Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen anya az ilyen? Miert...

Milyen anya az ilyen? Miert viselkedik igy?

Figyelt kérdés

A szuleim 4 eve hazasok, apukam anyukajaval lakunk egy udvaron.

A szuleim eleg sokat veszekednek, ahogy en veszem eszre anyum kezdi,...mindig ordibal, aztan ha kiment apa, elkezdi nekem szidni"hogy lehet ilyen ez az ember?"Mucsok"...es meg durvabb szavakkal.

Tolem mindig elvarja, hogy nagyon jo tanulo legyek, es hogy mindent megcsinaljak.

Ram is nagyon sokat kiabal, nem telik el egy nap ugy, hogy ne veszekedjunk.

Nemreg talalt munkahelyet, 8 orat dolgozik.

Mikor hazajon, mindennel baja van, ha nincs rend, vagy ilyensmi, vagy ha az asztalon hagytam a konyveimet tanulas utan.

Ma reggel, kb 9ig engedte hogy az agyban maradhassak pihenni, aztan felrazott' hogy menej neki segiteni a hazimunkaban, aztan lasssan felkeltem, elkezdi " hogy ensoha nem csinalok semmit, lusta vagyok, hul*ye, nincs senkinek ilyen lanya"

Aztmondja hogy csak en ertem ment dolgozi, aztan nagyon ritkan vesz ruhat, most is mondtam neki, hogy jo lenne egy cipo tavaszra, mert a tavalyit kinottem, de nem is torodik vele. Arrol nem beszelve hogy a baratnoimet nem szereti, 1-2 bnomet engedi hogy jojjon nalunk.

Az apukam anyukaja is rossz fele, ahogy en veszem eszre, soha semmit nem adna nekem, a multkor kertem tolle par Ft-t aztmonda "adtam leget anyadeknak"

Anyukam

sem szereti az anyosat, minden nap szidja nekem , hogy milyen, de azokat a szavakat inkabb nem irom le.

Adjatok legyszi tanacsokat, hogyan beszeljem meg vele, vagy mit csinaljak.

12L

2011. márc. 13. 12:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sajnos ez elég sok családban előfordul. Jelen esetben Nálunk is, egyik nap tök idilli a dolog másnap meg fejük fölött a felhő. Nem lehet úgy elmenni velük valahova, hogy anya ne mondjon valami rosszat, és erre apa rátesz egy lapáttal. És ezzel be is fellegzett a jó hangulatban eltöltött kirándulásnak.

Ebben az a legrosszabb, hogy legszivesebben pároméknál vagyok és nem akarok hazajönni. Náluk minden szép és jó.

De ne aggódj ezek nem miattad történek így, tanuljál jól, menjél középiskolába, főiskolára/egyetemre és találj egy jó munkahelyet magadnak! És törekedj arra, hogy a Te Életed jó legyen, jó munkahely, szerető férj, gyerekek stb... Ezek a dolgok lebegjenek a szemed előtt. És kitartást!

2011. márc. 13. 14:19
 12/14 anonim ***** válasza:

4 évesen: Anya mindent tud...

8 évesen: Anya sok mindent tud.

12 évesen: Anya nem is igazán tud mindent.

14 évesen: Anya nem is tud semmit.

16 évesen: Anya nem is létezik.

18 évesen: Anya ódivatú.

22 évesen: Anya ért ehhez!

35évesen: Mielőtt döntenénk, kérdezzük meg anyát.

55 évesen: Bárcsak itt lenne anya…

75 évesen: Remélem, voltam olyan jó ember mint ANYA.

:)))

2011. márc. 13. 14:33
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia. Én teljesen átérzem a helyzetedet, hisz emlékszem még milyen volt 10-en évesen...

Apukám 7 éves koromban meghalt, anyám csak a bátyámat szerette. Velem állandóan csak veszekedtek. Anyám hetente járt fodrászhoz, műkörmöshöz, én meg lyukas cipőben jártam végig a telet. 10 évesen már én takarítottam, mostam, 14-15 évesen már én főztem. Akkoriban anyám 1 hétre is képes volt eltűnni a pasijához, én meg oldjam meg ahogy akarom lóvé és kaja nélkül....

Elhatároztam, hogy én nem olyan anya leszek, mint ő, és mindent megadok majd a gyerekeimnek, de ez nem olyan egyszerű! Van egy 8 éves lányom, akinek mindent szeretnék megadni, de sajnos nem mindig van rá keret. :( Amikor tudok, bevásárolok neki ruhát, cipőt, mindent mást, amire szüksége van, de sajnos nem vigyáz a dolgaira és mindent tönkretesz, mielőtt újra lenne pénz mindent újra megvenni. :( Sokszor veszekszem vele, mert az alapvető dolgokra sem képes (a cipőjét, táskáját a helyére tenni érkezéskor).

Amit most tehetsz, hogy megpróbálsz minél kevésbé foglalkozni a szídással, és minél többet segíteni! Tartsd rendben a szobád, segíts a házimunkában! Anyukádnak is jobb kedve lesz, kevesebbet fog veszekedni!

Tudom, nehéz ebben a korban megértőnek lenni, és te erre majd csak évek múlva jössz rá, de addig is légy jó! :)

2011. márc. 13. 21:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, abból az derül ki, hogy anyukádnak is épp elég baja lehet. De nem a háztartással, és szinte biztos, hogy nem veled.

Úgy tűnik, hogy boldogtalannak érzi magát. Hiheti azt, hogy szeretet nélkül él, több szeretetre, megbecsülésre vágyik.

Valószínűleg nem sikeres az együttélése sem a nagymamáddal, sem az apukáddal. Ha az volna, sokkal jobban viselné el a napi munkákat, könnyebben venne minden gondot, bajt.

Talán te tudnál leghamarabb segíteni rajta. A megértéseddel, az iránta kimutatott együttérzéseddel, szereteteddel. És persze, valahogyan apukádnál is közben kellene járnod, hogy legyen figyelmesebb anyukád iránt.

Remélem, segítettem.

2011. márc. 13. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!