, hogy hiába zsarolja a nagypapa a párodat ezzel az irománnyal mert a gyermekek láthatóságáról kizárólag a bíróság dönthet. Ha megígéritek a nagypapának, hogy 3 hetente láthatja a gyerekeket (ahogy a papíron írva is van) és mégsem tartjátok be akkor se lesz semmi, a párod nem ütheti meg a bokáját. A nagypapa tehet feljelentést a bíróságon és kérheti, hogy a bíróság szabja meg a láthatás feltételeit, módját, idejét stb. Azt gondolom, hogy ha ilyen befolyásos ember a nagypapa akkor el fogja érni, hogy a bíróság engedélyezze neki a gyerekek láthatási jogát.

Ez a papír csak arra szolgál a nagypapának, hogy ha mégsem tartanátok be a leírtakat (és mért tartanátok be?) akkor a bírósági eljárás során ezzel a papírral még inkább alá tudná támasztani, hogy ti ellenkeztek ellene, hogy ő látogassa az unokáit.

Ha bíróságra kerül az ügy akkor számolj azzal, hogy ha a nagypapa erkölcsös, normális, nem veszélyezteti a gyerekeket, stb akkor engedélyezni fogják számára a láthatást. Ugyanis a bíróságot az nem érdekli, hogy nektek milyen a viszonyotok a nagypapával, kizárólag a gyerekek javára fognak dönteni. Ezért írtam, hogy ha a nagypapa beszámítható és viszonylag normális is akkor el fogja érni a célját. Pláne úgy, ha befolyásos ember.

2011. márc. 16. 11:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Egyébként én vagyok a gyerekek hivatalos gyámja. Én a papírt nem írtam alá. Jól megkésve válaszoltam, már úgysem olvassa senki....:)))))))
2011. máj. 25. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!