Megteheti ezt egy nagypapa, fordult már elő valakivel ilyesmi?
Két kiskorú lányom van, egyikük 10 hónapos, másikuk 27 hónapos. az apukájukkal nem vagyunk összeházasodva, de a kapcsolatunk olyan, mint egy házasság. Együtt élünk nagy szeretetben, és tiszteletben. Hivatalosan egy lakcímen még nem laktunk soha. Én a gyerekekkel a szüleim lakásába (aminek 60%-a az én tulajdonom) vagyunk bejelentve állandó lakcímre. Ezt csak amiatt írom le, hogy ha hivatalosan belenéznének az életünkbe, akkor olybá tűnik, mintha én egy egyedülálló kétgyerekes anyuka lennék, és a párom "csak" a hivatalos apasági nyilatkozattal lenne jelen az életünkben.
A párom édesapjával megromlott a viszonyunk különböző okok miatt. Egyéb üzleti ügy kapcsán megzsarolta a páromat (fiát), hogy csak akkor ír alá valamit (ez most nem lényeg mi az), ha ő meg aláírja a következőt: Az ügyvédjével íratott egy papírt, amely az unokái láthatásáról szól, nevezetesen, hogy 3 hetente látni akarja őket, előre megbeszélt módon. A párom írta csak alá, én nem.
Azt szeretném tudni, hogy ér-e valamit ez a papír jogilag, ha én nem írtam alá? Mit tehet a párom apukája, amennyiben nem tartjuk magunkat ehhez a megállapodáshoz? Jogilag nem csak bírósági eljárás keretein belül születhet gyermek láthatásról rendelkezés? Tudom, hogy a nagyszülőket is megilleti jogilag a láthatás, na de önhatalmúlag eldöntve a kérdést?
Ha ismernétek ezt az embert, aki a 17. kerület egyik legbefolyásosabb, és a hatalomtól a legjobban megrészegült embere, akkor nem csodálkoznátok a hozzáállásomon. Nincs ember a földön, akinek nála nagyobb istenkomplexusa van. Gondolhatjátok ennek mi hozománya van....
Köszönöm a válaszokat, és szívesen veszek további véleményeket is.
Az a helyzet, hogy hiába zsarolja a nagypapa a párodat ezzel az irománnyal mert a gyermekek láthatóságáról kizárólag a bíróság dönthet. Ha megígéritek a nagypapának, hogy 3 hetente láthatja a gyerekeket (ahogy a papíron írva is van) és mégsem tartjátok be akkor se lesz semmi, a párod nem ütheti meg a bokáját. A nagypapa tehet feljelentést a bíróságon és kérheti, hogy a bíróság szabja meg a láthatás feltételeit, módját, idejét stb. Azt gondolom, hogy ha ilyen befolyásos ember a nagypapa akkor el fogja érni, hogy a bíróság engedélyezze neki a gyerekek láthatási jogát.
Ez a papír csak arra szolgál a nagypapának, hogy ha mégsem tartanátok be a leírtakat (és mért tartanátok be?) akkor a bírósági eljárás során ezzel a papírral még inkább alá tudná támasztani, hogy ti ellenkeztek ellene, hogy ő látogassa az unokáit.
Ha bíróságra kerül az ügy akkor számolj azzal, hogy ha a nagypapa erkölcsös, normális, nem veszélyezteti a gyerekeket, stb akkor engedélyezni fogják számára a láthatást. Ugyanis a bíróságot az nem érdekli, hogy nektek milyen a viszonyotok a nagypapával, kizárólag a gyerekek javára fognak dönteni. Ezért írtam, hogy ha a nagypapa beszámítható és viszonylag normális is akkor el fogja érni a célját. Pláne úgy, ha befolyásos ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!